“ GÖREN GÖZ” CİHAZLARI SAHİPLERİNE DAĞITILDI

YAŞAM 21.05.2018 - 18:18, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3246+ kez okundu.
 

“ GÖREN GÖZ” CİHAZLARI SAHİPLERİNE DAĞITILDI

Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından tespiti yapılan 11 engelli vatandaşı düzenlenen tören ile “Gören Göz Cihazı” dağıtımları gerçekleştirildi.
Burdur Vali Vekili Ali Nazım Balcıoğlu’nun katıldığı cihaz teslim töreninde ilçe ve merkeze bağlı köylerden ilk olarak işlemleri tamamlanan 11 vatandaşa düzenlenen törenle cihazları teslim edildi. Sağlık Müdürlüğü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından tespit edilerek işlemleri tamamlanan ve cihaz almaya hak Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından tespiti yapılan 11 engelli vatandaşı düzenlenen tören ile “Gören Göz Cihazı” dağıtımları gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Burdur da cihaz kullanacak vatandaşlara kullanım konusunda bilgi aktaracak olan ve halen 6 yıldır cihazı kullanan Avukat Mücahit Uslu 3 günlük bir çalışma ile cihazları alan kişilere kullanım konusunda bilgiler aktaracağını söyledi. Bakanlık olarak biz bu cihaza Navibaston ismi verdik. Yapılan çalışmalarla tamamen yerli olarak üretilmiştir. Her cihazda olduğu gibi yanılma payı mevcut ancak genelde iyi kullanıldığında “Görme kusurlu” vatandaşlarımıza yardımcı olmaktadır. Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yetkililerinden alınan bilgilere göre cihaz alma konusunda şu ana kadar 20 vatandaşın baş vurduğunu ancak işlemleri tamamlanan 11 kişinin cihazlarının teslimi yapıldı. Geriye kalan vatandaşların işlemlerinin tamamlanmasının ardından onlara da ücretsiz olan “Gören Göz” cihazları tamamlanacak. Vatandaşların bu cihazı alabilmesi için % 70 ve üstü göz kusurlu olması gerekiyor şeklinde bilgiler verdiler. Ancak şu anda tamamen ücretsiz olan cihaz için süreç devam etmektedir
Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından tespiti yapılan 11 engelli vatandaşı düzenlenen tören ile “Gören Göz Cihazı” dağıtımları gerçekleştirildi.

Burdur Vali Vekili Ali Nazım Balcıoğlu’nun katıldığı cihaz teslim töreninde ilçe ve merkeze bağlı köylerden ilk olarak işlemleri tamamlanan 11 vatandaşa düzenlenen törenle cihazları teslim edildi. Sağlık Müdürlüğü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından tespit edilerek işlemleri tamamlanan ve cihaz almaya hak Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından tespiti yapılan 11 engelli vatandaşı düzenlenen tören ile “Gören Göz Cihazı” dağıtımları gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Burdur da cihaz kullanacak vatandaşlara kullanım konusunda bilgi aktaracak olan ve halen 6 yıldır cihazı kullanan Avukat Mücahit Uslu 3 günlük bir çalışma ile cihazları alan kişilere kullanım konusunda bilgiler aktaracağını söyledi. Bakanlık olarak biz bu cihaza Navibaston ismi verdik. Yapılan çalışmalarla tamamen yerli olarak üretilmiştir. Her cihazda olduğu gibi yanılma payı mevcut ancak genelde iyi kullanıldığında “Görme kusurlu” vatandaşlarımıza yardımcı olmaktadır.

Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yetkililerinden alınan bilgilere göre cihaz alma konusunda şu ana kadar 20 vatandaşın baş vurduğunu ancak işlemleri tamamlanan 11 kişinin cihazlarının teslimi yapıldı. Geriye kalan vatandaşların işlemlerinin tamamlanmasının ardından onlara da ücretsiz olan “Gören Göz” cihazları tamamlanacak. Vatandaşların bu cihazı alabilmesi için % 70 ve üstü göz kusurlu olması gerekiyor şeklinde bilgiler verdiler. Ancak şu anda tamamen ücretsiz olan cihaz için süreç devam etmektedir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.