HALK 1.5 TON ÜZÜMÜ 15 DAKİKADA PAYLAŞTI

YAŞAM 18.10.2017 - 19:49, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3275+ kez okundu.
 

HALK 1.5 TON ÜZÜMÜ 15 DAKİKADA PAYLAŞTI

Üreticiye verdiği destekle dikkat çeken Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bu kez de vatandaşlara ücretsiz olarak 1,5 ton üzüm dağıttı.
Süt üreticisinin arz fazlası sütünü alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara peynir ve tereyağı olarak ulaştıran ve sosyal belediyecilik anlayışıyla örnek olan Başkan Ercengiz bu kez de üzüm üreticisinin elinde kalan üzümü toplatarak vatandaşlara ulaştırdı. Burdur Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen üzüm dağıtımına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Üzüm dağıtımında konuşan Başkan Ercengiz, “Geçen yıl da nar dağıtımı yapmıştık. Üreticimizin elinde kalan sebze ve meyvelerin vatandaşlarımıza ulaştırılması için talepler oluyor. Bu talepler doğrultusunda bizzat Burdur Belediyesi işçilerinin topladığı üzümler vatandaşımıza ulaştırıyoruz. Öncelikle üreticimizin malının değerlendirilmesini istiyoruz. Yerel yönetimlerin üreticinin malına sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz. Üretimi değerli kılan karşılığında talebi olmasıdır. Üretim değerliyse üretici üretimine devam eder. Buradaki asıl amacımız sesimizi duyurmak. Daha önce de süt üreticimizin, nar üreticimizin sesini duyurmaya gayret gösterdik. 1.5 ton üzümü bugün yurttaşımıza ulaştırdık. Meyve sebze dalında çürümesin, yurttaşlarımıza ulaştıralım. İç pazarımızda üreticimizin elinde 1,5 lira olan fasulye, İstanbul pazarında 7,5 lira oluyor. Üreticiden tüketiciye giden bu zinciri kırmamız gerekiyor. Üreticinin daha fazla kazanması, tüketicinin de daha uygun fiyatlarla ürünlere ulaşmasını istiyoruz.” diye konuştu.
Üreticiye verdiği destekle dikkat çeken Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bu kez de vatandaşlara ücretsiz olarak 1,5 ton üzüm dağıttı.

Süt üreticisinin arz fazlası sütünü alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara peynir ve tereyağı olarak ulaştıran ve sosyal belediyecilik anlayışıyla örnek olan Başkan Ercengiz bu kez de üzüm üreticisinin elinde kalan üzümü toplatarak vatandaşlara ulaştırdı.

Burdur Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen üzüm dağıtımına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Üzüm dağıtımında konuşan Başkan Ercengiz, “Geçen yıl da nar dağıtımı yapmıştık. Üreticimizin elinde kalan sebze ve meyvelerin vatandaşlarımıza ulaştırılması için talepler oluyor. Bu talepler doğrultusunda bizzat Burdur Belediyesi işçilerinin topladığı üzümler vatandaşımıza ulaştırıyoruz. Öncelikle üreticimizin malının değerlendirilmesini istiyoruz. Yerel yönetimlerin üreticinin malına sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz. Üretimi değerli kılan karşılığında talebi olmasıdır. Üretim değerliyse üretici üretimine devam eder. Buradaki asıl amacımız sesimizi duyurmak. Daha önce de süt üreticimizin, nar üreticimizin sesini duyurmaya gayret gösterdik. 1.5 ton üzümü bugün yurttaşımıza ulaştırdık. Meyve sebze dalında çürümesin, yurttaşlarımıza ulaştıralım. İç pazarımızda üreticimizin elinde 1,5 lira olan fasulye, İstanbul pazarında 7,5 lira oluyor. Üreticiden tüketiciye giden bu zinciri kırmamız gerekiyor. Üreticinin daha fazla kazanması, tüketicinin de daha uygun fiyatlarla ürünlere ulaşmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.