HATÇAM TÜRKÜSÜNÜ OYUN HAVASINA ÇEVRİLMESİNE TEPKİ!

KÜLTÜR 17.06.2020 - 10:37, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3659+ kez okundu.
 

HATÇAM TÜRKÜSÜNÜ OYUN HAVASINA ÇEVRİLMESİNE TEPKİ!

Başkan Ercengiz, Hatçam' türküsünü orjinalinden uzaklaştırarak düzenleyen ve oyun havasına çeviren Murat Övüç'e tepki gösterdi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Teke Yöresinin ölümsüz eseri ‘Hatçam' türküsünü orjinalinden uzaklaştırarak düzenleyen ve oyun havasına çeviren sosyal medya fenomeni Murat Övüç'e, tepki gösterdi. Teke Yöresinin başkenti olan Burdur'un, ünlü fenomen Murat Övüç tarafından düzenlenerek piyasaya sürülen ‘Hatçam’ türküsünün oyun havası versiyonu kültür değişimi şeklinde bozularak insanımızın ürünü olan böyle bir eserin birileri tarafından hırpalanmasına bu türküyü yıllar boyu orijinal haliyle dinleyen biri olarak biz bozulmasına karşıyız bu türkü bu haliyle dinlenmelidir. Başkan Ercengiz, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Denizin Dibinde Hatçam’ türküsünün Dj Murat Uyar tarafından mikslenerek oyun havası haline getirilmesinin doğru olmadığını, türkülerin aslını yaşatması gerektiğini savundu. ‘Dalga Dalga' sözleri ile dillere pelesenk olan ‘Denizin Dibinde Hatçam’ türküsünün oyun havasının aksine Burdur'dan Antalya'ya uzanan hazin bir aşk hikayesinin hüznünü aktardığını vurgulayan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, türkünün alt yapısında Teke Yöresine ait Burdur'un enstrümanları olan kabak kemane ve geleneksel sazlarla bestelenmiş bir eser olduğunu işaret etti. Popüler Kültür Asli Değerlerimizi Yok Ediyor ‘Denizin Dibinde Hatçam’ türküsünü, öyküsüne aykırı bir şekilde oyun havasıymış gibi hem söyleyip hem de danslarıyla eşlik eden sosyal medya fenomeni Murat Övüç’e tepki gösteren Başkan Ercengiz, türkünün yazılmasına, derlenmesine ve ruhuna aykırı bir formatta sunulmasından dolayı duyduğu üzüntüsünü ifade etti. Popüler kültürün, asli değerlerimizi yok ettiğine dikkat çeken Başkan Ercengiz'in türkünün asıl hali ile dinlenmesinin ve söylenmesinin önemini belirtti. Burdur'un yerel sanatçısı Sümer Ezgü ve Burdurlu kabak kemane sanatçısı Uğur Önür de sosyal medya hesaplarından 'Denizin Dibinde Hatçam' türküsünün orjinal halini seslendirerek Başkan Ercengiz'e destek verdi.  
Başkan Ercengiz, Hatçam' türküsünü orjinalinden uzaklaştırarak düzenleyen ve oyun havasına çeviren Murat Övüç'e tepki gösterdi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Teke Yöresinin ölümsüz eseri ‘Hatçam' türküsünü orjinalinden uzaklaştırarak düzenleyen ve oyun havasına çeviren sosyal medya fenomeni Murat Övüç'e, tepki gösterdi. Teke Yöresinin başkenti olan Burdur'un, ünlü fenomen Murat Övüç tarafından düzenlenerek piyasaya sürülen ‘Hatçam’ türküsünün oyun havası versiyonu kültür değişimi şeklinde bozularak insanımızın ürünü olan böyle bir eserin birileri tarafından hırpalanmasına bu türküyü yıllar boyu orijinal haliyle dinleyen biri olarak biz bozulmasına karşıyız bu türkü bu haliyle dinlenmelidir.

Başkan Ercengiz, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Denizin Dibinde Hatçam’ türküsünün Dj Murat Uyar tarafından mikslenerek oyun havası haline getirilmesinin doğru olmadığını, türkülerin aslını yaşatması gerektiğini savundu.

‘Dalga Dalga' sözleri ile dillere pelesenk olan ‘Denizin Dibinde Hatçam’ türküsünün oyun havasının aksine Burdur'dan Antalya'ya uzanan hazin bir aşk hikayesinin hüznünü aktardığını vurgulayan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, türkünün alt yapısında Teke Yöresine ait Burdur'un enstrümanları olan kabak kemane ve geleneksel sazlarla bestelenmiş bir eser olduğunu işaret etti.

Popüler Kültür Asli Değerlerimizi Yok Ediyor

‘Denizin Dibinde Hatçam’ türküsünü, öyküsüne aykırı bir şekilde oyun havasıymış gibi hem söyleyip hem de danslarıyla eşlik eden sosyal medya fenomeni Murat Övüç’e tepki gösteren Başkan Ercengiz, türkünün yazılmasına, derlenmesine ve ruhuna aykırı bir formatta sunulmasından dolayı duyduğu üzüntüsünü ifade etti. Popüler kültürün, asli değerlerimizi yok ettiğine dikkat çeken Başkan Ercengiz'in türkünün asıl hali ile dinlenmesinin ve söylenmesinin önemini belirtti. Burdur'un yerel sanatçısı Sümer Ezgü ve Burdurlu kabak kemane sanatçısı Uğur Önür de sosyal medya hesaplarından 'Denizin Dibinde Hatçam' türküsünün orjinal halini seslendirerek Başkan Ercengiz'e destek verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.