HAVACILIK GÜVENLİĞİ

TEKNOLOJİ 17.08.2019 - 11:30, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4181+ kez okundu.
 

HAVACILIK GÜVENLİĞİ

Uzaktan kumandalı cihazlarla yapılan yetkisiz uçuşların sayısı, çarpıcı bir şekilde giderek artmaktadır.
Polis Dronlara Karşı Silahlanıyor Uzaktan kumandalı cihazlarla yapılan yetkisiz uçuşların sayısı, çarpıcı bir şekilde giderek artmaktadır. Federal Kriminal Polis Teşkilatı (BKA) ilk defa uzaktan kumandalı uçakların savunması için teknolojinin kullanıldığını onayladı. Yetkili, SPIEGEL’e 17 Mayıs’ta Berlin’de “Dronun uçuşu durdurulduğunu” belirtti. Önceleri, bir Federal Kriminal Polis Teşkilatı (BKA) sahası yakınındaki Spree Nehri üzerindeki engellenmiş hava sahasında, mülteci eylemcilerinin uzaktan kumandalı bir dronu vardı ve bu cihazla bir protesto eylemi çekmişlerdi. Federal Hükümet’in Sol Kanat Talebi’ne verdiği cevaptan görülebileceği gibi, Federal Kriminal Polis Teşkilatı (BKA) başka bir durumda “Omuz Omuza Çaklışan Ajan” da kullandı. Bu olayın detayları bilinmiyor. Federal Polis Teşkilatı’na ek olarak, hükümete göre, Federal Polis’te “Dronlara Karşı Tespit Ve Savunma Için Teknik Sistemler” de bulunmaktadır. Bunlardan 54’ü devlet bölgesinde olmak üzere geçen yıl polis, yalnızca Berlin’de 118 yetkisiz Drone Uçuşu kaydetti. 2016’ya kıyasla, uçuş ihlalleri ikiye katlandı. Havaalanlarına yakın yerlerdeki dronların potansiyel olarak tehlikeli görülmeleri ise, 2015’ten bu yana on kattan fazla arttı: Geçen yıl, Alman Hava Trafik Güvenliği, konuyla ilgili 158 Vak’a kaydetti. Federal Kriminal Polis Teşkilatı (BKA), artan bir dron tehdidi konusunda uyarmaktadır. SPIEGEL’e, “Suç türleri çok çeşitlendi” açıklamasında bulundu. Akla gelebilecek senaryolar, “Hedefleri, büyük olayları içerebilen muhtemel terörist saldırılardan tutun da”, casusluk olaylarına kadar uzanabilecek rahatsızlıklara neden olabilecektir.  
Uzaktan kumandalı cihazlarla yapılan yetkisiz uçuşların sayısı, çarpıcı bir şekilde giderek artmaktadır.

Polis Dronlara Karşı Silahlanıyor

Uzaktan kumandalı cihazlarla yapılan yetkisiz uçuşların sayısı, çarpıcı bir şekilde giderek artmaktadır. Federal Kriminal Polis Teşkilatı (BKA) ilk defa uzaktan kumandalı uçakların savunması için teknolojinin kullanıldığını onayladı. Yetkili, SPIEGEL’e 17 Mayıs’ta Berlin’de “Dronun uçuşu durdurulduğunu” belirtti. Önceleri, bir Federal Kriminal Polis Teşkilatı (BKA) sahası yakınındaki Spree Nehri üzerindeki engellenmiş hava sahasında, mülteci eylemcilerinin uzaktan kumandalı bir dronu vardı ve bu cihazla bir protesto eylemi çekmişlerdi.

Federal Hükümet’in Sol Kanat Talebi’ne verdiği cevaptan görülebileceği gibi, Federal Kriminal Polis Teşkilatı (BKA) başka bir durumda “Omuz Omuza Çaklışan Ajan” da kullandı. Bu olayın detayları bilinmiyor. Federal Polis Teşkilatı’na ek olarak, hükümete göre, Federal Polis’te “Dronlara Karşı Tespit Ve Savunma Için Teknik Sistemler” de bulunmaktadır.

Bunlardan 54’ü devlet bölgesinde olmak üzere geçen yıl polis, yalnızca Berlin’de 118 yetkisiz Drone Uçuşu kaydetti. 2016’ya kıyasla, uçuş ihlalleri ikiye katlandı. Havaalanlarına yakın yerlerdeki dronların potansiyel olarak tehlikeli görülmeleri ise, 2015’ten bu yana on kattan fazla arttı: Geçen yıl, Alman Hava Trafik Güvenliği, konuyla ilgili 158 Vak’a kaydetti.

Federal Kriminal Polis Teşkilatı (BKA), artan bir dron tehdidi konusunda uyarmaktadır. SPIEGEL’e, “Suç türleri çok çeşitlendi” açıklamasında bulundu. Akla gelebilecek senaryolar, “Hedefleri, büyük olayları içerebilen muhtemel terörist saldırılardan tutun da”, casusluk olaylarına kadar uzanabilecek rahatsızlıklara neden olabilecektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.