HAYVANCILIK VE SÜT SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

GÜNDEM 21.12.2018 - 14:27, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3362+ kez okundu.
 

HAYVANCILIK VE SÜT SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil ÖZCAN ve İl birlik başkanlarımız katılım sağlamıştır.
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği binasında Hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. yapılan toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı hayvancılık genel Müdürü,  Zekeriya ERDURMUŞ Genel müdür yardımcısı Erol BULUT merkez birliği yönetim kurulu başkanı Kamil ÖZCAN ve İl birlik başkanlarının katılımları ile sorunların çözümleri ve stratejik etkileri masaya yatırıldı.  Hayvancılığın sorunlarının tartışıldığı toplantı da ülkemiz de yaşanan süt krizi ele alınmıştır. Genel Müdür Zekeriya ERDURMUŞ ve bakanlık bürokratlarına illerde yaşanan hayvancılık ve süt ile ilgili sıkıntılar aktarılmış çözüm odaklı görüş alış-verişinde bulunulmuştur. Hayvancılık Genel müdür'ü Zekeriya ERDURMUŞ sorun ve  üreticinin sıkıntılar bakanlığımız tarafından yakinen takip edildiğini gerektiği noktada müdahale yapılacağını yetiştiricilerin ve sektöre emek veren üreticimizin bu konudaki sorunlarına yakın zamanda kesinlikle mağdur edilmeyeceğini Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile konu hakkında sürekli istişare halinde olduklarını ve yakın zamanda piyasadaki süt arzının azalmasıyla yaşanan sıkıntının çözüleceği müjdesini vermiştir. İlgilerinden dolayı Tarım Ve Orman bakanımıza Sayın Genel müdürümüze sayın merkez birliği başkanımıza teşekkür ederiz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli 28 Aralık 2018 günü bölge üreticisinin sorunlarını yerinde tespit etmek ve sorunlarının çözümünde bölge hayvancılığı sorun ve çözümlerini incelemek amacı ile Burdur da olacaktır. Ülke süt ve et üretiminin 30 dolayındaki bölümünü karşılayan batı Akdeniz bölgesinde üretici olan işletmeler ve bu konuda önemli aşamalar kaydeden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner fakültesi tesislerinde incelemelerde bulunacaktır
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil ÖZCAN ve İl birlik başkanlarımız katılım sağlamıştır.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği binasında Hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. yapılan toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı hayvancılık genel Müdürü,  Zekeriya ERDURMUŞ Genel müdür yardımcısı Erol BULUT merkez birliği yönetim kurulu başkanı Kamil ÖZCAN ve İl birlik başkanlarının katılımları ile sorunların çözümleri ve stratejik etkileri masaya yatırıldı.

 Hayvancılığın sorunlarının tartışıldığı toplantı da ülkemiz de yaşanan süt krizi ele alınmıştır. Genel Müdür Zekeriya ERDURMUŞ ve bakanlık bürokratlarına illerde yaşanan hayvancılık ve süt ile ilgili sıkıntılar aktarılmış çözüm odaklı görüş alış-verişinde bulunulmuştur. Hayvancılık Genel müdür'ü Zekeriya ERDURMUŞ sorun ve  üreticinin sıkıntılar bakanlığımız tarafından yakinen takip edildiğini gerektiği noktada müdahale yapılacağını yetiştiricilerin ve sektöre emek veren üreticimizin bu konudaki sorunlarına yakın zamanda kesinlikle mağdur edilmeyeceğini Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile konu hakkında sürekli istişare halinde olduklarını ve yakın zamanda piyasadaki süt arzının azalmasıyla yaşanan sıkıntının çözüleceği müjdesini vermiştir. İlgilerinden dolayı Tarım Ve Orman bakanımıza Sayın Genel müdürümüze sayın merkez birliği başkanımıza teşekkür ederiz.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli 28 Aralık 2018 günü bölge üreticisinin sorunlarını yerinde tespit etmek ve sorunlarının çözümünde bölge hayvancılığı sorun ve çözümlerini incelemek amacı ile Burdur da olacaktır. Ülke süt ve et üretiminin 30 dolayındaki bölümünü karşılayan batı Akdeniz bölgesinde üretici olan işletmeler ve bu konuda önemli aşamalar kaydeden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner fakültesi tesislerinde incelemelerde bulunacaktır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.