HÜKÜMET KAÇAK TÜTÜN VE SİGARANIN PEŞİNE DÜŞTÜ

ASAYİŞ 21.11.2019 - 10:24, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2893+ kez okundu.
 

HÜKÜMET KAÇAK TÜTÜN VE SİGARANIN PEŞİNE DÜŞTÜ

Kaçak yollarla getirilen sigaranın kontrolsüz, sağlıksız olarak iç piyasaya dağıtılmasını engellemek amacıyla yürütülen çalışmalar kararlılıkla devam etmektedir.
Duman-8 operasyonunun icra edildiği operasyon da Hükümet bu güne kadar denetimsiz şekilde satışları yapılan sigara ve tütün kaçakçılığının peşine düştü. Kolluk kuvvetleri birimleri tarafından, kayıt dışı ekonominin en önemli unsurları arasında yer alan,terör örgütlerinin uyuşturucu ile birlikte en önemli finans kaynaklarından biri olan sigara ve tütün kaçakçılığının ekonomiye olan olumsuz etkisinin azaltılması, terör finansının kesilmesi ve ülkeye kaçak yollarla getirilen sigaranın kontrolsüz, sağlıksız olarak iç piyasaya dağıtılmasını engellemek amacıyla yürütülen çalışmalar kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda; 18.11.2019 günü Türkiye genelinde 81 İlde eş zamanlı olarak DUMAN-8 operasyonu icra edilmiştir Eş zamanlı yapılan operasyonda Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Burdur Merkez ve İlçelerde 35 ekip ve 99 personelin katılımıyla gerçekleşmiş olan denetimlerde, 65 işyeri kontrol edilmiştir. Yapılan kontroller neticesinde 21.7 kg kıyılmış tütün ve (2.520) adet doldurulmuş makaron ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili (3) şahıs hakkında 4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda belirlemen suçlardan idari işlem uygulanmıştır.  
Kaçak yollarla getirilen sigaranın kontrolsüz, sağlıksız olarak iç piyasaya dağıtılmasını engellemek amacıyla yürütülen çalışmalar kararlılıkla devam etmektedir.

Duman-8 operasyonunun icra edildiği operasyon da Hükümet bu güne kadar denetimsiz şekilde satışları yapılan sigara ve tütün kaçakçılığının peşine düştü. Kolluk kuvvetleri birimleri tarafından, kayıt dışı ekonominin en önemli unsurları arasında yer alan,terör örgütlerinin uyuşturucu ile birlikte en önemli finans kaynaklarından biri olan sigara ve tütün kaçakçılığının ekonomiye olan olumsuz etkisinin azaltılması, terör finansının kesilmesi ve ülkeye kaçak yollarla getirilen sigaranın kontrolsüz, sağlıksız olarak iç piyasaya dağıtılmasını engellemek amacıyla yürütülen çalışmalar kararlılıkla devam etmektedir.

Bu kapsamda; 18.11.2019 günü Türkiye genelinde 81 İlde eş zamanlı olarak DUMAN-8 operasyonu icra edilmiştir

Eş zamanlı yapılan operasyonda Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Burdur Merkez ve İlçelerde 35 ekip ve 99 personelin katılımıyla gerçekleşmiş olan denetimlerde, 65 işyeri kontrol edilmiştir.

Yapılan kontroller neticesinde 21.7 kg kıyılmış tütün ve (2.520) adet doldurulmuş makaron ele geçirilmiştir.


Konu ile ilgili (3) şahıs hakkında 4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda belirlemen suçlardan idari işlem uygulanmıştır.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.