İHRACAT ODAKLI İLK MENTÖRLÜK PROGRAMI EİB EXPORT-UP BAŞLADI

EKONOMİ 07.08.2021 - 10:42, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3529+ kez okundu.
 

İHRACAT ODAKLI İLK MENTÖRLÜK PROGRAMI EİB EXPORT-UP BAŞLADI

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen genç ve kadın girişimcilere yönelik ihracat odaklı ilk mentörlük programı EİB Export-Up başladı.
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, EMCC (European Mentoring & Coaching Council /Avrupa Yönderlik ve Koçluk Derneği) ve TurkishWin iş birliğiyle düzenlenen Export-Up Mentörlük Programının 6 ay süreceğini açıkladı. “Projemize şu ana kadar 50’yi aşkın faydalanıcı başvurdu. Tüm faydalanıcı-mentör eşleşmeleri, beklentiler ve özgeçmişler dikkate alınarak Birliğimizce gerçekleşti. Mentörlerimiz, alanında uzman deneyimli Yönetim Kurulu Başkanlarımızdan ve üyelerimizden oluşuyor. 6 aylık süre zarfında faydalanıcı-mentör görüşmeleri gerçekleşecek. Proje kapsamında dış pazar araştırması, e-ticaret, mikro ihracat, fuar ve devlet destekleri gibi başlıklarda ayda en az bir kez eğitimler düzenlenecek. Başarı hikayeleri, deneyim paylaşımı etkinlikleri ve paydaş kuruluşlar arasında yer alan DHL firması tarafından da eğitimler de organize edilecek.” İnovasyonun bir defaya mahsus bir faaliyet değil; aksine süreklilik gerektiren bir anlayış olduğunu söyleyen Eskinazi, mentörlük programının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini sözlerine ekledi.“Geleceğin dünyasının bugünden şekillendiği bir dönemde bizim önceliğimiz; bu hızlı değişime ve dönüşüme en uygun şekilde ayak uydurmak için güçlü ekipler kurmak, gençlerin ve kadınların gelişimine, kariyer yolculuklarına destek olmak, ihracat potansiyellerini ortaya çıkarmak ve ihracatı tabana yayarak bölgemizde sürdürülebilir ihracat artışını sağlamak. Ege İhracatçı Birlikleri olarak ülke genelinde bir mentörlük programı kurgulayan ilk İhracatçı Birlikleri olmanın, tüm paydaşların birlikte çalışacağı, üreteceği ve katma değer yaratacağı bir ortam oluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Ve Türkiye’de öncü olduğumuz bu çerçeve önemini hep koruyacak. Bir kriz bitse başka kriz çıkacak, bir trend geçse yenisi gelecek ancak sürdürülebilir başarının temeli hep aynı kalacak. Çünkü geleceğin ihracatçıları deneyimin gücüne inanıyor.”
Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen genç ve kadın girişimcilere yönelik ihracat odaklı ilk mentörlük programı EİB Export-Up başladı.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, EMCC (European Mentoring & Coaching Council /Avrupa Yönderlik ve Koçluk Derneği) ve TurkishWin iş birliğiyle düzenlenen Export-Up Mentörlük Programının 6 ay süreceğini açıkladı.

“Projemize şu ana kadar 50’yi aşkın faydalanıcı başvurdu. Tüm faydalanıcı-mentör eşleşmeleri, beklentiler ve özgeçmişler dikkate alınarak Birliğimizce gerçekleşti. Mentörlerimiz, alanında uzman deneyimli Yönetim Kurulu Başkanlarımızdan ve üyelerimizden oluşuyor. 6 aylık süre zarfında faydalanıcı-mentör görüşmeleri gerçekleşecek. Proje kapsamında dış pazar araştırması, e-ticaret, mikro ihracat, fuar ve devlet destekleri gibi başlıklarda ayda en az bir kez eğitimler düzenlenecek. Başarı hikayeleri, deneyim paylaşımı etkinlikleri ve paydaş kuruluşlar arasında yer alan DHL firması tarafından da eğitimler de organize edilecek.”

İnovasyonun bir defaya mahsus bir faaliyet değil; aksine süreklilik gerektiren bir anlayış olduğunu söyleyen Eskinazi, mentörlük programının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini sözlerine ekledi.“Geleceğin dünyasının bugünden şekillendiği bir dönemde bizim önceliğimiz; bu hızlı değişime ve dönüşüme en uygun şekilde ayak uydurmak için güçlü ekipler kurmak, gençlerin ve kadınların gelişimine, kariyer yolculuklarına destek olmak, ihracat potansiyellerini ortaya çıkarmak ve ihracatı tabana yayarak bölgemizde sürdürülebilir ihracat artışını sağlamak. Ege İhracatçı Birlikleri olarak ülke genelinde bir mentörlük programı kurgulayan ilk İhracatçı Birlikleri olmanın, tüm paydaşların birlikte çalışacağı, üreteceği ve katma değer yaratacağı bir ortam oluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Ve Türkiye’de öncü olduğumuz bu çerçeve önemini hep koruyacak. Bir kriz bitse başka kriz çıkacak, bir trend geçse yenisi gelecek ancak sürdürülebilir başarının temeli hep aynı kalacak. Çünkü geleceğin ihracatçıları deneyimin gücüne inanıyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.