İLK KEZ DÜZENLENEN GÜREŞLERDE ALTIN KEMER FURKAN’IN

SPOR 01.09.2018 - 20:31, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4248+ kez okundu.
 

İLK KEZ DÜZENLENEN GÜREŞLERDE ALTIN KEMER FURKAN’IN

Burdur Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen yağlı pehlivan görüşlerinde altın kemer Kürşat Şevki Korkmaz ile final de çayıra çıkan ve müsabakayı başarı ile bitiren Furkan Durmuş Altın’ın oldu.
   Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in himayelerinde ilk kez düzenlenen ve güreş federasyonunun teknik ekip desteği verdiği yağlı pehlivan güreşleri mevsim normallerinin üzerinde bir sıcakta 600 civarında güneşçinin iştirak ettiği serenler altındaki Burdur gölüne nazır bir ortamda sabah saatlerinden itibaren her boyda güreşçinin katılımı ile devam etti. Gün boyu il ve ilçelerin yanı sıra civar illerden katılan güreş severlerin katılımı ile devam etti. Belediye personeli gün boyu katılımcılara bir yandan yemek temini yaparken bir yandan da misafirlerine su ve çay ikramında bulundu.                    SAVAŞ YILDIRIM JÜBİLESİNİ BURDUR DA YAPTI Tarihi Edirne Saray içinde yapılan “Kırkpınar” çayırında 641’inci başpehlivanlık güreşlerinde altın kemer sahibi olan ve bu güreşlerde Hasan Tuna’yı uzatmalarda yenen, Savaş Yıldırım, 35 yıl boyunca Türkiye’nin neresinde olursa olsun çayırlarda mücadele ettiğini ve son kez Burdur Belediyesinin yağlı güreş organizasyonunun düzenlenmesine katkı koyduğunu Burdur gibi batı Akdeniz bölgesinin nezih bir kentinde bundan sonra da artık çayırların dışında güreşlere destek vereceğini söyledi. Savaş yıldırım güreşlerin bir bölümünde kispet giyerek bir müddet rakibi ile güreştikten sonra güreş yapmayacağını açıkladı.                                     2019 BURDUR GÜREŞLERİNİN GÜREŞ AĞASI YUSUF KEYİK Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen 1’inci yağlı pehlivan güreşleri için ağalık yarışına Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ile aslen Burdurlu olan ve Antalya da ticaret yapan Mehmet Dönmez çıktı. 20 bin TL ile başlayan ve en son artırmada 97 bin TL ile Yusuf Keyik’in artırmasıyla yüz bin TL ile ağalık yarışını Yusuf  Keyik aldı. Gelecek yıl çayırda daha iyi bir organizasyonu ortaya koyacaklarının işaretini veren Yusuf Keyik bölgenin yağlı güreşler açısından hem sporcusu hem de seyirci ve destekçisi önemli yer tutmaktadır. İlk kez yapılmasına rağmen keyif alınan bir mücadele seyrettik dedi.                              ALTIN KEMER’İN SAHİBİ FURKAN DURMUŞ ALTIN OLDU.         Burdur Belediyesi yağlı pehlivan güreşleri ilk kez düzenlenmesine rağmen seyirci ve katılan güreşçi açısından doyunucu oldu. Geçtiğimiz yıl başpehlivan olan genç yağlı pehlivan güreşçilerimizden  Burdur er meydanının başpehlivanı Antalya Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Antalya’daki Burdurlu iş adamı Mehmet Dönmez’in de güreşçisi Furkan Durmuş Altın rakibi Kürşat Korkmazı yenerek Altın Kemer’in sahibi oldu. Furkan Durmuş Altın, gelecek yılda aynı şekilde başpehlivan olarak müsabakayı kazandığında altın kemerin sahibi olacak  
Burdur Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen yağlı pehlivan görüşlerinde altın kemer Kürşat Şevki Korkmaz ile final de çayıra çıkan ve müsabakayı başarı ile bitiren Furkan Durmuş Altın’ın oldu.

   Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in himayelerinde ilk kez düzenlenen ve güreş federasyonunun teknik ekip desteği verdiği yağlı pehlivan güreşleri mevsim normallerinin üzerinde bir sıcakta 600 civarında güneşçinin iştirak ettiği serenler altındaki Burdur gölüne nazır bir ortamda sabah saatlerinden itibaren her boyda güreşçinin katılımı ile devam etti. Gün boyu il ve ilçelerin yanı sıra civar illerden katılan güreş severlerin katılımı ile devam etti. Belediye personeli gün boyu katılımcılara bir yandan yemek temini yaparken bir yandan da misafirlerine su ve çay ikramında bulundu.

                   SAVAŞ YILDIRIM JÜBİLESİNİ BURDUR DA YAPTI

Tarihi Edirne Saray içinde yapılan “Kırkpınar” çayırında 641’inci başpehlivanlık güreşlerinde altın kemer sahibi olan ve bu güreşlerde Hasan Tuna’yı uzatmalarda yenen, Savaş Yıldırım, 35 yıl boyunca Türkiye’nin neresinde olursa olsun çayırlarda mücadele ettiğini ve son kez Burdur Belediyesinin yağlı güreş organizasyonunun düzenlenmesine katkı koyduğunu Burdur gibi batı Akdeniz bölgesinin nezih bir kentinde bundan sonra da artık çayırların dışında güreşlere destek vereceğini söyledi. Savaş yıldırım güreşlerin bir bölümünde kispet giyerek bir müddet rakibi ile güreştikten sonra güreş yapmayacağını açıkladı.

                                    2019 BURDUR GÜREŞLERİNİN GÜREŞ AĞASI YUSUF KEYİK

Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen 1’inci yağlı pehlivan güreşleri için ağalık yarışına Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ile aslen Burdurlu olan ve Antalya da ticaret yapan Mehmet Dönmez çıktı. 20 bin TL ile başlayan ve en son artırmada 97 bin TL ile Yusuf Keyik’in artırmasıyla yüz bin TL ile ağalık yarışını Yusuf  Keyik aldı. Gelecek yıl çayırda daha iyi bir organizasyonu ortaya koyacaklarının işaretini veren Yusuf Keyik bölgenin yağlı güreşler açısından hem sporcusu hem de seyirci ve destekçisi önemli yer tutmaktadır. İlk kez yapılmasına rağmen keyif alınan bir mücadele seyrettik dedi.  

                           ALTIN KEMER’İN SAHİBİ FURKAN DURMUŞ ALTIN OLDU.  

      Burdur Belediyesi yağlı pehlivan güreşleri ilk kez düzenlenmesine rağmen seyirci ve katılan güreşçi açısından doyunucu oldu. Geçtiğimiz yıl başpehlivan olan genç yağlı pehlivan güreşçilerimizden  Burdur er meydanının başpehlivanı Antalya Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Antalya’daki Burdurlu iş adamı Mehmet Dönmez’in de güreşçisi Furkan Durmuş Altın rakibi Kürşat Korkmazı yenerek Altın Kemer’in sahibi oldu. Furkan Durmuş Altın, gelecek yılda aynı şekilde başpehlivan olarak müsabakayı kazandığında altın kemerin sahibi olacak

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.