İTTİFAKLAR ARASI KÖŞE KAPMACA YARIŞI

SİYASET 29.08.2021 - 12:02, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3722+ kez okundu.
 

İTTİFAKLAR ARASI KÖŞE KAPMACA YARIŞI

Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal siyasi partiler ittifakları bozmak için köşe kapmaca oynarken ülkenin belkemiği olan kurumları ve değerleri elden çıkmaktadır.
Türkiye’nin akciğerleri sayılan Akdeniz ve eğe kıyılarının yeşil örtüsü bahanesi ne olursa olsun büyük bölümü çıkan orman yangınlarında kül oldu. DSP ve diğer muhalefet partilerinin ortağı olduğu hükümetler döneminde yanan orman alanları ve yanan orman alanlarında çalışmalar neticesinde dikilen ağaçlar konusunda elimiz de yeterli bir bilgi olmamakla birlikte demokratik sol partinin tek başına hükümet olduğu veya hükümet ortağı olduğu dönemlerde bile ormanlar için alınan önlemlerle bu gün ki orman yangınlarının boyutuna varmadığına eminiz. TTİFAKLAR ARASI YIPRATMA NE İÇİN YAPILIYOR Anadolu da doğal felaketler Anadolu halkının can ve mal kaybına yol açarken, Ankara siyasetin de kulislerde kimine göre baskın bir seçim kimine göre ise yapılan değerlendirmelerde siyaset yapamaz duruma gelen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değişmeli mevcut sistem ülkemizi olumsuz biçimde etkilemektedir. Kimileri ise başarı için farklı planlamalar içinde debelenmekte yani üreticinin sorunlarını halkın alım gücünü ve ülkenin sanayisi ile sanayicisinin sorunları hiç düşünmemektedir. Küçük rötuşlarla sorunların üstesinden gelindiğini hatta düzlüğe çıkılacağını iddia etmektedirler. Yapılan açıklamalarda ve icraatlarda bir arpa boyu yol gidilememiştir.                              ÜRETİCİ YENİ DÖNEME BİR- SIFIR YENİK BAŞLAMIŞTIR. Dünyada ki sera gazı etkisi nedeniyle havaların sıcak ve kurak gittiğini bilim adamları açıklıyor, ancak üreticinin doğal afetler ve kuraklık nedeniyle ürün kayıpları telefi edilemediği gibi banka kredilerinin ödenememesi nedeniyle traktörünü tarlasını hatta bütün varlığını kaybetmektedir. Evet geçmiş hükümetler döneminde de sıkıntılar yaşanmış ama bu sıkıntılar ülke imkanlarının elverdiği imkanlar ölçüsünde giderilebilmiştir. Ne yazık ki iktidarlar artık kendi milletinin kendi içindeki sorunlarını çözemezken başka ülkelerin sorunlarına imkan bulabilmektedir. Ülkemizin genç işgücü sokakları ve kahveleri doldurup boşa zaman harcamaktadır.                                                 UCUZ YABANCI İŞ GÜCÜ HASTALIĞI Ülkemiz de birçok sektörde artık ülkenin genç işgücü iş bulmakta ilgili kurumların kapılarını bir şekilde aşındırırken birçok sektörde gayri yasal sistemlerle ülkemiz de süreli olarak kalması için ülkelerindeki iç savaş nedeni ile gelen yabancılar çalıştırılmaktadır. Bu nedenle ülke insanının sosyal güvence ve sağlık şartlarında çalıştırılması gereken iş yerleri kaçak olarak yabancı işçiler çalıştırılmakta ve ilgili kurumlar denetim yapmadığı içinde buna ses çıkartılmaktadır. DSP’nin politikalarında hiçbir şekilde hiçbir sistem ve sektörde kanun dışılık söz konusu olmamıştır.
Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal siyasi partiler ittifakları bozmak için köşe kapmaca oynarken ülkenin belkemiği olan kurumları ve değerleri elden çıkmaktadır.

Türkiye’nin akciğerleri sayılan Akdeniz ve eğe kıyılarının yeşil örtüsü bahanesi ne olursa olsun büyük bölümü çıkan orman yangınlarında kül oldu. DSP ve diğer muhalefet partilerinin ortağı olduğu hükümetler döneminde yanan orman alanları ve yanan orman alanlarında çalışmalar neticesinde dikilen ağaçlar konusunda elimiz de yeterli bir bilgi olmamakla birlikte demokratik sol partinin tek başına hükümet olduğu veya hükümet ortağı olduğu dönemlerde bile ormanlar için alınan önlemlerle bu gün ki orman yangınlarının boyutuna varmadığına eminiz.

TTİFAKLAR ARASI YIPRATMA NE İÇİN YAPILIYOR

Anadolu da doğal felaketler Anadolu halkının can ve mal kaybına yol açarken, Ankara siyasetin de kulislerde kimine göre baskın bir seçim kimine göre ise yapılan değerlendirmelerde siyaset yapamaz duruma gelen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değişmeli mevcut sistem ülkemizi olumsuz biçimde etkilemektedir. Kimileri ise başarı için farklı planlamalar içinde debelenmekte yani üreticinin sorunlarını halkın alım gücünü ve ülkenin sanayisi ile sanayicisinin sorunları hiç düşünmemektedir. Küçük rötuşlarla sorunların üstesinden gelindiğini hatta düzlüğe çıkılacağını iddia etmektedirler. Yapılan açıklamalarda ve icraatlarda bir arpa boyu yol gidilememiştir.

                             ÜRETİCİ YENİ DÖNEME BİR- SIFIR YENİK BAŞLAMIŞTIR.

Dünyada ki sera gazı etkisi nedeniyle havaların sıcak ve kurak gittiğini bilim adamları açıklıyor, ancak üreticinin doğal afetler ve kuraklık nedeniyle ürün kayıpları telefi edilemediği gibi banka kredilerinin ödenememesi nedeniyle traktörünü tarlasını hatta bütün varlığını kaybetmektedir. Evet geçmiş hükümetler döneminde de sıkıntılar yaşanmış ama bu sıkıntılar ülke imkanlarının elverdiği imkanlar ölçüsünde giderilebilmiştir. Ne yazık ki iktidarlar artık kendi milletinin kendi içindeki sorunlarını çözemezken başka ülkelerin sorunlarına imkan bulabilmektedir. Ülkemizin genç işgücü sokakları ve kahveleri doldurup boşa zaman harcamaktadır.  

                                              UCUZ YABANCI İŞ GÜCÜ HASTALIĞI

Ülkemiz de birçok sektörde artık ülkenin genç işgücü iş bulmakta ilgili kurumların kapılarını bir şekilde aşındırırken birçok sektörde gayri yasal sistemlerle ülkemiz de süreli olarak kalması için ülkelerindeki iç savaş nedeni ile gelen yabancılar çalıştırılmaktadır. Bu nedenle ülke insanının sosyal güvence ve sağlık şartlarında çalıştırılması gereken iş yerleri kaçak olarak yabancı işçiler çalıştırılmakta ve ilgili kurumlar denetim yapmadığı içinde buna ses çıkartılmaktadır. DSP’nin politikalarında hiçbir şekilde hiçbir sistem ve sektörde kanun dışılık söz konusu olmamıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.