JANDARMA EKİPLERİ TARAFINDAN KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE VE KADES EĞİTİMİ

ASAYİŞ 30.05.2022 - 15:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4060+ kez okundu.
 

JANDARMA EKİPLERİ TARAFINDAN KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE VE KADES EĞİTİMİ

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, KADES Uygulamasının tanıtımı ve Çocuk Suçlarla Mücadele konularında yerinde yüz yüze bilgilendirme faaliyeti icra edilmiştir.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele Kısım Amirliği, Çavdır İlçe Jandarma Komutanlığı, Karamanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden eğitici personelin katılımıyla Jandarma Genel Komutanlığı Kadın ve Çocuk Kısım Amirliklerinin Kurumsal Kapasitesinin Artırılması Projesi kapsamında; Çavdır ve Karamanlı İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde çalışan 47 (kadın ve çocuk) mevsimlik tarım işçilerine Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, KADES Uygulamasının tanıtımı ve Çocuk Suçlarla Mücadele konularında yerinde yüz yüze bilgilendirme faaliyeti icra edilmiştir. Eğitim süresince kadınlara şiddetin tanımı, şiddet çeşitleri, şiddet mağdurlarının başvuru yöntemleri, şikâyet mercileri, KADES Uygulaması, Çocuk Suçlarıyla Mücadele ve 6284 Sayılı Kanun Kapsamında Koruyucu ve Önleyici Tedbir Kararlarından bahsedilmiştir. Eğitimin sonunda çocuklara; boyama kitabı, kadınlara konu hakkında bilgilendirici broşür dağıtılmıştır.    
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, KADES Uygulamasının tanıtımı ve Çocuk Suçlarla Mücadele konularında yerinde yüz yüze bilgilendirme faaliyeti icra edilmiştir.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele Kısım Amirliği, Çavdır İlçe Jandarma Komutanlığı, Karamanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden eğitici personelin katılımıyla Jandarma Genel Komutanlığı Kadın ve Çocuk Kısım Amirliklerinin Kurumsal Kapasitesinin Artırılması Projesi kapsamında; Çavdır ve Karamanlı İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde çalışan 47 (kadın ve çocuk) mevsimlik tarım işçilerine Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, KADES Uygulamasının tanıtımı ve Çocuk Suçlarla Mücadele konularında yerinde yüz yüze bilgilendirme faaliyeti icra edilmiştir.

Eğitim süresince kadınlara şiddetin tanımı, şiddet çeşitleri, şiddet mağdurlarının başvuru yöntemleri, şikâyet mercileri, KADES Uygulaması, Çocuk Suçlarıyla Mücadele ve 6284 Sayılı Kanun Kapsamında Koruyucu ve Önleyici Tedbir Kararlarından bahsedilmiştir. Eğitimin sonunda çocuklara; boyama kitabı, kadınlara konu hakkında bilgilendirici broşür dağıtılmıştır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.