(JANDARMA EKİPLERİNDEN DEFİNECİLERE SUÇÜSTÜ)

ASAYİŞ 31.12.2020 - 12:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2856+ kez okundu.
 

(JANDARMA EKİPLERİNDEN DEFİNECİLERE SUÇÜSTÜ)

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunmasına yönelik yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmada,  27.12.2020 tarihinde R.A., A.A., N.U., H.A.A ve Ü.U. isimli şahısların sit alanında izinsiz kazı yapacağı bilgisi alınmıştır. Elde edilen bilgiler doğrultusunda yapılan çalışma ve takip sonucunda Burdur ili, Bucak  ilçesi, Kuşbaba köyü Gavurini mevkiinde 1. Derece sit alanında izinsiz kazı yapan R.A., A.A., N.U., H.A.A ve Ü.U isimli şahıslar muhtelif kazı malzemeleri ile birlikte suçüstü yakalanmıştır. Şüpheli şahısların aracında yapılan aramada (1) adet yüzük, (2) adet sikke ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak Bucak Cumhuriyet Savcısının kararı ile gözaltına alınan R.A., A.A., N.U., H.A.A ve Ü.U. isimli şüpheli şahıslar 28.12.2020 tarihinde çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunmasına yönelik yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmada,  27.12.2020 tarihinde R.A., A.A., N.U., H.A.A ve Ü.U. isimli şahısların sit alanında izinsiz kazı yapacağı bilgisi alınmıştır.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda yapılan çalışma ve takip sonucunda Burdur ili, Bucak  ilçesi, Kuşbaba köyü Gavurini mevkiinde 1. Derece sit alanında izinsiz kazı yapan R.A., A.A., N.U., H.A.A ve Ü.U isimli şahıslar muhtelif kazı malzemeleri ile birlikte suçüstü yakalanmıştır. Şüpheli şahısların aracında yapılan aramada (1) adet yüzük, (2) adet sikke ele geçirilmiştir.

Olayla ilgili olarak Bucak Cumhuriyet Savcısının kararı ile gözaltına alınan R.A., A.A., N.U., H.A.A ve Ü.U. isimli şüpheli şahıslar 28.12.2020 tarihinde çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.