KADIN MUHTARLARIMIZLA KAHVALTI

SİYASET 12.03.2022 - 17:44, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3534+ kez okundu.
 

KADIN MUHTARLARIMIZLA KAHVALTI

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 26 Ekim 1933 tarihinde kadınlara Muhtar ve aza olarak seçme seçilme hakkını vermiştir.
Aydın, Demircidere Köyü'nde yapılan seçimler sonrasında Türkiye'nin ilk kadın muhtarı olma özelliğine sahip kadın Gül Hanımdır. Türk kadınının yeteneklerini siyasal haklarını ve siyasal yaşamdaki yerini sergilemesine dair bir örnek olan Gül Hanım verdiği cesaret sayesinde bugün Türkiye'deki kadın muhtar sayısı 1123 tür.  8 Mart Dünya Emekçi kadınlar haftasını kutladığımız şu günlerde Kadın Politikaları Başkanlığı ve Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak Ankara'daki kadın muhtarlarımız ile genel merkezimizdeki kahvaltı programında buluştuk. Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun teşrifleri ile gerçekleşen programımıza, Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Sayın Serpil Erenoğlu, Muhtarlar derneği Basın Sorumlusu Sayın Cevriye Çankaya, Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Konfederasyonu Sorumlusu Sayın Cennet Mumcu, Türkiye Muhtarlar derneği Konfederasyonu Genel Sekreteri Sayın Seviye Çeviksöz, hanımefendilerin yanı sıra halen görevde olan kadın muhtarlarımız katılmıştır. Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan, yerel seçimlerde resimli oy pusulası, SGK düzenlemesi, muhtarlıkların ısınma, su, elektrik gibi faturalarının devlet tarafından karşılanması, ek iş yapabilmek gibi birçok taleplerini ileterek, seslerini duyurabilmek için söz aldılar. Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Habibe Çiftcioğlu’nun çiçek takdim ederek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günlerini kutladıkları kadın muhtar programımız fotoğraf çekimi ile sonlandı. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sema Silkin Ün Hanımefendiye, Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Serap Yazıcı Hanımefendiye, Aile ve Sosyal Hizmetler Politikaları Başkanı Sayın Seren Yıldız Öztürk Hanımefendiye, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Nedim Yamalı Beyefendiye değerli katkıları ve programımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.  
Mustafa Kemal Atatürk tarafından 26 Ekim 1933 tarihinde kadınlara Muhtar ve aza olarak seçme seçilme hakkını vermiştir.

Aydın, Demircidere Köyü'nde yapılan seçimler sonrasında Türkiye'nin ilk kadın muhtarı olma özelliğine sahip kadın Gül Hanımdır. Türk kadınının yeteneklerini siyasal haklarını ve siyasal yaşamdaki yerini sergilemesine dair bir örnek olan Gül Hanım verdiği cesaret sayesinde bugün Türkiye'deki kadın muhtar sayısı 1123 tür.

 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar haftasını kutladığımız şu günlerde Kadın Politikaları Başkanlığı ve Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak Ankara'daki kadın muhtarlarımız ile genel merkezimizdeki kahvaltı programında buluştuk.

Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun teşrifleri ile gerçekleşen programımıza, Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Sayın Serpil Erenoğlu, Muhtarlar derneği Basın Sorumlusu Sayın Cevriye Çankaya, Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Konfederasyonu Sorumlusu Sayın Cennet Mumcu, Türkiye Muhtarlar derneği Konfederasyonu Genel Sekreteri Sayın Seviye Çeviksöz, hanımefendilerin yanı sıra halen görevde olan kadın muhtarlarımız katılmıştır.

Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan, yerel seçimlerde resimli oy pusulası, SGK düzenlemesi, muhtarlıkların ısınma, su, elektrik gibi faturalarının devlet tarafından karşılanması, ek iş yapabilmek gibi birçok taleplerini ileterek, seslerini duyurabilmek için söz aldılar. Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Habibe Çiftcioğlu’nun çiçek takdim ederek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günlerini kutladıkları kadın muhtar programımız fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sema Silkin Ün Hanımefendiye, Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Serap Yazıcı Hanımefendiye, Aile ve Sosyal Hizmetler Politikaları Başkanı Sayın Seren Yıldız Öztürk Hanımefendiye, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Nedim Yamalı Beyefendiye değerli katkıları ve programımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.