KARANTİNA YASAĞI BİTEN ÇİNDE HALK TURİSTİK YERLERE KOŞTU.

TURİZM 07.04.2020 - 10:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4430+ kez okundu.
 

KARANTİNA YASAĞI BİTEN ÇİNDE HALK TURİSTİK YERLERE KOŞTU.

Ülkede yurt içi Covid-19 vakalarının yok denecek kadar azalması ve hastanelerdeki birçok kişinin taburcu edilmesinin ardından Çin’de normal yaşam başladı
Kara, demir ve havayolu ulaşımının ardından işletmelerin yüzde 95’e yakınının açılmasıyla şehir içi trafik de normale dönmeye başladı. 3 ayı aşan bir süre oldukça disiplinli bir şekilde karantina kurallarına uyan ve evlerinden çıkmayan Çinliler, yasağın bitmesinin ardından haftasonu ülkenin birçok yerindeki turistik merkezlere akın etti.   Bu hafta sonu, yüzüne maske takmış binlerce insanın Doğu Çin’deki Huang Ulusal Park’ın tepelerine tırmanarak doğayla buluştu. Yetkililer sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda kişinin turistik tepelere tırmandığını ve 20 bin kişilik kapasitenin sabah saat 8 olmadan dolduğunu söyledi. Çok sayıda insan da güzel havanın da etkisiyle sokaklara, parklara çıkarak temiz havada dolaştı.     Aynı anlarda liman kenti Shanghai’deki deniz altında bulunan ve salgının başından bu yana ıssız kalmış mekan da dolmuştu. Aynı durum, Beijing’de, parklarda ve  yeşil alanlarda dolaşan ve uzun süredir kapalı kalmış kafe ve restoranların masalarında oturanlar için de saptandı.    Sadece bir tane yurt içi vaka saptandı 6 Nisan Pazartesi itibariyle ülkede yalnızca toplam 39 yeni vaka/hasta saptandı ki bunların da 38’i dışarıdan gelenler; sadece bir tek Çinli yeni hasta tespit edildi.  Durumun görece memnuniyet verici olmasına karşın sağlık yetkilileri, turist kalabalığı karşısında dikkatli olma gereğini anımsatıyorlar.    Çin Salgın Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi Şef Epidemiolojisti (salgın uzmanı) Zeng Guang, “Çin salgının sonunda değil ancak yeni bir evreye girdi” uyarısında bulundu.. Öte yandan Çin Komünist Partisi resmi yayın organı “Halkın Günlüğü” de halka bir araya toplanmamaları yönünde uyarılar yapıyor.   Çin, rehavete kapılarak “ikinci dalga”nın oluşmasına da yol açmamak için önlemlerini sürdürüyor. Örneğin açılan sinema salonları 31 Mart’ta kapılarını yeniden kapattılar. İkinci dalga riskine karşı Huang tepelerinin bulunduğu ulusal park yeri de yeni bir açıklamaya kadar yeniden kapatıldı.
Ülkede yurt içi Covid-19 vakalarının yok denecek kadar azalması ve hastanelerdeki birçok kişinin taburcu edilmesinin ardından Çin’de normal yaşam başladı

Kara, demir ve havayolu ulaşımının ardından işletmelerin yüzde 95’e yakınının açılmasıyla şehir içi trafik de normale dönmeye başladı. 3 ayı aşan bir süre oldukça disiplinli bir şekilde karantina kurallarına uyan ve evlerinden çıkmayan Çinliler, yasağın bitmesinin ardından haftasonu ülkenin birçok yerindeki turistik merkezlere akın etti.
 
Bu hafta sonu, yüzüne maske takmış binlerce insanın Doğu Çin’deki Huang Ulusal Park’ın tepelerine tırmanarak doğayla buluştu. Yetkililer sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda kişinin turistik tepelere tırmandığını ve 20 bin kişilik kapasitenin sabah saat 8 olmadan dolduğunu söyledi. Çok sayıda insan da güzel havanın da etkisiyle sokaklara, parklara çıkarak temiz havada dolaştı.
 
 
Aynı anlarda liman kenti Shanghai’deki deniz altında bulunan ve salgının başından bu yana ıssız kalmış mekan da dolmuştu. Aynı durum, Beijing’de, parklarda ve  yeşil alanlarda dolaşan ve uzun süredir kapalı kalmış kafe ve restoranların masalarında oturanlar için de saptandı. 
 

Sadece bir tane yurt içi vaka saptandı

6 Nisan Pazartesi itibariyle ülkede yalnızca toplam 39 yeni vaka/hasta saptandı ki bunların da 38’i dışarıdan gelenler; sadece bir tek Çinli yeni hasta tespit edildi.  Durumun görece memnuniyet verici olmasına karşın sağlık yetkilileri, turist kalabalığı karşısında dikkatli olma gereğini anımsatıyorlar. 
 
Çin Salgın Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi Şef Epidemiolojisti (salgın uzmanı) Zeng Guang, “Çin salgının sonunda değil ancak yeni bir evreye girdi” uyarısında bulundu.. Öte yandan Çin Komünist Partisi resmi yayın organı “Halkın Günlüğü” de halka bir araya toplanmamaları yönünde uyarılar yapıyor.
 
Çin, rehavete kapılarak “ikinci dalga”nın oluşmasına da yol açmamak için önlemlerini sürdürüyor. Örneğin açılan sinema salonları 31 Mart’ta kapılarını yeniden kapattılar.
İkinci dalga riskine karşı Huang tepelerinin bulunduğu ulusal park yeri de yeni bir açıklamaya kadar yeniden kapatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.