KOSGEB BURDUR MÜDÜRLÜĞÜNDEN REKOR DESTEK ÖDEMESİ

EKONOMİ 13.01.2022 - 16:28, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4094+ kez okundu.
 

KOSGEB BURDUR MÜDÜRLÜĞÜNDEN REKOR DESTEK ÖDEMESİ

Burdur KOSGEP Müdürlüğü tarafından 2021 yılında bir önceki yıla göre destek verilen işletme sayısında 215, destek tutarında 265 artış gerçekleşmiştir.
Burdur'da 2021 yılında, 352 adet işletmeye 6 milyon 326 bin 590 TL destek ödemesi gerçekleştirilirken,  2021 yılında gerçekleşen bu ödeme ile İlimizde bugüne kadar yıllık bazda verilen en yüksek destek rakamına ulaşılmıştır. Kurulduğu günden bu yana girişimciliğe yönelik önemli destekler sağlayan KOSGEB, girişimciliğin yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak üzere, stratejik öncelikler doğrultusunda belirlenen sektörlerde faaliyetlerini sürdüren işletmelere yönelik uyguladığı girişimcilik desteklerine başarılı bir şekilde devam ediliyor. Covid salgını öncesi uygulamaya alınan m dijitale geçiş uygulamasını tamamlayan KOSGEB, bütün iş ve işlemlerinde sıfır belge isteyerek, başvuruların tamamını internet üzerinden alarak, hizmet süreçlerinde hiçbir aksama yaşanmadan destek ve hizmetlerini sağlamayı başararak, bu uygulamanın meyvelerini almaya başladı. Bu kapsamda KOSGEB Burdur Müdürlüğü tarafından İlimizde yürütülen çalışmalarda; 2020 yılında 164 adet işletme sayısı, destek rakamı olarak 2 milyon 410 bin TL olarak gerçekleşirken; 2021 yılında, 352 adet işletmeye 6 milyon 326 bin 590 TL destek ödemesi gerçekleştirilerek, 2021 yılında bugüne kadar yıllık bazda verilen en yüksek destek rakamına ulaşılmıştır. Burdur'da 2021 yılında bir önceki yıla göre destek verilen işletme sayısında 215, destek tutarında 265 artış gerçekleşmiştir. Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, KOSGEB Burdur Müdürlüğünün çalışmalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede; bu başarıda emeği geçen KOSGEB Burdur Müdürü Davut Tolga Uğur'un şahsında tüm KOSGEP personelini tebrik ederek, yapılan desteklerden, faydalanan KOBİ'ler, işletmeler ve girişimcilere hayırlı olmasını diledi. Yeni yılda da KOSGEP hizmetlerinin İlimizde başarılı bir şekilde devam edeceğini belirten Vali Arslantaş, ülke ekonomisinin büyük bir bölümünü oluşturan KOBİLER ile İlimizdeki girişimciler ve işletmelerin KOSGEB desteklerinden faydalanmaları çağrısında bulundu.
Burdur KOSGEP Müdürlüğü tarafından 2021 yılında bir önceki yıla göre destek verilen işletme sayısında 215, destek tutarında 265 artış gerçekleşmiştir.

Burdur'da 2021 yılında, 352 adet işletmeye 6 milyon 326 bin 590 TL destek ödemesi gerçekleştirilirken,  2021 yılında gerçekleşen bu ödeme ile İlimizde bugüne kadar yıllık bazda verilen en yüksek destek rakamına ulaşılmıştır.

Kurulduğu günden bu yana girişimciliğe yönelik önemli destekler sağlayan KOSGEB, girişimciliğin yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak üzere, stratejik öncelikler doğrultusunda belirlenen sektörlerde faaliyetlerini sürdüren işletmelere yönelik uyguladığı girişimcilik desteklerine başarılı bir şekilde devam ediliyor.

Covid salgını öncesi uygulamaya alınan m dijitale geçiş uygulamasını tamamlayan KOSGEB, bütün iş ve işlemlerinde sıfır belge isteyerek, başvuruların tamamını internet üzerinden alarak, hizmet süreçlerinde hiçbir aksama yaşanmadan destek ve hizmetlerini sağlamayı başararak, bu uygulamanın meyvelerini almaya başladı.

Bu kapsamda KOSGEB Burdur Müdürlüğü tarafından İlimizde yürütülen çalışmalarda;

2020 yılında 164 adet işletme sayısı, destek rakamı olarak 2 milyon 410 bin TL olarak gerçekleşirken;

2021 yılında, 352 adet işletmeye 6 milyon 326 bin 590 TL destek ödemesi gerçekleştirilerek, 2021 yılında bugüne kadar yıllık bazda verilen en yüksek destek rakamına ulaşılmıştır.

Burdur'da 2021 yılında bir önceki yıla göre destek verilen işletme sayısında 215, destek tutarında 265 artış gerçekleşmiştir.

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, KOSGEB Burdur Müdürlüğünün çalışmalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede; bu başarıda emeği geçen KOSGEB Burdur Müdürü Davut Tolga Uğur'un şahsında tüm KOSGEP personelini tebrik ederek, yapılan desteklerden, faydalanan KOBİ'ler, işletmeler ve girişimcilere hayırlı olmasını diledi.

Yeni yılda da KOSGEP hizmetlerinin İlimizde başarılı bir şekilde devam edeceğini belirten Vali Arslantaş, ülke ekonomisinin büyük bir bölümünü oluşturan KOBİLER ile İlimizdeki girişimciler ve işletmelerin KOSGEB desteklerinden faydalanmaları çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.