KURTULMUŞ ÇİN TÜRKİYE’NİN TURİZM PARTNERİ OLACAKTIR

TURİZM 19.04.2018 - 15:53, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3222+ kez okundu.
 

KURTULMUŞ ÇİN TÜRKİYE’NİN TURİZM PARTNERİ OLACAKTIR

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye Turizm Yılı" çerçevesinde temaslarda bulunmak üzere geldiği Beijing'de Çin Turizm ve Gezi Fuarı'na (COTTM) katıldı.
Türkiye standını ziyaret ederek yetkililerden tanıtım faaliyetleri ve Çin turizm pazarının Türkiye ilgisine ilişkin bilgi alan Kurtulmuş, diğer ülkelerin açtığı stantları da gezdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Temasları sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Türkiye Turizm Yılı kapsamında Çin genelinde 60'tan fazla etkinlik ve tanıtım faaliyeti düzenleneceğinin altını çizerek Türkiye ve Çin'in birbirine coğrafi olarak uzak ancak kültürel yönden yakın iki ülke olduğunu belirtti. Kurtulmuş, "Türkiye Asya'nın Avrupa'ya açılan kapısı, Çin de Asya'nın en doğusundaki büyük bir ülke." diyerek iki ülkenin de geniş bir medeniyet birikimine sahip olduğunu söyledi. "Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerde gözlenen yakınlaşmanın turizm alanına da yansımasını ümit ediyoruz." ifadesini kullanan Kurtulmuş, özellikle tarihi İpek Yolu'nu yeniden canlandırmayı amaçlayan "Kuşak ve Yol" inisiyatifi kapsamında yürütülecek stratejik projelerin Türkiye ile Çin arasındaki yakınlaşmanın daha da artmasını öngördüğüne işaret etti. Turizmde öncelik Asyalı turistler Kurtulmuş, Çin'de geçen yıl 130 milyon kişinin yurt dışına seyahat ettiğini kaydetti. Kurtulmuş, "Çin'deki bu büyük turizm pastasından Türkiye olarak payımızı almak istiyoruz." diyerek Türkiye'yi, Çinli turistlere tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. 2018'de Çin'den Türkiye'ye giden turist sayısını artırmak için çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini aktaran Kurtulmuş, "Geçen yıl, Türkiye'ye 250 bin civarı turist gelmişti. Bu sayının bu sene 500 bine çıkmaması için hiçbir neden yok." diye konuştu. Kurtulmuş, "Türk Hava Yolları'nın Çin frekanslarını artırmasıyla ve bu ülkedeki havayolu şirketlerinin Türkiye'ye doğrudan seferler başlatmasını temin ederek Türkiye'ye daha çok turist gelmesinin önünü açacağız." ifadesini kullandı. Turizm yılı etkinlikleriyle yakalanan ivmenin gelecek yıllarda da devam etmesini istediklerini belirten Kurtulmuş, "Çin, çok yakın dönemde Türkiye'nin en önemli turizm partnerlerinden biri olacak." diye konuştu.  
Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye Turizm Yılı" çerçevesinde temaslarda bulunmak üzere geldiği Beijing'de Çin Turizm ve Gezi Fuarı'na (COTTM) katıldı.

Türkiye standını ziyaret ederek yetkililerden tanıtım faaliyetleri ve Çin turizm pazarının Türkiye ilgisine ilişkin bilgi alan Kurtulmuş, diğer ülkelerin açtığı stantları da gezdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Temasları sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Türkiye Turizm Yılı kapsamında Çin genelinde 60'tan fazla etkinlik ve tanıtım faaliyeti düzenleneceğinin altını çizerek Türkiye ve Çin'in birbirine coğrafi olarak uzak ancak kültürel yönden yakın iki ülke olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, "Türkiye Asya'nın Avrupa'ya açılan kapısı, Çin de Asya'nın en doğusundaki büyük bir ülke." diyerek iki ülkenin de geniş bir medeniyet birikimine sahip olduğunu söyledi.

"Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerde gözlenen yakınlaşmanın turizm alanına da yansımasını ümit ediyoruz." ifadesini kullanan Kurtulmuş, özellikle tarihi İpek Yolu'nu yeniden canlandırmayı amaçlayan "Kuşak ve Yol" inisiyatifi kapsamında yürütülecek stratejik projelerin Türkiye ile Çin arasındaki yakınlaşmanın daha da artmasını öngördüğüne işaret etti.

Turizmde öncelik Asyalı turistler

Kurtulmuş, Çin'de geçen yıl 130 milyon kişinin yurt dışına seyahat ettiğini kaydetti.

Kurtulmuş, "Çin'deki bu büyük turizm pastasından Türkiye olarak payımızı almak istiyoruz." diyerek Türkiye'yi, Çinli turistlere tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

2018'de Çin'den Türkiye'ye giden turist sayısını artırmak için çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini aktaran Kurtulmuş, "Geçen yıl, Türkiye'ye 250 bin civarı turist gelmişti. Bu sayının bu sene 500 bine çıkmaması için hiçbir neden yok." diye konuştu.

Kurtulmuş, "Türk Hava Yolları'nın Çin frekanslarını artırmasıyla ve bu ülkedeki havayolu şirketlerinin Türkiye'ye doğrudan seferler başlatmasını temin ederek Türkiye'ye daha çok turist gelmesinin önünü açacağız." ifadesini kullandı.

Turizm yılı etkinlikleriyle yakalanan ivmenin gelecek yıllarda da devam etmesini istediklerini belirten Kurtulmuş, "Çin, çok yakın dönemde Türkiye'nin en önemli turizm partnerlerinden biri olacak." diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.