KURUYAN AĞAÇLARIN YERİNE YENİLERİ DİKİLECEK

YAŞAM 13.09.2019 - 18:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4666+ kez okundu.
 

KURUYAN AĞAÇLARIN YERİNE YENİLERİ DİKİLECEK

Burdur Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Nurhan Çiftçi Parkı’nda yapılan incelemeler sonucu, Akdeniz çam kabuk böceği verdiği zararlar tespit edildi.
Burdur Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Nurhan Çiftçi Parkı’nda yapılan incelemeler sonucu, çam türü ağaçların kuruması ve tespit edilen zararlardan dolayı, diğer ağaçların da zarar görmemesi amacıyla kesilerek, yerine yeni ağaçlar dikmesine karar verdi. Burdur Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nce Nurhan Çiftçi Parkı’ndaki çam türü ağaçlarda Akdeniz çam kabuk böceği ( Tomicus destruens ve Orthotomicus erosus), küçük orman bahçivanı (Tomicus minör), Oniki dişli çam kabuk böceği ( İps sextentatus ) böceklerinin verdiği zararlar tespit edil. Söz konusu böceklerin ağaçları tahrip ederek kurumasına, ömürlerini kısaltmasına ve sağlıklı ağaçlara da bulaşma riski ile tehlikeye soktuğu belirtildi. Söz konusu böceklerin yapışkan sıvılarının yerlere akması ve ilerleyen süreçlerde de böceklerin toprağa inmesi nedeniyle vatandaşın rahatsız olmaması amacıyla zarar gören ağaçların Orman İşletme Müdürlüğü’nden alınan onaylı ile 16.09.2019 tarihinde tümüyle kurumuş olan çam ağaçlarının kesimine karar verildi. Burdur Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, tamamen kuruyan ağaçların kesilmesinin ardından yerine yeni ağaç dikimleri gerçekleştirileceğinin bilgisi verildi.  
Burdur Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Nurhan Çiftçi Parkı’nda yapılan incelemeler sonucu, Akdeniz çam kabuk böceği verdiği zararlar tespit edildi.

Burdur Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Nurhan Çiftçi Parkı’nda yapılan incelemeler sonucu, çam türü ağaçların kuruması ve tespit edilen zararlardan dolayı, diğer ağaçların da zarar görmemesi amacıyla kesilerek, yerine yeni ağaçlar dikmesine karar verdi.

Burdur Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nce Nurhan Çiftçi Parkı’ndaki çam türü ağaçlarda Akdeniz çam kabuk böceği ( Tomicus destruens ve Orthotomicus erosus), küçük orman bahçivanı (Tomicus minör), Oniki dişli çam kabuk böceği ( İps sextentatus ) böceklerinin verdiği zararlar tespit edil. Söz konusu böceklerin ağaçları tahrip ederek kurumasına, ömürlerini kısaltmasına ve sağlıklı ağaçlara da bulaşma riski ile tehlikeye soktuğu belirtildi.

Söz konusu böceklerin yapışkan sıvılarının yerlere akması ve ilerleyen süreçlerde de böceklerin toprağa inmesi nedeniyle vatandaşın rahatsız olmaması amacıyla zarar gören ağaçların Orman İşletme Müdürlüğü’nden alınan onaylı ile 16.09.2019 tarihinde tümüyle kurumuş olan çam ağaçlarının kesimine karar verildi.

Burdur Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, tamamen kuruyan ağaçların kesilmesinin ardından yerine yeni ağaç dikimleri gerçekleştirileceğinin bilgisi verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.