LİSİNİA ZİYARETÇİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR

YAŞAM 12.07.2019 - 21:34, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4585+ kez okundu.
 

LİSİNİA ZİYARETÇİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR

Sabancı Vakfı’nın onuncu sezonunda, Lisinia Doğa, bugüne kadar yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 120 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı.
Sabancı Vakfı’nın onuncu sezonunda 15 “Fark Yaratan”dan biri olan Lisinia Doğa, veteriner hekim Öztürk Sarıca tarafından Burdur Gölü’nün kıyısında 2005 yılında temelleri atılan bir alan. Doğanın korunarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla 9 alt başlıkta proje gerçekleştiren Lisinia Doğa, bugüne kadar yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 120 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı. Yaptığı projelerle yöredeki doğal dengenin korunmasına yardımcı olan Lisinia Doğa’da, “Kansersiz Gelecek Elimizde” projesiyle bilgilendirme, “Yaşamak için Burdur Gölü’nü Yaşat” projesiyle ise gölün korunması ve lavanta tarlalarıyla ekolojik üretime katkı çalışmaları yürütülüyor. Destek ve hibe kabul etmeyen bir doğa projesi olan Lisinia Doğa, yöre halkının yeni ürünlerle tanışması ve doğal denge bozulmadan tarım yapılmaya devam etmesi amacıyla Burdur civarındaki köylerde bölgenin doğasına özgü bitkiler de üretiyor.  Türkiye’nin ilk yaban hayat rehabilitasyon merkezini kuran Sarıca, yaban hayatı açısından Türkiye’nin en önemli alanları arasında bulunan Burdur Gölü havzasının korunmasını ve yaban hayatının sürdürülebilirliğini sağlıyor. Bugüne kadar merkeze getirilen 600’e yakın hayvan arasında pelikandan kara akbabaya, atmacadan şah kartalına, kulaklı orman baykuşundan balıkçıla kadar pek çok farklı tür bulunuyor.   
Sabancı Vakfı’nın onuncu sezonunda, Lisinia Doğa, bugüne kadar yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 120 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı.

Sabancı Vakfı’nın onuncu sezonunda 15 “Fark Yaratan”dan biri olan Lisinia Doğa, veteriner hekim Öztürk Sarıca tarafından Burdur Gölü’nün kıyısında 2005 yılında temelleri atılan bir alan. Doğanın korunarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla 9 alt başlıkta proje gerçekleştiren Lisinia Doğa, bugüne kadar yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 120 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı.

Yaptığı projelerle yöredeki doğal dengenin korunmasına yardımcı olan Lisinia Doğa’da, “Kansersiz Gelecek Elimizde” projesiyle bilgilendirme, “Yaşamak için Burdur Gölü’nü Yaşat” projesiyle ise gölün korunması ve lavanta tarlalarıyla ekolojik üretime katkı çalışmaları yürütülüyor. Destek ve hibe kabul etmeyen bir doğa projesi olan Lisinia Doğa, yöre halkının yeni ürünlerle tanışması ve doğal denge bozulmadan tarım yapılmaya devam etmesi amacıyla Burdur civarındaki köylerde bölgenin doğasına özgü bitkiler de üretiyor. 

Türkiye’nin ilk yaban hayat rehabilitasyon merkezini kuran Sarıca, yaban hayatı açısından Türkiye’nin en önemli alanları arasında bulunan Burdur Gölü havzasının korunmasını ve yaban hayatının sürdürülebilirliğini sağlıyor. Bugüne kadar merkeze getirilen 600’e yakın hayvan arasında pelikandan kara akbabaya, atmacadan şah kartalına, kulaklı orman baykuşundan balıkçıla kadar pek çok farklı tür bulunuyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.