MAKÜ İSTİKLÂL MARŞI’NIN 100. YILINA ÖZEL PUL BASTIRDI

KÜLTÜR 11.03.2021 - 13:02, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3201+ kez okundu.
 

MAKÜ İSTİKLÂL MARŞI’NIN 100. YILINA ÖZEL PUL BASTIRDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan ve 6 Mart 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan genelge ile 2021 yılı Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı olarak ilan edilmişti.
Bu kapsamda İstiklal Marşının yazarı Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından 2021 yılı boyunca bir dizi faaliyet ve etkinlikler düzenlenmesi planlandı. Kamuoyu ile paylaşılan bu çalışmalardan biri de İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 100. yılı anısına yapılan Kişisel Pul tasarımı oldu. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim görevlisi Ozan Güvendi tarafından tasarımı yapılan pul çalışması iki ayrı çalışma halinde gerçekleştirildi. Filatelist ve pul koleksiyonerleri tarafından büyük heyecanla karşılanan pul tasarımlarında Mehmet Akif Ersoy’un portreleri ile “10 Kıta 1 Vatan, İlelebet İstiklal” yazısı yer alıyor. Her birinden 1000’er adet basılan pullar 9 Mart 2021 tarihi itibariyle kullanıma girdi.  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan ve 6 Mart 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan genelge ile 2021 yılı Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı olarak ilan edilmişti.

Bu kapsamda İstiklal Marşının yazarı Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından 2021 yılı boyunca bir dizi faaliyet ve etkinlikler düzenlenmesi planlandı.

Kamuoyu ile paylaşılan bu çalışmalardan biri de İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 100. yılı anısına yapılan Kişisel Pul tasarımı oldu. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim görevlisi Ozan Güvendi tarafından tasarımı yapılan pul çalışması iki ayrı çalışma halinde gerçekleştirildi.

Filatelist ve pul koleksiyonerleri tarafından büyük heyecanla karşılanan pul tasarımlarında Mehmet Akif Ersoy’un portreleri ile “10 Kıta 1 Vatan, İlelebet İstiklal” yazısı yer alıyor. Her birinden 1000’er adet basılan pullar 9 Mart 2021 tarihi itibariyle kullanıma girdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.