MAKÜ’LÜ BİLİM İNSANLARI DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI ARASINDA YER ALDI.

BİLİM 08.11.2021 - 18:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2483+ kez okundu.
 

MAKÜ’LÜ BİLİM İNSANLARI DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI ARASINDA YER ALDI.

Türkiye'den 1150 bilim insanı yer alırken, bu listede Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden (MAKÜ) 4 öğretim üyesi yer aldı
Stanford Üniversitesinin değişik bilimsel yetkinlik kriterlerine göre yaptığı hesaplamalar listesinde dünyadaki ilk yüzde 2'lik dilime giren dünya çapında en etkili bilim insanlarının yer aldığı listede Türkiye'den 1150 bilim insanı yer alırken, bu listede Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden (MAKÜ) 4 öğretim üyesi yer aldı. Stanford Üniversitesi tarafından her yıl açıklanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” 2020 yılı listesi yayınlandı. Nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etki faktörleri, patent sayısı, yapılan atıf sayıları, h-indeksi, atıf alan makale sayısı gibi uluslararası ölçütler kullanılarak hazırlanan listede MAKÜ’den “enerji” alanından Doç. Dr. Ahmet Uyumaz, “yapay zeka ve görüntü işleme” alanından Doç. Dr. Emrah Hançer, “eğitim bilimleri” alanından Doç. Dr. Gökmen Arslan ve “veteriner hekimlik” alanında Prof. Dr. Özlem Özmen yer almayı başardı. Başarılarından dolayı MAKÜ’lü akademisyenleri kutlayan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz; “Üniversitemizden daha çok bilim insanının bu listeye girmesi için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğimizi belirtir, listeye giren öğretim üyelerimizi tebrik ederim.” dedi.
Türkiye'den 1150 bilim insanı yer alırken, bu listede Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden (MAKÜ) 4 öğretim üyesi yer aldı

Stanford Üniversitesinin değişik bilimsel yetkinlik kriterlerine göre yaptığı hesaplamalar listesinde dünyadaki ilk yüzde 2'lik dilime giren dünya çapında en etkili bilim insanlarının yer aldığı listede Türkiye'den 1150 bilim insanı yer alırken, bu listede Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden (MAKÜ) 4 öğretim üyesi yer aldı. Stanford Üniversitesi tarafından her yıl açıklanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” 2020 yılı listesi yayınlandı.

Nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etki faktörleri, patent sayısı, yapılan atıf sayıları, h-indeksi, atıf alan makale sayısı gibi uluslararası ölçütler kullanılarak hazırlanan listede MAKÜ’den “enerji” alanından Doç. Dr. Ahmet Uyumaz, “yapay zeka ve görüntü işleme” alanından Doç. Dr. Emrah Hançer, “eğitim bilimleri” alanından Doç. Dr. Gökmen Arslan ve “veteriner hekimlik” alanında Prof. Dr. Özlem Özmen yer almayı başardı.

Başarılarından dolayı MAKÜ’lü akademisyenleri kutlayan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz; “Üniversitemizden daha çok bilim insanının bu listeye girmesi için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğimizi belirtir, listeye giren öğretim üyelerimizi tebrik ederim.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.