MAKÜ VETERİNER FAKÜLTESİ HAYVAN HASTANESİ’NDE DEVEYE KATARAKT AMELİYATI YAPILDI

YAŞAM 10.01.2022 - 14:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3790+ kez okundu.
 

MAKÜ VETERİNER FAKÜLTESİ HAYVAN HASTANESİ’NDE DEVEYE KATARAKT AMELİYATI YAPILDI

Bölgenin en büyük hayvan hastanesi olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi başarılı ameliyatlarına bir yenisini daha ekledi.
14 Yaşındaki çift hörgüçlü Asya Devesi baba deve Çağrı, MAKÜ Hayvan Hastanesi’nde Veteriner Hekim Dr. Öğr. Üyesi Harun Çınar’ın başarılı operasyonu ile sağlığına kavuştu. Denizli Sarayköy’de deve yetiştiriciliği yapan Mehmet Akca’ya ait olan Çağrı isimli deve gözündeki katarakt problemi nedeniyle MAKÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde ameliyat edildi. İki gözünde de katarakt olan Çağrı Devenin şu an sağ gözü ameliyat edildi. Diğer göz ise 45 gün sonra yine MAKÜ Hayvan Hastanesinde yapılacak operasyonla sağlığına kavuşacak. Denizli Sarayköy’de deve yetiştiriciliği ile uğraşan Mehmet Akca, Veteriner Hekimleri Metin Danacı ile devesinin 2 yıldır gözünde yaşadığı problemi fark edip araştırma yaptıklarında MAKÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde böyle bir operasyonun yapılabileceğini öğrendiklerini ve hızlı bir şekilde iletişime geçerek Çağrı isimli devesini Denizli İli Sarayköy’den Burdur’a getirip ameliyat ettirdiklerini söyledi. Kendileri için önemli ve kıymetli bir deve olan Çağrı’nın sağlığına kavuşması için 45 gün sonra diğer gözünü de tekrar ameliyat ettireceklerini dile getirdi. Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Veteriner Hekim Dr. Öğr. Üyesi Harun Çınar, “Bugünkü hayvanımız bir deve. Asya devesi. İki hörgüçlü bir deve. Yaklaşık iki yıldır her iki gözünde de katarakt oluşumu var. Denizli Sarayköy’den gelen devemizin ismi Çağrı. Oradaki veteriner hekimler tarafından bize katarakt şüphesi ile gönderildi. Yapılan muayenede her iki gözde de katarakt olduğu ve opere edilmesine karar verildi. Şimdi operasyonunu başarılı bir şekilde gerçekleştirip, şifaya ulaşmasına yardımcı olacağız. Şu an yapacağımız operasyonda tek gözünü opere edeceğiz, 45 gün sonra da diğer gözünün operasyonunu planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bölgenin en büyük hayvan hastanesi olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi başarılı ameliyatlarına bir yenisini daha ekledi.

14 Yaşındaki çift hörgüçlü Asya Devesi baba deve Çağrı, MAKÜ Hayvan Hastanesi’nde Veteriner Hekim Dr. Öğr. Üyesi Harun Çınar’ın başarılı operasyonu ile sağlığına kavuştu.

Denizli Sarayköy’de deve yetiştiriciliği yapan Mehmet Akca’ya ait olan Çağrı isimli deve gözündeki katarakt problemi nedeniyle MAKÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde ameliyat edildi. İki gözünde de katarakt olan Çağrı Devenin şu an sağ gözü ameliyat edildi. Diğer göz ise 45 gün sonra yine MAKÜ Hayvan Hastanesinde yapılacak operasyonla sağlığına kavuşacak.

Denizli Sarayköy’de deve yetiştiriciliği ile uğraşan Mehmet Akca, Veteriner Hekimleri Metin Danacı ile devesinin 2 yıldır gözünde yaşadığı problemi fark edip araştırma yaptıklarında MAKÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde böyle bir operasyonun yapılabileceğini öğrendiklerini ve hızlı bir şekilde iletişime geçerek Çağrı isimli devesini Denizli İli Sarayköy’den Burdur’a getirip ameliyat ettirdiklerini söyledi. Kendileri için önemli ve kıymetli bir deve olan Çağrı’nın sağlığına kavuşması için 45 gün sonra diğer gözünü de tekrar ameliyat ettireceklerini dile getirdi.

Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Veteriner Hekim Dr. Öğr. Üyesi Harun Çınar, “Bugünkü hayvanımız bir deve. Asya devesi. İki hörgüçlü bir deve. Yaklaşık iki yıldır her iki gözünde de katarakt oluşumu var. Denizli Sarayköy’den gelen devemizin ismi Çağrı. Oradaki veteriner hekimler tarafından bize katarakt şüphesi ile gönderildi. Yapılan muayenede her iki gözde de katarakt olduğu ve opere edilmesine karar verildi. Şimdi operasyonunu başarılı bir şekilde gerçekleştirip, şifaya ulaşmasına yardımcı olacağız. Şu an yapacağımız operasyonda tek gözünü opere edeceğiz, 45 gün sonra da diğer gözünün operasyonunu planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.