MESLEKİ EĞİTİME ÖZEL SEKTÖR DOPİNGİ

TEKNOLOJİ 17.07.2020 - 11:56, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2958+ kez okundu.
 

MESLEKİ EĞİTİME ÖZEL SEKTÖR DOPİNGİ

Antalya’da özel sektörün talebi üzerine Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamındaki proje okulu sayısı ikiye çıkarıldı.
Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden sonra Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi de, oda ve borsaların yönetiminde olduğu Protokol Yürütme Kurulu’nca yönetilecek. Türkiye’de özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi maksadıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında mesleki ve teknik eğitime yönelik olarak hayat geçirilen “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” kapsamında oluşturulan Protokol Yürütme Kurulu (PYK) dördüncü toplantısını Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’in başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Recep Yıldız, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve ATSO Meclis Üyesi Kenan Çelik katıldı. Aksu Uçak Bakım, Yeni Proje Okulu ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden sonra, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Antalya’nın Aksu İlçesi’nde bulunan “Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi”nin, Mesleki Eğitim İşbirliği protokolü kapsamına alınarak yeni proje okulu olarak belirlendiğini bildirdi. Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı il teşkilatı ve oda-borsa temsilcilerinin katılımıyla Protokol Yürütme Kurullarının (PYK) oluşturulduğunu ve kurulların çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Davut Çetin, Kurulların, yerelde sanayinin ve insan kaynağının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, okul yönetimlerini ve müfredatı şekillendirecek çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. Davut Çetin: Meslek lisesi eğitimine özel önem veriyoruz ATSO olarak meslek lisesi eğitimine özel önem verdiklerini ve okullara destek olduklarını vurgulayan Davut Çetin, “İki yıl önce Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bahçesine taşınan uçak gövdesinin kütüphane, müze ve mini sinema salonu kimliğine dönüştürülmesi için katkı koymuştuk. Bu protokol ile birlikte sorumluluğumuz daha da artıyor. İş dünyası olarak lisemizin sektörün ve gelişen teknolojinin gereklerine uygun mezunlar vermesi için Protokol Yürütme Kurulu Üyesi olarak elimizden gelen katkıyı koyacağız" dedi. Meslek Liselerinde 'Patent, Faydalı Model ve Tasarım' Dönemi
Antalya’da özel sektörün talebi üzerine Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamındaki proje okulu sayısı ikiye çıkarıldı.

Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden sonra Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi de, oda ve borsaların yönetiminde olduğu Protokol Yürütme Kurulu’nca yönetilecek.

Türkiye’de özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi maksadıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında mesleki ve teknik eğitime yönelik olarak hayat geçirilen “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” kapsamında oluşturulan Protokol Yürütme Kurulu (PYK) dördüncü toplantısını Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’in başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Recep Yıldız, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve ATSO Meclis Üyesi Kenan Çelik katıldı.

Aksu Uçak Bakım, Yeni Proje Okulu

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden sonra, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Antalya’nın Aksu İlçesi’nde bulunan “Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi”nin, Mesleki Eğitim İşbirliği protokolü kapsamına alınarak yeni proje okulu olarak belirlendiğini bildirdi. Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı il teşkilatı ve oda-borsa temsilcilerinin katılımıyla Protokol Yürütme Kurullarının (PYK) oluşturulduğunu ve kurulların çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Davut Çetin, Kurulların, yerelde sanayinin ve insan kaynağının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, okul yönetimlerini ve müfredatı şekillendirecek çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

Davut Çetin: Meslek lisesi eğitimine özel önem veriyoruz

ATSO olarak meslek lisesi eğitimine özel önem verdiklerini ve okullara destek olduklarını vurgulayan Davut Çetin, “İki yıl önce Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bahçesine taşınan uçak gövdesinin kütüphane, müze ve mini sinema salonu kimliğine dönüştürülmesi için katkı koymuştuk. Bu protokol ile birlikte sorumluluğumuz daha da artıyor. İş dünyası olarak lisemizin sektörün ve gelişen teknolojinin gereklerine uygun mezunlar vermesi için Protokol Yürütme Kurulu Üyesi olarak elimizden gelen katkıyı koyacağız" dedi.

Meslek Liselerinde 'Patent, Faydalı Model ve Tasarım' Dönemi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.