METEOROLOJİ’DEN BÖLGESEL HAVA TAHMİN RAPORU

DİĞER 03.02.2020 - 18:07, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3432+ kez okundu.
 

METEOROLOJİ’DEN BÖLGESEL HAVA TAHMİN RAPORU

Bölgemizin05 Şubat2020Çarşambagününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.
05 Şubat Çarşamba günü beklenen sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 kg/m²), Muğla il geneli, Antalya’nın batı kıyı ilçeleri ve doğu ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (metrekareye 100 kg ve üzeri yağış) yağış şeklinde olması bekleniyor.06  Şubat  Perşembe  günü  beklenen  yağışların,  Antalya  merkez  ve  doğu  ilçeleri,  Burdur’un doğusu, Isparta merkez ile güney  ve  doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Kesimlerde  sağanak, İç  Kesimlerde yağmur,  karla  karışık  yağmur  ve kar  şeklinde  olması bekleniyor. SICAKLIKLAR: Hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının önce Balkanlardan sonra Karadeniz üzerinden gelen soğukve yağışlı sistemlerle birlikte, bölgemiz genelinde  hissedilir  derecede  (sahil  kesimlerinde  6-8,  iç  kesimlerde  8-12  C  derece)  azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. RÜZGÂR: Rüzgârın, 05 Şubat Çarşamba günü güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde (70-100 Km/saat)eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli  lodos  fırtınası  nedeniyle çarşamba  ve Perşembe günleri  soba  ve  baca  gazı zehirlenmeleri  meydana  gelme ihtimali olduğundan, vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur. Yağışlı sistemin 07 Şubat Cuma günü bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor.
Bölgemizin05 Şubat2020Çarşambagününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

05 Şubat Çarşamba günü beklenen sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 kg/m²), Muğla il geneli, Antalya’nın batı kıyı ilçeleri ve doğu ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (metrekareye 100 kg ve üzeri yağış) yağış şeklinde olması bekleniyor.06  Şubat  Perşembe  günü  beklenen  yağışların,  Antalya  merkez  ve  doğu  ilçeleri,  Burdur’un doğusu, Isparta merkez ile güney  ve  doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Kesimlerde  sağanak, İç  Kesimlerde yağmur,  karla  karışık  yağmur  ve kar  şeklinde  olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR:

Hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının önce Balkanlardan sonra Karadeniz üzerinden gelen soğukve yağışlı sistemlerle birlikte, bölgemiz genelinde  hissedilir  derecede  (sahil  kesimlerinde  6-8,  iç  kesimlerde  8-12  C  derece)  azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGÂR:

Rüzgârın, 05 Şubat Çarşamba günü güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde (70-100 Km/saat)eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli  lodos  fırtınası  nedeniyle çarşamba  ve Perşembe günleri  soba  ve  baca  gazı zehirlenmeleri  meydana  gelme ihtimali olduğundan, vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur. Yağışlı sistemin 07 Şubat Cuma günü bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.