METİN GÖKTEPE 23 YIL ÖNCE İSKENCE DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

YAŞAM 09.01.2019 - 11:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3671+ kez okundu.
 

METİN GÖKTEPE 23 YIL ÖNCE İSKENCE DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

TGC Başkanı Turgay Olcayto, gazeteci Metin Göktepe‘nin polis tarafından öldürülüşünün 23. yılında bir mesaj yayınladı.
TGC Başkanı Turgay Olcayto “Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe 8 Ocak 1996’da haber için bulunduğu bir olay takibinde polis tarafından gözaltına alınmış işkence sonucu öldürülmüştü. Olaya kaza süsü vermek isteyen dönemin emniyet müdürü ve dönemin İstanbul Valisi’nin engelleme çabalarına karşın TGC Başkanı Nail Güreli’nin, Evrensel Gazetesi avukatlarının, Metin’in arkadaşlarının ve baroların ısrarlı çalışmaları sonucu suç duyuruları savcılarca yerinde görülerek bazı polisler hakkında dava açılmıştı. Dava Aydın’da başlamış, Afyon’da devam etmişti.  TGC Başkanı Nail Güreli, Genel Sekreter Olcayto ve Av. Fikret İlkiz’le duruşmaların tüm safhalarını, barolardan çok sayıda avukat, Metin’in aile yakınları ve gazeteci arkadaşları ile birlikte izledi. Sonuçta Metin’in ölümüne neden olan polisler hüküm giydi. Verilen cezalar yeterli olmasa da nice faili meçhul dosyalar arasında sonuca bağlanan ilk olaydır Metin’in davası.  Metin Göktepe’ye uygulanan işkence ve şiddet için en gerçekçi sözü dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel dile getirerek ‘Bu devletin ayıbıdır’ demişti. Demişti ama ayıplardan ders alınamamış işkence ve derin devletin yargısız infazları 90’lı yıllar boyunca sürmüştü. Onca faili meçhul cinayet dosyası tozlu raflarda çürümeye terk edilmişti.   23. ölüm yılında sevgili kardeşim Metin Göktepe’yi bütün gazeteci dostları gibi özlemle anıyorum. Büyük acısını içine gömen ve ‘Hepiniz birer Metin’siniz’ diyerek bağrını Metin’in arkadaşlarına, genç gazetecilere açan Fadime Ana’yı saygıyla sevgiyle kucaklıyorum. Metin’in kardeşlerinin, yuvası bellediği Evrensel Gazetesi yönetici ve çalışanlarının Göktepe’nin anısını yaşatmak için verdikleri yürekli çaba ve dayanışmayı kutluyorum.”  
TGC Başkanı Turgay Olcayto, gazeteci Metin Göktepe‘nin polis tarafından öldürülüşünün 23. yılında bir mesaj yayınladı.

TGC Başkanı Turgay Olcayto “Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe 8 Ocak 1996’da haber için bulunduğu bir olay takibinde polis tarafından gözaltına alınmış işkence sonucu öldürülmüştü. Olaya kaza süsü vermek isteyen dönemin emniyet müdürü ve dönemin İstanbul Valisi’nin engelleme çabalarına karşın TGC Başkanı Nail Güreli’nin, Evrensel Gazetesi avukatlarının, Metin’in arkadaşlarının ve baroların ısrarlı çalışmaları sonucu suç duyuruları savcılarca yerinde görülerek bazı polisler hakkında dava açılmıştı. Dava Aydın’da başlamış, Afyon’da devam etmişti. 

TGC Başkanı Nail Güreli, Genel Sekreter Olcayto ve Av. Fikret İlkiz’le duruşmaların tüm safhalarını, barolardan çok sayıda avukat, Metin’in aile yakınları ve gazeteci arkadaşları ile birlikte izledi. Sonuçta Metin’in ölümüne neden olan polisler hüküm giydi. Verilen cezalar yeterli olmasa da nice faili meçhul dosyalar arasında sonuca bağlanan ilk olaydır Metin’in davası. 

Metin Göktepe’ye uygulanan işkence ve şiddet için en gerçekçi sözü dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel dile getirerek ‘Bu devletin ayıbıdır’ demişti. Demişti ama ayıplardan ders alınamamış işkence ve derin devletin yargısız infazları 90’lı yıllar boyunca sürmüştü. Onca faili meçhul cinayet dosyası tozlu raflarda çürümeye terk edilmişti.  

23. ölüm yılında sevgili kardeşim Metin Göktepe’yi bütün gazeteci dostları gibi özlemle anıyorum. Büyük acısını içine gömen ve ‘Hepiniz birer Metin’siniz’ diyerek bağrını Metin’in arkadaşlarına, genç gazetecilere açan Fadime Ana’yı saygıyla sevgiyle kucaklıyorum. Metin’in kardeşlerinin, yuvası bellediği Evrensel Gazetesi yönetici ve çalışanlarının Göktepe’nin anısını yaşatmak için verdikleri yürekli çaba ve dayanışmayı kutluyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.