METRUK BİNALAR VALİLİK KARARI İLE YIKILIYOR

DİĞER 06.05.2019 - 13:11, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4587+ kez okundu.
 

METRUK BİNALAR VALİLİK KARARI İLE YIKILIYOR

İçişleri Bakanlığımız tarafından, Bakan Süleyman Soylu’nun bizzat talimatları ile 81 ilde başlatılan metruk binalarla ilgili çalışmalar, Valiliğimiz koordinesinde hassasiyetle yürütülmeye devam etmektedir.
Türkiye genelinde metruk binalar ve bu gibi alanların tehdit ve tehlike yaratmasının ötesinde kötü amaçlı kişi ve unsurların kullanımına açık bu gibi yerler ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda metruk binaların tespit edilmesi ve yıkım kararı ile ilgili işlemler sonuçlandırılarak yıkımlar gerçekleştirilmektedir. Bugüne kadar İl/İlçe Belediyeleri sorumluluk alanında tespit edelin 209 metruk binanın 83’ü, Özel İdare sorumluluk alanında tespit edilen 1829 binanın 79’u yıkılmıştır. Uyuşturucu ile mücadele, kamu düzeni ve esenliğini korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan metruk binaların tespiti ve yıkımı ile ilgili çalışmalar mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütülmeye devam etmektedir. Süreçle ilgili olarak tespit edilen metruk binaların yıkılması ile ilgili bina sahiplerine veya varislerine yapılan tebligatlar yakından takip edilerek, yasal süreç içerisinde bina sahipleri veya ekiplerimiz tarafından binaların yıkılması sağlanmaktadır. Vatandaşlarımızın mülkiyet sahibi oldukları metruk binaları öncelikle kendi imkanlarıyla yıkmaları beklenmektedir.  
İçişleri Bakanlığımız tarafından, Bakan Süleyman Soylu’nun bizzat talimatları ile 81 ilde başlatılan metruk binalarla ilgili çalışmalar, Valiliğimiz koordinesinde hassasiyetle yürütülmeye devam etmektedir.

Türkiye genelinde metruk binalar ve bu gibi alanların tehdit ve tehlike yaratmasının ötesinde kötü amaçlı kişi ve unsurların kullanımına açık bu gibi yerler ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda metruk binaların tespit edilmesi ve yıkım kararı ile ilgili işlemler sonuçlandırılarak yıkımlar gerçekleştirilmektedir. Bugüne kadar İl/İlçe Belediyeleri sorumluluk alanında tespit edelin 209 metruk binanın 83’ü, Özel İdare sorumluluk alanında tespit edilen 1829 binanın 79’u yıkılmıştır.

Uyuşturucu ile mücadele, kamu düzeni ve esenliğini korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan metruk binaların tespiti ve yıkımı ile ilgili çalışmalar mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütülmeye devam etmektedir.

Süreçle ilgili olarak tespit edilen metruk binaların yıkılması ile ilgili bina sahiplerine veya varislerine yapılan tebligatlar yakından takip edilerek, yasal süreç içerisinde bina sahipleri veya ekiplerimiz tarafından binaların yıkılması sağlanmaktadır. Vatandaşlarımızın mülkiyet sahibi oldukları metruk binaları öncelikle kendi imkanlarıyla yıkmaları beklenmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.