MEVSİMLİK İŞÇİ İÇİN “ BELEDİYE KENDİ GÖBEĞİNİ KENDİSİ KESTİ”

YAŞAM 13.07.2019 - 17:14, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4468+ kez okundu.
 

MEVSİMLİK İŞÇİ İÇİN “ BELEDİYE KENDİ GÖBEĞİNİ KENDİSİ KESTİ”

Burdur Belediyesi’nin yaz aylarında artan iş kapasitesi nedeniyle, mevcut işçi yetersizliğinden dolayı kısa süreli ve geçici işçi alımlarını tamamladı.
Fen İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde geçici süre görev yapacak olan 56 işçinin alımı İŞ-KUR’dan NOTER kura çekimi ile yapıldı. Ülkemizde son yıllarda yaşanan işsizlik ve ekonomik kriz sebebiyle, 56 işçinin alınacağı iş ilanına 275 kişi iş başvurusunda bulundu. İşçi alımlarını İŞ-KUR üzerinden yapan Burdur Belediyesi, Toplum Yararına Çalışma Programı’ndan yararlandırılmadı. Bir yandan borç ödeyen ve bir yandan da üreterek hizmet vermeye devam eden Burdur Belediyesi, tüm engellere rağmen verilecek hizmetlerin aksamaması adına, ilgili birimlerde çalıştırılacak geçici işçilerin maaşlarının belediye bütçesinden ödenmesi kararını aldı. İŞ-KUR adil ve hakkaniyetli davranmadı Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Ercengiz, “Normal koşullarda her yıl İŞ-KUR Toplum Yararına Çalışma Programı’ndan Burdur Belediyesi’ne de tahsis edilen personelin, bu yıl Burdur Belediyesi’ne verilmemesi neticesinde, Burdur Belediyesi olarak böyle bir yönteme başvurmak zorunda kaldık. İŞ-KUR adil ve hakkaniyetli davranmadı. Burdur Belediyesi’ne de en azından nüfusu ölçeğinde personel istihdam ederek Burdur’umuza hizmet edilmesi noktasında katkı verebilirdi. Ama edindiğimiz bilgiler neticesinde siyasilerimiz, bu konuda Burdur Belediyesi’nin ve Burdur Halkı’nın bu işçiyi hak etmediğine kanaat getirmiş olmalılar ki birçok engelle karşılaşıyoruz.” Dedi. Burdur’umuz her şeyin en iyisini hak ediyor      Vatandaşa verilecek hizmetlerin aksatılmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Ercengiz, “Seçim sonrası TYP’den gelmesini beklediğimiz işçiyi göndermediler ve gönderilmesinin de önüne geçtiler. Vatandaşımızın işi de aksatılmaz, vatandaşımızın günlük hayatı da hiçbir şekilde sıkıntıya sokulmaz. Belediye bütçesinden gerekli fedakarlığı yapıp, 4.5 ay süreyle geçici işçi çalıştırmak üzere ilanımıza çıktık. Yaklaşık 275 başvuru oldu. Acil ihtiyaç duyduğumuz 56 personel park bahçeler, fen işleri, su işleri ve temizlik işlerinde çalıştırılacak işçiler istihdam edilerek Burdur’umuza hizmet vermeye devam edeceğiz. Burdur’umuz her şeyin en iyisini hak ediyor.” şeklinde konuştu.  
Burdur Belediyesi’nin yaz aylarında artan iş kapasitesi nedeniyle, mevcut işçi yetersizliğinden dolayı kısa süreli ve geçici işçi alımlarını tamamladı.

Fen İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde geçici süre görev yapacak olan 56 işçinin alımı İŞ-KUR’dan NOTER kura çekimi ile yapıldı. Ülkemizde son yıllarda yaşanan işsizlik ve ekonomik kriz sebebiyle, 56 işçinin alınacağı iş ilanına 275 kişi iş başvurusunda bulundu. İşçi alımlarını İŞ-KUR üzerinden yapan Burdur Belediyesi, Toplum Yararına Çalışma Programı’ndan yararlandırılmadı. Bir yandan borç ödeyen ve bir yandan da üreterek hizmet vermeye devam eden Burdur Belediyesi, tüm engellere rağmen verilecek hizmetlerin aksamaması adına, ilgili birimlerde çalıştırılacak geçici işçilerin maaşlarının belediye bütçesinden ödenmesi kararını aldı.

İŞ-KUR adil ve hakkaniyetli davranmadı

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Ercengiz, “Normal koşullarda her yıl İŞ-KUR Toplum Yararına Çalışma Programı’ndan Burdur Belediyesi’ne de tahsis edilen personelin, bu yıl Burdur Belediyesi’ne verilmemesi neticesinde, Burdur Belediyesi olarak böyle bir yönteme başvurmak zorunda kaldık. İŞ-KUR adil ve hakkaniyetli davranmadı. Burdur Belediyesi’ne de en azından nüfusu ölçeğinde personel istihdam ederek Burdur’umuza hizmet edilmesi noktasında katkı verebilirdi. Ama edindiğimiz bilgiler neticesinde siyasilerimiz, bu konuda Burdur Belediyesi’nin ve Burdur Halkı’nın bu işçiyi hak etmediğine kanaat getirmiş olmalılar ki birçok engelle karşılaşıyoruz.” Dedi.

Burdur’umuz her şeyin en iyisini hak ediyor

     Vatandaşa verilecek hizmetlerin aksatılmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Ercengiz, “Seçim sonrası TYP’den gelmesini beklediğimiz işçiyi göndermediler ve gönderilmesinin de önüne geçtiler. Vatandaşımızın işi de aksatılmaz, vatandaşımızın günlük hayatı da hiçbir şekilde sıkıntıya sokulmaz. Belediye bütçesinden gerekli fedakarlığı yapıp, 4.5 ay süreyle geçici işçi çalıştırmak üzere ilanımıza çıktık. Yaklaşık 275 başvuru oldu. Acil ihtiyaç duyduğumuz 56 personel park bahçeler, fen işleri, su işleri ve temizlik işlerinde çalıştırılacak işçiler istihdam edilerek Burdur’umuza hizmet vermeye devam edeceğiz. Burdur’umuz her şeyin en iyisini hak ediyor.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.