MİLLİ MÜCADELENİN 100 YILI TIR’I BURDUR’DA

KÜLTÜR 17.07.2019 - 15:30, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3908+ kez okundu.
 

MİLLİ MÜCADELENİN 100 YILI TIR’I BURDUR’DA

Milli mücadelenin 100 yılı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenerek yurt gezisine çıkan “ Cumhuriyet” Tır’ı Cumhuriyet meydanında yerini aldı
Burdur Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından davet edilen “Cumhuriyet Trayleri” ziyaretçilerin gezmesi için açılışını Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, Hasan Duygulu, Atatürkçü Düşünce Derneği,üyesi topluluklar ve CHP İl Başkanı İzzet Akbulut tarafından açılışı yapıldı Burdur Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ümran Minas açılış nedeniyle kısa bir konuşma yaptı. Minas konuşmasında; Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun İskelesine İlk adımını atarak başlattığı milli mücadele ateşinin 100 yılı ülkemizin her yerinde coşku ile kutlanmaktadır. Bunun içinde aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kuruluşu olarak kabul edilen 19 Mayıs tarihinin de bizler için önemi büyüktür. Bu nedenle de “Atatürkçü Düşünce Derneği” tarafından hazırlanan anlamını bu gün bizler tarafından daha iyi anladığımız bir proje imza atmıştır. 19 Mayıs tarihinde Samsun’dan yola çıkan TIR’ımız tüm Türkiye’nin bütün illerini dolaşacaktır. Bugün ise açılışını yapacağımız Cumhuriyetimiz için simge haline gelmiş TIR’ımızın içindeki materyaller ve görsellerin ilgi çekeceğini düşünüyorum.    GENEL MERKEZ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA     Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milli Mücadele” için Samsun’a 19 Mayıs 1919 ilk adımı atmasının 100 yılı ulusumuz tarafından kutlanmaktadır. Derneğimizin ise 30 yılı kutlanmaktadır. Bu nedenle Anadolu da yaşayan insanımız ile buluşturmak üzere   “Cumhuriyet Tırlarını”hazırladık. Atatürk’ün izinde,halkımızla buluşmak için, o büyük coşkuyu yeniden yaşatmak için, Atatürkçü düşüncenin tek çözüm reçetesi soruna bakış açısı nedeniyle Anadolu halkına anlatmak için, günümüz insanına, çocuklarımıza gençlerimize milli Mücadele’yi ve Cumhuriyeti tanıtmak için. Tam bağımsız Türkiye’nin yeniden kurulması gerektiğini bütün Anadolu halkına anlatmak için , Bilim Kültür ve Sanatı insanımıza tanıtmak için, Umudu yeniden yeşertmek için, daha güzel bir Türkiye yaşanılır bir ülke için Anadolu’yu karış karış gezeceğiz. Derneğimiz için üye olun üye bulun. Temennisiyle sona ermektedir.
Milli mücadelenin 100 yılı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenerek yurt gezisine çıkan “ Cumhuriyet” Tır’ı Cumhuriyet meydanında yerini aldı

Burdur Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından davet edilen “Cumhuriyet Trayleri” ziyaretçilerin gezmesi için açılışını Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, Hasan Duygulu, Atatürkçü Düşünce Derneği,üyesi topluluklar ve CHP İl Başkanı İzzet Akbulut tarafından açılışı yapıldı

Burdur Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ümran Minas açılış nedeniyle kısa bir konuşma yaptı. Minas konuşmasında; Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun İskelesine İlk adımını atarak başlattığı milli mücadele ateşinin 100 yılı ülkemizin her yerinde coşku ile kutlanmaktadır. Bunun içinde aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kuruluşu olarak kabul edilen 19 Mayıs tarihinin de bizler için önemi büyüktür. Bu nedenle de “Atatürkçü Düşünce Derneği” tarafından hazırlanan anlamını bu gün bizler tarafından daha iyi anladığımız bir proje imza atmıştır. 19 Mayıs tarihinde Samsun’dan yola çıkan TIR’ımız tüm Türkiye’nin bütün illerini dolaşacaktır. Bugün ise açılışını yapacağımız Cumhuriyetimiz için simge haline gelmiş TIR’ımızın içindeki materyaller ve görsellerin ilgi çekeceğini düşünüyorum.

   GENEL MERKEZ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milli Mücadele” için Samsun’a 19 Mayıs 1919 ilk adımı atmasının 100 yılı ulusumuz tarafından kutlanmaktadır. Derneğimizin ise 30 yılı kutlanmaktadır. Bu nedenle Anadolu da yaşayan insanımız ile buluşturmak üzere   “Cumhuriyet Tırlarını”hazırladık. Atatürk’ün izinde,halkımızla buluşmak için, o büyük coşkuyu yeniden yaşatmak için, Atatürkçü düşüncenin tek çözüm reçetesi soruna bakış açısı nedeniyle Anadolu halkına anlatmak için, günümüz insanına, çocuklarımıza gençlerimize milli Mücadele’yi ve Cumhuriyeti tanıtmak için. Tam bağımsız Türkiye’nin yeniden kurulması gerektiğini bütün Anadolu halkına anlatmak için , Bilim Kültür ve Sanatı insanımıza tanıtmak için, Umudu yeniden yeşertmek için, daha güzel bir Türkiye yaşanılır bir ülke için Anadolu’yu karış karış gezeceğiz. Derneğimiz için üye olun üye bulun. Temennisiyle sona ermektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.