MİLLİ ŞAİRİMİZ AKİF’İ ANMA GÜNÜ VE İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

KÜLTÜR 11.03.2022 - 11:32, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3020+ kez okundu.
 

MİLLİ ŞAİRİMİZ AKİF’İ ANMA GÜNÜ VE İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günüyle ilgili olarak mesaj yayınladı.
Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, “İstiklal Marşı tarihten silinmek istenen bir milletin Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandığının belgesidir. Milletimizin özgürlük umudunu yeşerterek ilham kaynağımız haline gelen İstiklal Marşı, aynı misyonu bugün de sürdürmektedir. Milletleri millet yapan en önemli değerler, birlik, beraberlik, dil, inanç, vatan, namus, şeref, bayrak, tarih gibi insani hasletlerdir. 12 Mart ülkemiz ve milletimiz için önemli bir gündür. Zor şartlar altında varlık mücadelesi verilen 1921 yılının 12 Mart’ında, ülkemizin büyük şairi Mehmet Akif’in yazdığı eser, TBMM tarafından milli marşımız olarak kabul edildi. Milli Marş olarak kabul edilmesi sürecinde, TBMM’de duygu ve coşku yüklü sahnelerin yaşanmasına kaynaklık eden İstiklal Marşı, içeriğinde yer alan bağımsızlık, birlik ve inanç değerleriyle gerçek bir milli mutabakat metnidir. Büyük devlet ve millet olmanın göstergelerinden biri de tarihte yaşanan olayları ve insanlarımızı hayırla yâd etmektir. Tarih, sadece mazi değil, aynı zamanda yaşadığımız süreçtir. Dolayısıyla ortak hafızalarımızı tazeleyerek, ibret ve örnekler alarak geleceğimizi en ideal şekilde oluşturma gayretinde olmalıyız. Millet olarak her yönden kendimizi ilerletme yolunda azmettiğimiz birlik ve kardeşliğimizi pekiştirmeye çabaladığımız bu süreçte, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif'i anmak ve anlamak önemli bir imkân olarak görülmelidir. Genç kuşakların, Mehmet Akif’in başta İstiklal Marşı olmak üzere, eserlerinin bütününde yer verdiği yol haritasını takip ederek, ülkemizin gelişmesine, dönüşmesine ve güçlenmesine katkı sağlayacak adımlarla geleceğe kararlılıkla yürüyeceklerine inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 101. yılında bu güzel vatanı bizlere emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve merhum Mehmet Akif Ersoy’u, saygıyla ve rahmetle anıyorum.”  
Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günüyle ilgili olarak mesaj yayınladı.

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, “İstiklal Marşı tarihten silinmek istenen bir milletin Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandığının belgesidir. Milletimizin özgürlük umudunu yeşerterek ilham kaynağımız haline gelen İstiklal Marşı, aynı misyonu bugün de sürdürmektedir.

Milletleri millet yapan en önemli değerler, birlik, beraberlik, dil, inanç, vatan, namus, şeref, bayrak, tarih gibi insani hasletlerdir. 12 Mart ülkemiz ve milletimiz için önemli bir gündür. Zor şartlar altında varlık mücadelesi verilen 1921 yılının 12 Mart’ında, ülkemizin büyük şairi Mehmet Akif’in yazdığı eser, TBMM tarafından milli marşımız olarak kabul edildi. Milli Marş olarak kabul edilmesi sürecinde, TBMM’de duygu ve coşku yüklü sahnelerin yaşanmasına kaynaklık eden İstiklal Marşı, içeriğinde yer alan bağımsızlık, birlik ve inanç değerleriyle gerçek bir milli mutabakat metnidir.

Büyük devlet ve millet olmanın göstergelerinden biri de tarihte yaşanan olayları ve insanlarımızı hayırla yâd etmektir. Tarih, sadece mazi değil, aynı zamanda yaşadığımız süreçtir. Dolayısıyla ortak hafızalarımızı tazeleyerek, ibret ve örnekler alarak geleceğimizi en ideal şekilde oluşturma gayretinde olmalıyız. Millet olarak her yönden kendimizi ilerletme yolunda azmettiğimiz birlik ve kardeşliğimizi pekiştirmeye çabaladığımız bu süreçte, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif'i anmak ve anlamak önemli bir imkân olarak görülmelidir.

Genç kuşakların, Mehmet Akif’in başta İstiklal Marşı olmak üzere, eserlerinin bütününde yer verdiği yol haritasını takip ederek, ülkemizin gelişmesine, dönüşmesine ve güçlenmesine katkı sağlayacak adımlarla geleceğe kararlılıkla yürüyeceklerine inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 101. yılında bu güzel vatanı bizlere emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve merhum Mehmet Akif Ersoy’u, saygıyla ve rahmetle anıyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.