ÖDÜLLÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESİM YARIİŞMASI SONUÇLANDI

KÜLTÜR 05.11.2021 - 18:26, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3534+ kez okundu.
 

ÖDÜLLÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESİM YARIİŞMASI SONUÇLANDI

Burdur Belediyesi tarafından Ortaokul ve Lise öğrencilerinin katılımı ile düzenlenen Resim yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.
Tarihi Şehir Kulübünde gerçekleştirilen ödül törenine Burdur Valisi Ali Arslantaş, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, İyi Parti İl Başkanı Faruk Erkan, Okul Müdürleri, öğrenciler ve Jüri katıldı. Resim sergisine 38 eserimiz katıldı. 38 eser üzerinden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile ortak bir çalışma yapılarak oluşturulan jüri ile ödülleri belirlendi. Sergisi açılışında konuşan Burdur Valisi Ali Arslantaş; “Cumhuriyetimizin 98. Yılını büyük bir coşkuyla kutladık. Çok çeşitli etkinliklerimiz oldu bugün de bu kapsamda ki son etkinliğimizdeyiz. Mustafa Kemal Paşanın Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerin taze fikirlerinden dimağlarından çıkan Cumhuriyeti nasıl anlamlandırdıklarıyla resimlerini göreceğiz bugün. Ben onların yetiştiren ailelerine, öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Bu son bir ay içerisinde ikinci sergiyi gerçekleştiriyoruz. Atıl kalan bu yeri yeniden faaliyete geçirdiği için de başkanımıza ekibine teşekkür ediyoruz. Sergide sergilenmeye değer olan, ödül almaya layık görülen eserlerin sahibi çocuklarımızı tebrik ediyorum. Hep birlikte bu eserleri gezeceğiz dolaşacağız ricam her çocuğumuz kendi eserinin başında olsun ne anlatmak istediğini tek tek göreceğiz. Bizlere ifade etsin diyorum.” dedi. Başkan Ercengiz ise “29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladık. Burdur’umuza hemen hemen her alanda ayrı bir etkinlikle bayramımızın en coşkulu haliyle kutlanması için başta sayın valimiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katkısıyla cumhuriyete yakışan bir kutlama haftasını geride bıraktık. Biz de bu yıl Cumhuriyet Bayramı nedeniyle sevgili yavrularımızın Cumhuriyet ve Atatürk bilincini artırma adına bir resim yarışması planladık ve bunu Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla sizlere duyurduk. Her biri birbirinden değerli olan bu 38 kıymetli eserin bizim için birbirinden daha iyi ya da daha kötü olması mümkün değil. Bana göre hepsi de birinci. Ama tabi ki bir jüri kurduk ve jürimiz de bir değerlendirme yaptı. Bu değerlendirme neticesinde birkaç yavrumuzun resmini ödüle layık gördüler. Biraz önce de bahsettiğim gibi hepsi de birbirinden değerli emeği geçen tüm yavrularımızın alnından öpüyorum, kucaklıyorum. Bugün burada sayın valimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Sergimiz bir hafta süreyle bu alanda devam edecek. Tüm burdur halkını da bu yavrularımızın güzel eserlerini görmeye davet ediyorum.” dedi.  
Burdur Belediyesi tarafından Ortaokul ve Lise öğrencilerinin katılımı ile düzenlenen Resim yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Tarihi Şehir Kulübünde gerçekleştirilen ödül törenine Burdur Valisi Ali Arslantaş, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, İyi Parti İl Başkanı Faruk Erkan, Okul Müdürleri, öğrenciler ve Jüri katıldı. Resim sergisine 38 eserimiz katıldı. 38 eser üzerinden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile ortak bir çalışma yapılarak oluşturulan jüri ile ödülleri belirlendi.

Sergisi açılışında konuşan Burdur Valisi Ali Arslantaş; “Cumhuriyetimizin 98. Yılını büyük bir coşkuyla kutladık. Çok çeşitli etkinliklerimiz oldu bugün de bu kapsamda ki son etkinliğimizdeyiz. Mustafa Kemal Paşanın Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerin taze fikirlerinden dimağlarından çıkan Cumhuriyeti nasıl anlamlandırdıklarıyla resimlerini göreceğiz bugün. Ben onların yetiştiren ailelerine, öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Bu son bir ay içerisinde ikinci sergiyi gerçekleştiriyoruz. Atıl kalan bu yeri yeniden faaliyete geçirdiği için de başkanımıza ekibine teşekkür ediyoruz. Sergide sergilenmeye değer olan, ödül almaya layık görülen eserlerin sahibi çocuklarımızı tebrik ediyorum. Hep birlikte bu eserleri gezeceğiz dolaşacağız ricam her çocuğumuz kendi eserinin başında olsun ne anlatmak istediğini tek tek göreceğiz. Bizlere ifade etsin diyorum.” dedi.

Başkan Ercengiz ise “29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladık. Burdur’umuza hemen hemen her alanda ayrı bir etkinlikle bayramımızın en coşkulu haliyle kutlanması için başta sayın valimiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katkısıyla cumhuriyete yakışan bir kutlama haftasını geride bıraktık. Biz de bu yıl Cumhuriyet Bayramı nedeniyle sevgili yavrularımızın Cumhuriyet ve Atatürk bilincini artırma adına bir resim yarışması planladık ve bunu Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla sizlere duyurduk. Her biri birbirinden değerli olan bu 38 kıymetli eserin bizim için birbirinden daha iyi ya da daha kötü olması mümkün değil. Bana göre hepsi de birinci. Ama tabi ki bir jüri kurduk ve jürimiz de bir değerlendirme yaptı. Bu değerlendirme neticesinde birkaç yavrumuzun resmini ödüle layık gördüler. Biraz önce de bahsettiğim gibi hepsi de birbirinden değerli emeği geçen tüm yavrularımızın alnından öpüyorum, kucaklıyorum. Bugün burada sayın valimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Sergimiz bir hafta süreyle bu alanda devam edecek. Tüm burdur halkını da bu yavrularımızın güzel eserlerini görmeye davet ediyorum.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.