ÖĞRENCİLER RESİMLERİ İLE 15 TEMMUZ’U ANLATTILAR

EĞİTİM 15.12.2016 - 10:14, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2020+ kez okundu.
 

ÖĞRENCİLER RESİMLERİ İLE 15 TEMMUZ’U ANLATTILAR

Vali Şerif Yılmaz, Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü Öğrencileri tarafından hazırlanan ’15 Temmuz Ruhu’ temalı resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
İl Özel İdaresi Sergi Salonunda gerçekleşen açılışa Vali Yılmaz’ın yanı sıra Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Keziban Atagündüz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.     Vali Yılmaz açılışını gerçekleştirdiği resim sergisini gezerek, Resim Bölümü öğretmenlerinden ve eser sahibi öğrencilerden bilgi aldı. 45 öğrenci tarafından yapılan 64 eserin olduğu resim sergisinde akrilik, yağlı boya, kara kalem ve kolaj çalışmalarından oluşuyor. Sergi 16 Aralık 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar açık kalacağı bilgisi verildi.     Vali Şerif Yılmaz, sergi sonrası basın mensuplarına sergiyi değerlendirdi.   Vali Yılmaz, “Güzel Sanatlar Lisesinin 15 Temmuz’la ilgili hazırlamış olduğu resim sergisinin açılışını yaptık. 15 Temmuz bizim tarihimiz açısından önemli bir tarih oldu. Bunu unutmamamız gerekiyor, unutturmamamız gerekiyor. Gençlerimiz o gün yaşanan olayları, kendi hayal alemlerinde yaşadıkları ve gördükleri şekilde resmetmişler. Bu gelecek kuşaklara aktarılması anlamında da çok anlamlı bir çalışma. Ben tüm gençlerimizi başta okul idarecilerimiz olmak üzere tüm arkadaşlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum.   Bunu her vesileyle söylüyorum 15 Temmuz'un akıllarda taze tutulması ve unutturulmaması gerekiyor. Çünkü Kurtuluş Savaşından sonra Türkiye Cumhuriyeti tarihi içerisinde önemli bir dönüm noktası da 15 Temmuz’dur. Belki bugün bu topraklarda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin devam etmediği günleri yaşayacaktık. Bu milletin sayesinde, resimlerde de gördüğümüz gibi tanka topa karşı, elinde sadece bayrağıyla hainlere karşı gelen, dik durabilen bir millet vardı.  Bu milletin sayesinde bugün buralarda başımız dik alnımız ak bir şekilde dolaşıyoruz. Ezanlarımız okunuyor, bayraklarımız gönderde dalgalanıyor. Bu açıdan önemli bir tarihin resmedilerek kalıcı hale getiren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.   Bunu gençlerin yapması en büyük güvencemiz. Çünkü gelecek onlara ait. Gelecekle ilgili fikri olan, düşüncesi olan Türkiye Cumhuriyetini daha da ileri seviyeye ulaştıracakları hepimizin malumu, o nedenle hepsine teşekkür ediyorum” dedi.     Vali Yılmaz konuşmasının ardından sergi anı defterini imzaladıktan sonra salondan ayrıldı.  
Vali Şerif Yılmaz, Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü Öğrencileri tarafından hazırlanan ’15 Temmuz Ruhu’ temalı resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

İl Özel İdaresi Sergi Salonunda gerçekleşen açılışa Vali Yılmaz’ın yanı sıra Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Keziban Atagündüz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

Vali Yılmaz açılışını gerçekleştirdiği resim sergisini gezerek, Resim Bölümü öğretmenlerinden ve eser sahibi öğrencilerden bilgi aldı. 45 öğrenci tarafından yapılan 64 eserin olduğu resim sergisinde akrilik, yağlı boya, kara kalem ve kolaj çalışmalarından oluşuyor. Sergi 16 Aralık 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar açık kalacağı bilgisi verildi.

 

 

Vali Şerif Yılmaz, sergi sonrası basın mensuplarına sergiyi değerlendirdi.

 

Vali Yılmaz, “Güzel Sanatlar Lisesinin 15 Temmuz’la ilgili hazırlamış olduğu resim sergisinin açılışını yaptık. 15 Temmuz bizim tarihimiz açısından önemli bir tarih oldu. Bunu unutmamamız gerekiyor, unutturmamamız gerekiyor. Gençlerimiz o gün yaşanan olayları, kendi hayal alemlerinde yaşadıkları ve gördükleri şekilde resmetmişler. Bu gelecek kuşaklara aktarılması anlamında da çok anlamlı bir çalışma. Ben tüm gençlerimizi başta okul idarecilerimiz olmak üzere tüm arkadaşlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum.

 

Bunu her vesileyle söylüyorum 15 Temmuz'un akıllarda taze tutulması ve unutturulmaması gerekiyor. Çünkü Kurtuluş Savaşından sonra Türkiye Cumhuriyeti tarihi içerisinde önemli bir dönüm noktası da 15 Temmuz’dur. Belki bugün bu topraklarda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin devam etmediği günleri yaşayacaktık. Bu milletin sayesinde, resimlerde de gördüğümüz gibi tanka topa karşı, elinde sadece bayrağıyla hainlere karşı gelen, dik durabilen bir millet vardı.  Bu milletin sayesinde bugün buralarda başımız dik alnımız ak bir şekilde dolaşıyoruz. Ezanlarımız okunuyor, bayraklarımız gönderde dalgalanıyor. Bu açıdan önemli bir tarihin resmedilerek kalıcı hale getiren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

 

Bunu gençlerin yapması en büyük güvencemiz. Çünkü gelecek onlara ait. Gelecekle ilgili fikri olan, düşüncesi olan Türkiye Cumhuriyetini daha da ileri seviyeye ulaştıracakları hepimizin malumu, o nedenle hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Vali Yılmaz konuşmasının ardından sergi anı defterini imzaladıktan sonra salondan ayrıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.