OYUN SEKTÖRÜ KENDİ MİRASINDAN BESLENİYOR

ÇOCUK 02.03.2022 - 12:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4472+ kez okundu.
 

OYUN SEKTÖRÜ KENDİ MİRASINDAN BESLENİYOR

Son yıllarda adından oldukça fazla bahsettiren oyun sektörü, çocuk ebeveynlerin ilgisi nedeni ile yaratıcılık anlamında sıkıntı yaşamıyor.
Hayatın her alanından beslenen sektör, ayrıca kendi geçmişini de referans alarak özgün projeler ortaya çıkarabiliyor.Her yaştan kullanıcıyı hedef alan oyun çalışmalarında özel bir alan olan çocuklara özgü içeriklerin de her geçen gün sayısını artıyor. Bu alanda uzmanlaşmış dünyada sınırlı sayıda firmalardan biri olan Mayadem de süreçlerini kurgularken kendi özgün içerikleri ile beraber sektörün mirasından da faydalanıyor. Konu ile ilgili konuşan Mayadem CEO’su Uğur Tılıkoğlu; “Sürekli ve sık aralıklarla pazar araştırması yapan, bu alandaki ürünleri, oyun sektöründe ön plana çıkmış oyunları inceleyen, uzmanlarımızla birlikte birçok perspektiften değerlendirmeler yapan, detaylı raporlar ve makaleler hazırlayan bir firmayız. Bu alanda rakiplerimizden oldukça önde olduğumuzu düşünüyorum. Oyun fikirleri, tüm bu araştırmalar sonucunda, ihtiyaçların da değerlendirilmesiyle ortaya çıkıyor ve genellikle oyun fikrimiz,5-10 arası anahtar kelime ve amaç üzerinde istişareler yapılarak ilerliyor. Burada çok basit şekilde, birkaç kısa paragraftan oluşan bir ana oyun fikri ortaya çıkıyor. Bu aşamada ilk olarak, oyun fikrimizin çocukların gelişiminde olumlu veya olumsuz ne tip sonuçlar ortaya çıkarabileceğini psikologlarımız ve çocuk gelişimi uzmanlarımız ile değerlendiriyoruz ve detaylı bir psikolojik analiz raporu hazırlıyoruz. Oyun fikrimizi olumlu sonuçlar üretecek şekilde geliştirdikten sonra ise projenin üretim süreçlerini başlatıyoruz.” şeklinde konuştu.  
Son yıllarda adından oldukça fazla bahsettiren oyun sektörü, çocuk ebeveynlerin ilgisi nedeni ile yaratıcılık anlamında sıkıntı yaşamıyor.

Hayatın her alanından beslenen sektör, ayrıca kendi geçmişini de referans alarak özgün projeler ortaya çıkarabiliyor.Her yaştan kullanıcıyı hedef alan oyun çalışmalarında özel bir alan olan çocuklara özgü içeriklerin de her geçen gün sayısını artıyor. Bu alanda uzmanlaşmış dünyada sınırlı sayıda firmalardan biri olan Mayadem de süreçlerini kurgularken kendi özgün içerikleri ile beraber sektörün mirasından da faydalanıyor.

Konu ile ilgili konuşan Mayadem CEO’su Uğur Tılıkoğlu; “Sürekli ve sık aralıklarla pazar araştırması yapan, bu alandaki ürünleri, oyun sektöründe ön plana çıkmış oyunları inceleyen, uzmanlarımızla birlikte birçok perspektiften değerlendirmeler yapan, detaylı raporlar ve makaleler hazırlayan bir firmayız. Bu alanda rakiplerimizden oldukça önde olduğumuzu düşünüyorum.

Oyun fikirleri, tüm bu araştırmalar sonucunda, ihtiyaçların da değerlendirilmesiyle ortaya çıkıyor ve genellikle oyun fikrimiz,5-10 arası anahtar kelime ve amaç üzerinde istişareler yapılarak ilerliyor. Burada çok basit şekilde, birkaç kısa paragraftan oluşan bir ana oyun fikri ortaya çıkıyor. Bu aşamada ilk olarak, oyun fikrimizin çocukların gelişiminde olumlu veya olumsuz ne tip sonuçlar ortaya çıkarabileceğini psikologlarımız ve çocuk gelişimi uzmanlarımız ile değerlendiriyoruz ve detaylı bir psikolojik analiz raporu hazırlıyoruz. Oyun fikrimizi olumlu sonuçlar üretecek şekilde geliştirdikten sonra ise projenin üretim süreçlerini başlatıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.