ÖZCAN, BURDUR YENİ BİR FUAR YERİ İÇİN PROJE YAPMALIDIR.

KÜLTÜR 31.05.2017 - 11:44, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3279+ kez okundu.
 

ÖZCAN, BURDUR YENİ BİR FUAR YERİ İÇİN PROJE YAPMALIDIR.

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, 2017 Nisan ayı içinde yapılan “Teke Yöresi” Fuarı için mutlaka yeni bir alan bulunmalıdır.
Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, Bölgemizin Hayvancılık ve Tarımını olumlu yönde etkileyen Hayvancılık başta olmak üzere düzenlenen fuarların bu yıl üçüncüsünün yapıldığını söylemek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde GLplatform, Fuarcılık Firması Genel Müdürü Gül Ceylan ve diğer paydaşlarından gelen teklif ile 27- 30 Nisan 2017. Tarihlerinde gerçekleşen ve üç gün yoğun şekilde geçen fuar dönemini paydaşlarımızla değerlendireceğiz.                                                FUARIMIZ İHTİSAS ÜLKE FUARI OLMALIDIR   Özcan, gelecek yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz “Teke Yöresi” Tarım ve Hayvancılık ve sektör ekipmanları fuarı için yaşanan ziyaretçi yoğunluğu ve sektörlerin ilgisi ve yapılan etkinlikler bizlere yeni bir “Fuar Alanı” ihtiyacı göstermiştir. Bu nedenle şimdiden bizim yeni alanlar konusunda yeni alternatifler bulmamızı gerektirmektedir. Evet Belediye bizlere açık Pazar yerini tahsis ederek fuar alanı konusunda yardımcı olmaktadır. 2017 yılı Nisan ayı içinde yapılan fuarımız bölgenin en güzel  fuarı olma özelliğini  göstermiştir. Bölgesel özelliğinin yanı sıra “ İhtisas Fuarı” olma yolunda önem arz eden bir başka yönünü daha göstermiştir. Onun içinde paydaşlar alternatifler bulmalıdır.                                    BURTRAK ARAZİSİ FUAR ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR. Başkan Özcan, Tarım ve Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı için, artık büyük düşünme zamanıdır. Biz gerek Burdur hayvancılığı gerek Tarım sektörü için büyük düşünmeliyiz. Belki alternatif alanlarda bulunabilir ancak Bur- Traktör (Eski Traktör Fabrikası) arazisi bölge illeri açısından da önemli alan olarak durmaktadır. Şayet kamunun bu alan için yatırım imkanı yoksa bize yani sivil toplum olarak bizlere terk edilsin. Önümüzdeki fuar dönemine yetişmeyebilir ancak bir yerinden ilimiz ekonomik yapısını değiştirecek, ufkunu açacak bir projeye şahsım adına sıcak baktığımı belirtmek isterim.                           GELECEK YIL FUAR İÇİN ÖNEMLİ ETKİNLİKLER DÜŞÜNÜYORUM. Burdur çevresindeki illerde düzenlenen benzer fuarların ötesinde insanların belleklerinde kalacak etkinliklere imza atmaktadır. Bugün neredeyse ülkemizin birçok bölgesinde birbirinin benzeri bu gibi fuarlar düzenlenmektedir. Bizim fuarlarımızda yapılan “Damızlık Sığır Yarışması” yine Holstain Sığır ırkında düve ve Buzağı yarışmaları düzenlenmektedir. Hatta bu yıl ilk defa küçükbaş cinsinde Koyun ve Keçi de Honamlı keçisi cinsi “Teke” yarışmaları ayrıca “Et Birliği” tarafından danalar için yapılan yarışmalar ve sonrasında ziyaretçilere “Burdur Şiş” ikramı fuarda ziyaretçi sayısında artışı beraberinde getirmiştir. Önümüzdeki yıllarda ise Burdur kültürünü yansıtan, yaşatan projelerin de yer alması için çalışmaların yapılması gereklidir diye düşünüyorum dedi.        
Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, 2017 Nisan ayı içinde yapılan “Teke Yöresi” Fuarı için mutlaka yeni bir alan bulunmalıdır.

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, Bölgemizin Hayvancılık ve Tarımını olumlu yönde etkileyen Hayvancılık başta olmak üzere düzenlenen fuarların bu yıl üçüncüsünün yapıldığını söylemek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde GLplatform, Fuarcılık Firması Genel Müdürü Gül Ceylan ve diğer paydaşlarından gelen teklif ile 27- 30 Nisan 2017. Tarihlerinde gerçekleşen ve üç gün yoğun şekilde geçen fuar dönemini paydaşlarımızla değerlendireceğiz.

                                               FUARIMIZ İHTİSAS ÜLKE FUARI OLMALIDIR

  Özcan, gelecek yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz “Teke Yöresi” Tarım ve Hayvancılık ve sektör ekipmanları fuarı için yaşanan ziyaretçi yoğunluğu ve sektörlerin ilgisi ve yapılan etkinlikler bizlere yeni bir “Fuar Alanı” ihtiyacı göstermiştir. Bu nedenle şimdiden bizim yeni alanlar konusunda yeni alternatifler bulmamızı gerektirmektedir. Evet Belediye bizlere açık Pazar yerini tahsis ederek fuar alanı konusunda yardımcı olmaktadır. 2017 yılı Nisan ayı içinde yapılan fuarımız bölgenin en güzel  fuarı olma özelliğini  göstermiştir. Bölgesel özelliğinin yanı sıra “ İhtisas Fuarı” olma yolunda önem arz eden bir başka yönünü daha göstermiştir. Onun içinde paydaşlar alternatifler bulmalıdır.

                                   BURTRAK ARAZİSİ FUAR ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR.

Başkan Özcan, Tarım ve Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı için, artık büyük düşünme zamanıdır. Biz gerek Burdur hayvancılığı gerek Tarım sektörü için büyük düşünmeliyiz. Belki alternatif alanlarda bulunabilir ancak Bur- Traktör (Eski Traktör Fabrikası) arazisi bölge illeri açısından da önemli alan olarak durmaktadır. Şayet kamunun bu alan için yatırım imkanı yoksa bize yani sivil toplum olarak bizlere terk edilsin. Önümüzdeki fuar dönemine yetişmeyebilir ancak bir yerinden ilimiz ekonomik yapısını değiştirecek, ufkunu açacak bir projeye şahsım adına sıcak baktığımı belirtmek isterim.

                          GELECEK YIL FUAR İÇİN ÖNEMLİ ETKİNLİKLER DÜŞÜNÜYORUM.

Burdur çevresindeki illerde düzenlenen benzer fuarların ötesinde insanların belleklerinde kalacak etkinliklere imza atmaktadır. Bugün neredeyse ülkemizin birçok bölgesinde birbirinin benzeri bu gibi fuarlar düzenlenmektedir. Bizim fuarlarımızda yapılan “Damızlık Sığır Yarışması” yine Holstain Sığır ırkında düve ve Buzağı yarışmaları düzenlenmektedir. Hatta bu yıl ilk defa küçükbaş cinsinde Koyun ve Keçi de Honamlı keçisi cinsi “Teke” yarışmaları ayrıca “Et Birliği” tarafından danalar için yapılan yarışmalar ve sonrasında ziyaretçilere “Burdur Şiş” ikramı fuarda ziyaretçi sayısında artışı beraberinde getirmiştir. Önümüzdeki yıllarda ise Burdur kültürünü yansıtan, yaşatan projelerin de yer alması için çalışmaların yapılması gereklidir diye düşünüyorum dedi.  

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.