ÖZGÜR KARABAT: TÜİK'İ ÇALIŞMADIĞI YERDEN YAKALADIK

SİYASET 23.06.2021 - 14:34, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3740+ kez okundu.
 

ÖZGÜR KARABAT: TÜİK'İ ÇALIŞMADIĞI YERDEN YAKALADIK

CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Özgür Karabat geçtiğimiz haftalarda TÜİK verilerine dayanarak nerede oldukları belli olmayan 218 bin vatandaşımız kayıp
Konuyu TBMM gündemine de taşıyan Karabat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM başkanlığına bir soru önergesi de vermişti. TÜİK bugün yaptığı açıklamada yarın açıklanması planlanan “Ölüm verilerini” açıklamayı ertelediğini duyurdu. Özgür Karabat'ın gündeme getirdiği kayıp 218 bin vatandaş sonrasında TÜİK'in yaptığı erteleme açıklaması kayıp vatandaşların nerede olduğu sorusunu tekrar akıllara getirdi. “KAYIP 250 BİN KİŞİ NEREDE?” DİYE SORMUŞTU CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, TÜİK'in açıklamış olduğu rakamlarda bir ayrıntıya dikkat çekmiş ve Türkiye nüfusundaki yaklaşık 250 bin kişilik azalmanın nedenini sormuştu. Nüfustaki azalmanın ölümler ya da göç hareketlerinden kaynaklanıyor olabileceğine dikkat çeken Karabat’ın açıklamasının ardından gözler TÜİK'in yarın duyurması beklenen ölüm istatistikleri açıklamasına çevrildi. Ancak TÜİK istatistiklerin açıklanmasını ertelendiğini duyurdu. TÜİK yaptığı açıklamada, “Ulusal Veri Yayınlama Takvimine göre 24 Haziran 2021 tarihinde saat 10:00’da yayımlanması planlanan ‘Ölüm ve Ölüm Nedeni İstatistikleri, 2020’ haber bülteni, idari kayıtlardan üretilmekte olan istatistiklere ilişkin çalışmaların henüz tamamlanamamış olması sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.” ifadeleri kullanıldı.   “TÜİK'E ÇALIŞMADIĞI YERDEN SORDUK” TÜİK'in yaptığı bu açıklama sonrası CHP’li Karabat şu ifadeleri kullandı: “Sanırım TÜİK'i hazırlıksız yakaladık. Çalışmadığı yerden sorduk. Çalışma anlayışı fazlasıyla sorgulanır haline kurumun bu ertelemeleri soru işaretlerimizi arttırdı. Sanırım bu ayrıntıya kimsenin dikkat etmeyeceğini düşündüler ve ortaya çıkınca da hazırlıksız yakalandılar.” “TÜİK'İN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRAYIM” Açıklamasının devamında, “İşimiz vatandaşın huzurunu ve refahını artırmak kadar devlet kurumlarının kusursuz çalışmasını da sağlamak.” diyen Karabat, “Bu konuda TÜİK'in de işini kolaylaştırmak isterim. Ben onlara kayıp vatandaşların rakamını net olarak sundum. Onların yapması gereken tek şey yurtdışına göç eden vatandaşlarla hayatını kaybeden vatandaşların sayısını toplamak. Biz zaten 218 bin kişinin kayıp olduğunu tespit etmiştik.” ifadelerini kullandı. NE OLMUŞTU? CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Özgür Karabat TÜİK'in geçtiğimiz ay açıkladığı rakamlarda istatistiksel olarak sıkıntılı bir durum olduğunu tespit edip nerede olduğu belli olmayan 218 bin kişinin akıbetine dikkat çekmiş, konunun açıklanması için Meclis’e bir soru önergesi vermişti.
CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Özgür Karabat geçtiğimiz haftalarda TÜİK verilerine dayanarak nerede oldukları belli olmayan 218 bin vatandaşımız kayıp

Konuyu TBMM gündemine de taşıyan Karabat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM başkanlığına bir soru önergesi de vermişti. TÜİK bugün yaptığı açıklamada yarın açıklanması planlanan “Ölüm verilerini” açıklamayı ertelediğini duyurdu. Özgür Karabat'ın gündeme getirdiği kayıp 218 bin vatandaş sonrasında TÜİK'in yaptığı erteleme açıklaması kayıp vatandaşların nerede olduğu sorusunu tekrar akıllara getirdi.

“KAYIP 250 BİN KİŞİ NEREDE?” DİYE SORMUŞTU

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, TÜİK'in açıklamış olduğu rakamlarda bir ayrıntıya dikkat çekmiş ve Türkiye nüfusundaki yaklaşık 250 bin kişilik azalmanın nedenini sormuştu. Nüfustaki azalmanın ölümler ya da göç hareketlerinden kaynaklanıyor olabileceğine dikkat çeken Karabat’ın açıklamasının ardından gözler TÜİK'in yarın duyurması beklenen ölüm istatistikleri açıklamasına çevrildi. Ancak TÜİK istatistiklerin açıklanmasını ertelendiğini duyurdu.

TÜİK yaptığı açıklamada, “Ulusal Veri Yayınlama Takvimine göre 24 Haziran 2021 tarihinde saat 10:00’da yayımlanması planlanan ‘Ölüm ve Ölüm Nedeni İstatistikleri, 2020’ haber bülteni, idari kayıtlardan üretilmekte olan istatistiklere ilişkin çalışmaların henüz tamamlanamamış olması sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

 

“TÜİK'E ÇALIŞMADIĞI YERDEN SORDUK”

TÜİK'in yaptığı bu açıklama sonrası CHP’li Karabat şu ifadeleri kullandı: “Sanırım TÜİK'i hazırlıksız yakaladık. Çalışmadığı yerden sorduk. Çalışma anlayışı fazlasıyla sorgulanır haline kurumun bu ertelemeleri soru işaretlerimizi arttırdı. Sanırım bu ayrıntıya kimsenin dikkat etmeyeceğini düşündüler ve ortaya çıkınca da hazırlıksız yakalandılar.”

“TÜİK'İN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRAYIM”

Açıklamasının devamında, “İşimiz vatandaşın huzurunu ve refahını artırmak kadar devlet kurumlarının kusursuz çalışmasını da sağlamak.” diyen Karabat, “Bu konuda TÜİK'in de işini kolaylaştırmak isterim. Ben onlara kayıp vatandaşların rakamını net olarak sundum. Onların yapması gereken tek şey yurtdışına göç eden vatandaşlarla hayatını kaybeden vatandaşların sayısını toplamak. Biz zaten 218 bin kişinin kayıp olduğunu tespit etmiştik.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Özgür Karabat TÜİK'in geçtiğimiz ay açıkladığı rakamlarda istatistiksel olarak sıkıntılı bir durum olduğunu tespit edip nerede olduğu belli olmayan 218 bin kişinin akıbetine dikkat çekmiş, konunun açıklanması için Meclis’e bir soru önergesi vermişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.