POLİS VE JANDARMA EKİPLERİ UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERMEDİ

ASAYİŞ 13.12.2019 - 17:36, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2950+ kez okundu.
 

POLİS VE JANDARMA EKİPLERİ UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERMEDİ

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri sorumluluk bölgelerinde uyuşturucu trafiğini alınan bilgiler ışığında değerlendirerek geçit vermedi.
Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Antalya İlinden, İlimize yüklü miktarda uyuşturucu/uyarıcı madde getirileceği yönünde istihbarat bilgiler elde edilmiştir. Elde edilen istihbarat bilgiler ışığında yürütülen operasyonda H.G., İ.Ş. ve F.D. isimli şüpheli şahısların içerisinde bulunduğu araçta yapılan aramada; 188 adet ekstazi hap ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili olarak TCK 188. Maddesine Muhalefet (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti) suçu kapsamında şüpheliler gözaltına alınarak, yapılan işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından  tutuklanmıştır. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Antalya İlinden, İlimize yüklü miktarda uyuşturucu/uyarıcı madde getirileceği yönünde istihbari bilgiler elde edilmiştir. Elde edilen istihbari bilgiler ışığında yürütülen operasyonda H.G., İ.Ş. ve F.D. isimli şüpheli şahısların içerisinde bulunduğu araçta yapılan aramada; 188 adet ekstazi hap ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili olarak TCK 188. Maddesine Muhalefet (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti) suçu kapsamında şüpheliler gözaltına alınarak, yapılan işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından  tutuklanmıştır. V.K ve U.B isimli şahısların Antalya İlinden temin ettikleri uyuşturucu maddeyi Denizli İlinde satacakları yönünde alınan bilgi değerlendirilmiştir. Gölhisar İlçe Jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda V.K. ve U.B isimli şahısların bulunduğu araç Gölhisar İlçesi Çamköy Köyünde durdurulmuş, araçta yapılan aramada 5 gram eroin maddesi ele geçirmiştir. Gölhisar Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konulmuş, yakalanan şüpheli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardır. Burdur Jandarma ekipleri tarafından yürütülen diğer bir çalışmada ise, İl Merkezine bağlı Askeriye ve Gökçebağ köylerinde şüpheli F.Ö ve R.K. isimli şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptıkları yönünde bilgi alınarak harekete geçilmiştir. Alınan duyum üzerine gerçekleştirilen operasyonda F.Ö ve R:K. İsimli şüpheli şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramada 122 gram uyuşturucu madde (esrar), 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet 7,65 mm ruhsatsız tabanca ve 8 adet 7,65 mm tabanca fişeği ele geçirilmiştir. Burdur Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konulmuş, şüpheli şahıslar adli işlemlerinin ardından serbest bırakılmışlardır. Günümüzde gençlerimizi hedef alarak çağımızın en büyük tehditlerinden birini oluşturmaya başlayan ve toplumda telafisi güç hasarlara neden olan uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında, güvenlik  güçlerimiz tarafından  uyuşturucu ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar büyük bir hassasiyet ve kararlılıkla devam etmektedir.  
Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri sorumluluk bölgelerinde uyuşturucu trafiğini alınan bilgiler ışığında değerlendirerek geçit vermedi.

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Antalya İlinden, İlimize yüklü miktarda uyuşturucu/uyarıcı madde getirileceği yönünde istihbarat bilgiler elde edilmiştir.

Elde edilen istihbarat bilgiler ışığında yürütülen operasyonda H.G., İ.Ş. ve F.D. isimli şüpheli şahısların içerisinde bulunduğu araçta yapılan aramada; 188 adet ekstazi hap ele geçirilmiştir.

Konuyla ilgili olarak TCK 188. Maddesine Muhalefet (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti) suçu kapsamında şüpheliler gözaltına alınarak, yapılan işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından  tutuklanmıştır.

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Antalya İlinden, İlimize yüklü miktarda uyuşturucu/uyarıcı madde getirileceği yönünde istihbari bilgiler elde edilmiştir.

Elde edilen istihbari bilgiler ışığında yürütülen operasyonda H.G., İ.Ş. ve F.D. isimli şüpheli şahısların içerisinde bulunduğu araçta yapılan aramada; 188 adet ekstazi hap ele geçirilmiştir.

Konuyla ilgili olarak TCK 188. Maddesine Muhalefet (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti) suçu kapsamında şüpheliler gözaltına alınarak, yapılan işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından  tutuklanmıştır.

V.K ve U.B isimli şahısların Antalya İlinden temin ettikleri uyuşturucu maddeyi Denizli İlinde satacakları yönünde alınan bilgi değerlendirilmiştir.

Gölhisar İlçe Jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda V.K. ve U.B isimli şahısların bulunduğu araç Gölhisar İlçesi Çamköy Köyünde durdurulmuş, araçta yapılan aramada 5 gram eroin maddesi ele geçirmiştir.

Gölhisar Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konulmuş, yakalanan şüpheli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardır.

Burdur Jandarma ekipleri tarafından yürütülen diğer bir çalışmada ise, İl Merkezine bağlı Askeriye ve Gökçebağ köylerinde şüpheli F.Ö ve R.K. isimli şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptıkları yönünde bilgi alınarak harekete geçilmiştir.

Alınan duyum üzerine gerçekleştirilen operasyonda F.Ö ve R:K. İsimli şüpheli şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramada 122 gram uyuşturucu madde (esrar), 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet 7,65 mm ruhsatsız tabanca ve 8 adet 7,65 mm tabanca fişeği ele geçirilmiştir.

Burdur Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konulmuş, şüpheli şahıslar adli işlemlerinin ardından serbest bırakılmışlardır.


Günümüzde gençlerimizi hedef alarak çağımızın en büyük tehditlerinden birini oluşturmaya başlayan ve toplumda telafisi güç hasarlara neden olan uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında, güvenlik  güçlerimiz tarafından  uyuşturucu ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar büyük bir hassasiyet ve kararlılıkla devam etmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.