POLİS VE JANDARMA TRAFİK EKİPLERİ MOBİLET VE MOTOSİKLETLERİ TAKİBE ALDI

ASAYİŞ 06.08.2019 - 10:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3550+ kez okundu.
 

POLİS VE JANDARMA TRAFİK EKİPLERİ MOBİLET VE MOTOSİKLETLERİ TAKİBE ALDI

Burdur İli genelinde motosiklet, mobilet, motorlu bisiklet ve benzeri araçlara yönelik olarak Emniyet ve Jandarma trafik birimlerimiz denetim yürütülmektedir.
Burdur merkez ve ilçelerinde polis ve jandarma trafik ekipleri 1 Mayıs-3 Ağustos tarihleri arasında yapılan çalışmalarda;4.035 motosiklet vb araç kontrol edilmiş,570 sürücüye toplam 570.000 Türk Lirası tutarında trafik para cezası uygulanmış,319 araç trafikten men edilmiş olup bunların 50 adedinin tescilsiz olduğu,193 motosikletin ise sürücü belgesiz olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Çocuk yaştaki kullanıcıların cezai ehliyetleri baba ve ebeveynlere aittir buna benzer olaylarda uygulanacak parasal cezalar çocukların baba ve ebeveynlerine uygulanacaktır.   Motosiklet ve benzeri araçların karıştığı kaza sayılarında son dönemde İlimizde artış olduğu görülmektedir. Bu yönüyle Valiliğimiz tarafından konu yakından takip edilmektedir. Bu kapsamda emniyet ve jandarma trafik birimlerimiz tarafından yapılan denetim ve kontroller artırılarak sürdürülecek, aynı zamanda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları da devam ettirilecektir.  Bütün vatandaşlarımızdan motosiklet ve benzeri iki tekerlekli araçların kullanılmasında trafik kurallarına uygun davranılması konusunda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Gençlerin ve çocukların bu araçların kullanımında kurallara uymaları noktasında anne ve babalara büyük sorumluluk düşmektedir.  Tescili ve plakası olmadan, sürücü belgesiz ve kask takmadan bu araçların kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanma oranları çok daha yüksektir.  
Burdur İli genelinde motosiklet, mobilet, motorlu bisiklet ve benzeri araçlara yönelik olarak Emniyet ve Jandarma trafik birimlerimiz denetim yürütülmektedir.

Burdur merkez ve ilçelerinde polis ve jandarma trafik ekipleri 1 Mayıs-3 Ağustos tarihleri arasında yapılan çalışmalarda;4.035 motosiklet vb araç kontrol edilmiş,570 sürücüye toplam 570.000 Türk Lirası tutarında trafik para cezası uygulanmış,319 araç trafikten men edilmiş olup bunların 50 adedinin tescilsiz olduğu,193 motosikletin ise sürücü belgesiz olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Çocuk yaştaki kullanıcıların cezai ehliyetleri baba ve ebeveynlere aittir buna benzer olaylarda uygulanacak parasal cezalar çocukların baba ve ebeveynlerine uygulanacaktır.  

Motosiklet ve benzeri araçların karıştığı kaza sayılarında son dönemde İlimizde artış olduğu görülmektedir. Bu yönüyle Valiliğimiz tarafından konu yakından takip edilmektedir. Bu kapsamda emniyet ve jandarma trafik birimlerimiz tarafından yapılan denetim ve kontroller artırılarak sürdürülecek, aynı zamanda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları da devam ettirilecektir. 

Bütün vatandaşlarımızdan motosiklet ve benzeri iki tekerlekli araçların kullanılmasında trafik kurallarına uygun davranılması konusunda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Gençlerin ve çocukların bu araçların kullanımında kurallara uymaları noktasında anne ve babalara büyük sorumluluk düşmektedir. 

Tescili ve plakası olmadan, sürücü belgesiz ve kask takmadan bu araçların kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanma oranları çok daha yüksektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.