POLONYALI SANATÇI BUJNY, MAKÜ'DE ULUSLARARASI SERGI AÇTI

KÜLTÜR 01.04.2021 - 17:00, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3542+ kez okundu.
 

POLONYALI SANATÇI BUJNY, MAKÜ'DE ULUSLARARASI SERGI AÇTI

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sanat Tasarım Fakültesinde Polonyalı grafik sanatçısı ve akademisyen Jarek Bujny tarafından hazırlanan Afiş Tasarımları Sergisi açıldı.
Sanat Tasarım Fakültesi sergi salonunda gerçekleştirilen serginin açılışına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar ve Prof. Dr. Mehmet Karaca, Sanat Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Tuna, Dekan Yardımcısı Doç. Murat Kara, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Türkmen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Yaklaşık bir yıl önce tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgın nedeniyle yüz yüze eğitimlere bir süre ara verilen ve Mart ayı içerisinde de uygulamalı bölümlerle kısmi olarak eğitime başlanılan MAKÜ’de etkinlikler gerekli önlemler alınarak küresel salgın koşullarında da devam ediyor. Bu doğrultuda Sanat Tasarım Fakültesinde ilk uluslararası nitelikteki kişisel afiş tasarımları sergisi açıldı. Polonyalı grafik tasarımcı ve akademisyen Jarek Bujny’nin toplumları ilgilendiren sosyal konuları temel alan afiş çalışmalarından oluşan ve 30 eserin yer aldığı sergi bir hafta boyunca açık kalacak. Çağdaş grafik sanatında önemli bir role sahip “Polonya Afiş Sanatı”nın teknik ve estetik anlamda nitelikli örneklerinin yer aldığı sergi ile öğrencilerin teorik bilgilerini görsel olarak pekiştirmeleri, uluslararası tanınırlığı olan sanatçıların eserleriyle bizzat tanışmaları açısından fayda sağlanması hedeflenmekte. Jarek Bujny kimdir? Polonya’daki Warmia ve Mazury Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi başta olmak üzere, Gdansk Sanat Akademisi ve Stuttgart Merz Akademisi’nde grafik ve görsel iletişim tasarımı üzerine dersler veren sanatçı çok sayıda uluslararası karma sanat etkinliklerinde yer almış ve bireysel etkinlikler gerçekleştirmiştir. Tasarım alanında düzenlenen yarışmalarda ödül ve derece sahibi olan Bujny, dünyanın farklı ülkelerinde konferanslar ve atölye çalışmaları da düzenlemiştir. Sanatçının kendisine ait web sitesinde (bujny.com) grafik tasarım ve multimedya projeleri, görsel kimlik kılavuzu tasarımları, çeşitli ticari illüstrasyonlar, kültür kurumları ve yayınevleri için hazırlanmış tasarım uygulamaları bulunmaktadır.    
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sanat Tasarım Fakültesinde Polonyalı grafik sanatçısı ve akademisyen Jarek Bujny tarafından hazırlanan Afiş Tasarımları Sergisi açıldı.

Sanat Tasarım Fakültesi sergi salonunda gerçekleştirilen serginin açılışına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar ve Prof. Dr. Mehmet Karaca, Sanat Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Tuna, Dekan Yardımcısı Doç. Murat Kara, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Türkmen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yaklaşık bir yıl önce tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgın nedeniyle yüz yüze eğitimlere bir süre ara verilen ve Mart ayı içerisinde de uygulamalı bölümlerle kısmi olarak eğitime başlanılan MAKÜ’de etkinlikler gerekli önlemler alınarak küresel salgın koşullarında da devam ediyor. Bu doğrultuda Sanat Tasarım Fakültesinde ilk uluslararası nitelikteki kişisel afiş tasarımları sergisi açıldı. Polonyalı grafik tasarımcı ve akademisyen Jarek Bujny’nin toplumları ilgilendiren sosyal konuları temel alan afiş çalışmalarından oluşan ve 30 eserin yer aldığı sergi bir hafta boyunca açık kalacak.

Çağdaş grafik sanatında önemli bir role sahip “Polonya Afiş Sanatı”nın teknik ve estetik anlamda nitelikli örneklerinin yer aldığı sergi ile öğrencilerin teorik bilgilerini görsel olarak pekiştirmeleri, uluslararası tanınırlığı olan sanatçıların eserleriyle bizzat tanışmaları açısından fayda sağlanması hedeflenmekte.

Jarek Bujny kimdir?

Polonya’daki Warmia ve Mazury Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi başta olmak üzere, Gdansk Sanat Akademisi ve Stuttgart Merz Akademisi’nde grafik ve görsel iletişim tasarımı üzerine dersler veren sanatçı çok sayıda uluslararası karma sanat etkinliklerinde yer almış ve bireysel etkinlikler gerçekleştirmiştir. Tasarım alanında düzenlenen yarışmalarda ödül ve derece sahibi olan Bujny, dünyanın farklı ülkelerinde konferanslar ve atölye çalışmaları da düzenlemiştir. Sanatçının kendisine ait web sitesinde (bujny.com) grafik tasarım ve multimedya projeleri, görsel kimlik kılavuzu tasarımları, çeşitli ticari illüstrasyonlar, kültür kurumları ve yayınevleri için hazırlanmış tasarım uygulamaları bulunmaktadır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.