PROF. DR. ADEM KORKMAZ : “BURDUR FUAR SON DERECE ÖNEMLİ”

KÜLTÜR 06.05.2022 - 12:26, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4584+ kez okundu.
 

PROF. DR. ADEM KORKMAZ : “BURDUR FUAR SON DERECE ÖNEMLİ”

Bu tür fuarlar çiftçilerin, yetiştiricilerin, tarım sektörüne üretim yapan makine-ekipman üreticilerinin, ilaç, gübre ve tohum bayilerinin bir araya gelmesi, karşılıklı bilgi alışverişi yapılması açısından son derece önemlidir” dedi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Teke Yöresi 7. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı’nın bir ihtisas fuarı niteliğinde olduğunu belirterek “Bu tür fuarlar çiftçilerin, yetiştiricilerin, tarım sektörüne üretim yapan makine-ekipman üreticilerinin, ilaç, gübre ve tohum bayilerinin bir araya gelmesi, karşılıklı bilgi alışverişi yapılması açısından son derece önemlidir” dedi.   Prof. Dr. Korkmaz, ayrıca üreticilerin bu fuarlarda tarımsal faaliyetlerini ve ürünlerini sergileme imkanına da kavuştuğunu ve teknoloji transferi, ürü tanıtımı, pazarlaması konularında kolaylıklar sağlandığını vurgulayarak “Burdur ekonomisi tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir ekonomi. Bu nedenle ilimizde düzenlenecek olan Teke Yöresi 7. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'nı önemsiyorum. Fuarın, bahsettiğim bu alanlarda çiftçilerin bilinçlenmesi, fuarda tanıtılan tarım ve hayvancılık teknolojilerine yönelik farkındalık oluşması, sektördeki ilgili aktörlerle bir araya gelerek bilgi transferi sağlanması açısından önemli katkıları olacağını düşünüyorum” diye konuştu.   “CANLILIĞA KATKI SAĞLAYACAĞIZ” Üniversite olarak “Çiftçi Eğitimi ve Çiftlik Yönetimi, Hayvan Yetiştiriciliği ve Hayvancılığa Dayalı Sanayi” başlıklarında olmak üzere otuzun üzerinde proje yürüttüklerine dikkat çeken Prof. Dr. Korkmaz “Pek çok projemizde somut başarılar elde ettik. Üniversitemiz tarafından yürütülen projelerin ve elde edilen somut çıktıların tanıtılacağı standımız sayesinde hem fuarda bir canlılık oluşturmayı hem de söz konusu projeler konusunda halkımızı bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.    Prof. Dr. Korkmaz “Özellikle Büyükbaş Süt Sığırcılığı İşletmeleri Belgelendirme Programı, Küçükbaş İyi Sürü Belgelendirme Programı, Embriyo Transfer Merkezi gibi bölge halkımıza somut katkılar sunacağımız projelerimizi halkımıza daha iyi tanıtabilmeyi ümit ediyoruz. Ayrıca, fuar alanında Veteriner Hekim öğretim üyelerimiz tarafından fuara katılan yetiştiricilere danışmanlık, çiftçilere eğitim verilmesi, düzenlenecek yarışmalarda jüri üyeliği yapılması, canlı yayın ve röportajlar ile fuardaki canlılığa katkı sağlayacağız” diye konuştu.
Bu tür fuarlar çiftçilerin, yetiştiricilerin, tarım sektörüne üretim yapan makine-ekipman üreticilerinin, ilaç, gübre ve tohum bayilerinin bir araya gelmesi, karşılıklı bilgi alışverişi yapılması açısından son derece önemlidir” dedi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Teke Yöresi 7. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı’nın bir ihtisas fuarı niteliğinde olduğunu belirterek “Bu tür fuarlar çiftçilerin, yetiştiricilerin, tarım sektörüne üretim yapan makine-ekipman üreticilerinin, ilaç, gübre ve tohum bayilerinin bir araya gelmesi, karşılıklı bilgi alışverişi yapılması açısından son derece önemlidir” dedi.
 
Prof. Dr. Korkmaz, ayrıca üreticilerin bu fuarlarda tarımsal faaliyetlerini ve ürünlerini sergileme imkanına da kavuştuğunu ve teknoloji transferi, ürü tanıtımı, pazarlaması konularında kolaylıklar sağlandığını vurgulayarak “Burdur ekonomisi tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir ekonomi. Bu nedenle ilimizde düzenlenecek olan Teke Yöresi 7. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'nı önemsiyorum. Fuarın, bahsettiğim bu alanlarda çiftçilerin bilinçlenmesi, fuarda tanıtılan tarım ve hayvancılık teknolojilerine yönelik farkındalık oluşması, sektördeki ilgili aktörlerle bir araya gelerek bilgi transferi sağlanması açısından önemli katkıları olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
 
CANLILIĞA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Üniversite olarak “Çiftçi Eğitimi ve Çiftlik Yönetimi, Hayvan Yetiştiriciliği ve Hayvancılığa Dayalı Sanayi” başlıklarında olmak üzere otuzun üzerinde proje yürüttüklerine dikkat çeken Prof. Dr. Korkmaz “Pek çok projemizde somut başarılar elde ettik. Üniversitemiz tarafından yürütülen projelerin ve elde edilen somut çıktıların tanıtılacağı standımız sayesinde hem fuarda bir canlılık oluşturmayı hem de söz konusu projeler konusunda halkımızı bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi. 
 
Prof. Dr. Korkmaz “Özellikle Büyükbaş Süt Sığırcılığı İşletmeleri Belgelendirme Programı, Küçükbaş İyi Sürü Belgelendirme Programı, Embriyo Transfer Merkezi gibi bölge halkımıza somut katkılar sunacağımız projelerimizi halkımıza daha iyi tanıtabilmeyi ümit ediyoruz. Ayrıca, fuar alanında Veteriner Hekim öğretim üyelerimiz tarafından fuara katılan yetiştiricilere danışmanlık, çiftçilere eğitim verilmesi, düzenlenecek yarışmalarda jüri üyeliği yapılması, canlı yayın ve röportajlar ile fuardaki canlılığa katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.