SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ İSTİFA EDİYOR…

SAĞLIK 29.09.2020 - 10:42, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4225+ kez okundu.
 

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ İSTİFA EDİYOR…

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yaşanan istifalar ve ek ödemeler ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker “Ek ödemelere ilişkin bu kararın sağlık çalışanları arasında rahatsızlık yarattığı ve eşitsiz uygulamalara neden olduğu belirtilmektedir. Özellikle Covid servisinde çalışan sağlık personeli ve Covid dışı sağlık personeli olarak ayrım yapılmış olması, bir kısım sağlık çalışanının motivasyonunu olumsuz etkilediği gibi istifalara da neden olduğu yönünde bilgiler gelmektedir.” dedi. Belirlenen ek ödeme oranlarıyla, Covid-19 servisinde yüzde 100, Covid dışı görev yaptıkları süreler için ise profesörlerin yüzde 44, tabiplerinse yüzde 36 oranında ek ödeme alacağını belirten CHP’li Vekil, “Tabip dışı olanlar profesörse yüzde 16, eczacı ise yüzde 70, genel idare çalışanı ise yüzde 89, yardımcı hizmet ve din hizmetleri görevlisi ise yüzde 100 oranında ek ödeme alacaktır. Oysa sağlık çalışanlarının tamamı bu süreçte yoğun bir mesai harcamakta ve virüse yakalanma riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle hiçbir ayrım yapılmadan, sağlık çalışanlarının tamamı için eşit ve yüzde 100 ek ödeme yapılması, pandemi sürecindeki emekleri ve özverileri maddi değerlerle ölçülemeyecek kadar büyük olan sağlık çalışanlarının hakkıdır.” diyerek Bakanlığa birtakım sorular yöneltti. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Pandeminin ülkemizde görüldüğü 10 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar istifa eden sağlık çalışanımızın sayısı kaçtır? Bu istifaların nedenlerini nasıl açıklıyorsunuz? Yönetmelik kapsamında yapılan farklı oranlardaki ek ödemelerin, sağlık çalışanları arasında bir ayrımcılığa neden olduğu yönündeki eleştiriler hakkındaki düşünceniz nedir? Böyle bir ayrım yapılması nedeniyle, sağlık çalışanlarının kamudan istifa ettikleri yönündeki tespitlere ilişkin ne gibi bir açıklamanız vardır? Aynı görevdeki personellerin farklı ödemelere maruz bırakılmasının çalışma moral ve motivasyonunu olumsuz etkileyeceğini düşünüyor musunuz? Bu eleştiriler nedeniyle, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemelere ilişkin yeni bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?  
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yaşanan istifalar ve ek ödemeler ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker “Ek ödemelere ilişkin bu kararın sağlık çalışanları arasında rahatsızlık yarattığı ve eşitsiz uygulamalara neden olduğu belirtilmektedir. Özellikle Covid servisinde çalışan sağlık personeli ve Covid dışı sağlık personeli olarak ayrım yapılmış olması, bir kısım sağlık çalışanının motivasyonunu olumsuz etkilediği gibi istifalara da neden olduğu yönünde bilgiler gelmektedir.” dedi.

Belirlenen ek ödeme oranlarıyla, Covid-19 servisinde yüzde 100, Covid dışı görev yaptıkları süreler için ise profesörlerin yüzde 44, tabiplerinse yüzde 36 oranında ek ödeme alacağını belirten CHP’li Vekil, “Tabip dışı olanlar profesörse yüzde 16, eczacı ise yüzde 70, genel idare çalışanı ise yüzde 89, yardımcı hizmet ve din hizmetleri görevlisi ise yüzde 100 oranında ek ödeme alacaktır. Oysa sağlık çalışanlarının tamamı bu süreçte yoğun bir mesai harcamakta ve virüse yakalanma riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle hiçbir ayrım yapılmadan, sağlık çalışanlarının tamamı için eşit ve yüzde 100 ek ödeme yapılması, pandemi sürecindeki emekleri ve özverileri maddi değerlerle ölçülemeyecek kadar büyük olan sağlık çalışanlarının hakkıdır.” diyerek Bakanlığa birtakım sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Pandeminin ülkemizde görüldüğü 10 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar istifa eden sağlık çalışanımızın sayısı kaçtır?

Bu istifaların nedenlerini nasıl açıklıyorsunuz?

Yönetmelik kapsamında yapılan farklı oranlardaki ek ödemelerin, sağlık çalışanları arasında bir ayrımcılığa neden olduğu yönündeki eleştiriler hakkındaki düşünceniz nedir?

Böyle bir ayrım yapılması nedeniyle, sağlık çalışanlarının kamudan istifa ettikleri yönündeki tespitlere ilişkin ne gibi bir açıklamanız vardır?

Aynı görevdeki personellerin farklı ödemelere maruz bırakılmasının çalışma moral ve motivasyonunu olumsuz etkileyeceğini düşünüyor musunuz?

Bu eleştiriler nedeniyle, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemelere ilişkin yeni bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.