ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY, KABRİ BAŞINDA ANILDI

DİĞER 28.12.2020 - 13:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3016+ kez okundu.
 

ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY, KABRİ BAŞINDA ANILDI

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, tarafından İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy, vefatının 84. yılında mezarı başında anıldı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü  Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç’ın da katıldığı sembolik tören ile İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Edirnekapı'daki mezarı başında düzenlendi. Her yıl Asım’ın Nesli MAKÜ öğrencilerinin de katıldığı anma töreni bu yıl pandemi tedbirleri nedeniyle sınırlı sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşti. Törene; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken katıldı. Edirnekapı Şehitliğindeki anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu. Program İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehitler için yapılan dualar ile devam etti. Yapılan duanın ardından Burdur'dan getirilen toprak Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz tarafından Akif'in mezarına döküldü ve protokol tarafından karanfil bırakıldı.    
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, tarafından İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy, vefatının 84. yılında mezarı başında anıldı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü  Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç’ın da katıldığı sembolik tören ile İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Edirnekapı'daki mezarı başında düzenlendi.

Her yıl Asım’ın Nesli MAKÜ öğrencilerinin de katıldığı anma töreni bu yıl pandemi tedbirleri nedeniyle sınırlı sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Törene; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken katıldı.

Edirnekapı Şehitliğindeki anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu. Program İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehitler için yapılan dualar ile devam etti. Yapılan duanın ardından Burdur'dan getirilen toprak Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz tarafından Akif'in mezarına döküldü ve protokol tarafından karanfil bırakıldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.