SALDA GÖLÜ KORUMASI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

DİĞER 29.08.2020 - 18:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2967+ kez okundu.
 

SALDA GÖLÜ KORUMASI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Alan çalışmasına Kayak Merkezi yolundan başlayan heyet, Salda Gölü'nü kuşbakışı olarak gören bu yoldan Göl ve çevresini incelediler.
Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş beraberinde Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı heyeti ile birlikte, geride bıraktığımız hafta yapılan "Salda Gölü'nü Koruma ve Kullanım İlkeleri" konulu toplantıda dile getirilen görüş ve öneriler ile alınan karar doğrultusunda alan çalışması yapmak üzere Salda Gölü çevresinde yerinde incelemede bulundular. Alan çalışması sırasında Vali Arslantaş ve Genel Müdür Kahraman'a,  Tabiat Varlıklarını Korum Genel Müdürlüğü Yatırım Projeler Daire Bşk. Dr. Beyhan Oktar, TOKİ Uygulama Dairesi Başkanı Servet Altay, Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Yeşilova Kaymakam Vekili Mustafa Caner Culukar, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, MAKÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İskender Gülle, Doğa Koruma ve Millî Parklar 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Alaçatlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Burdur Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş ve Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyınu Başkank Nuri Yıldırım eşlik etti. Geride bıraktığımız hafta Salda Gölü'nü gelecek kuşaklara en iyi şekilde miras bırakmak için neler yapılması gerekiyor değerlendirmek, görüş alışverişinde bulunmak üzere toplumun tüm kesimlerinden temsilcilerin geniş katılımıyla gerçekleşen "Salda Gölü'nü Koruma ve Kullanım İlkeleri Konulu" toplantıya başkanlık eden Vali Arslantaş bugünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'ndan gelen heyetle birlikte  geçen haftaki toplantıda alınan karar doğrultusunda alan çalışması yapmak üzere Salda Gölü ve çevresinde yerinde incelemede bulundular. Alan çalışmasına Kayak Merkezi yolundan başlayan heyet, Salda Gölü'nü kuşbakışı olarak gören u yoldan Göl ve çevresini incelediler. Devamında ise Gölün çevresini gezen heyet toplantıda dile getirilen konularda, alan  incelemesi yaparak, karşılıklı değerlendirmede  bulundular. Vali Arslantaş, yaptıkları alan çalışmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede; her bir görüş ve önerinin, dile getirilecek fikrin önemli ve değerli olacağı düşüncesiyle geniş katılımla  bizzat tarafından yapılan Salda Gölü toplantısında, konuşulan konuları değerlendirmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan gelen heyetle birlikte Salda Gölü çevresinde Alan çalışması yaptıklarını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte yakın koordinasyon içerisinde, büyük bir çevre hassasiyetiyle yürütlen çalışmalarda önceliklerinin  Salda Gölü ve Çevresinin koruma  kullanım dengesi içerisinde, doğal halini koruyarak bu eşsiz mirası gelecek kuşaklara en iyi şekilde taşımak olduğunu vurguladı. Toplantıda dile getirilen bütün görüş önerilerin çözümlenerek rapor haline getirildiğini belirten Vali Arslantaş, bu rapor doğrultusunda bugün yaptıkları alan çalışmasının yanı sıra raporun ilk fırsatta bizzat Çevre ve Şehircilik Bakanımıza sunulacağını ifade etti.  
Alan çalışmasına Kayak Merkezi yolundan başlayan heyet, Salda Gölü'nü kuşbakışı olarak gören bu yoldan Göl ve çevresini incelediler.

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş beraberinde Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı heyeti ile birlikte, geride bıraktığımız hafta yapılan "Salda Gölü'nü Koruma ve Kullanım İlkeleri" konulu toplantıda dile getirilen görüş ve öneriler ile alınan karar doğrultusunda alan çalışması yapmak üzere Salda Gölü çevresinde yerinde incelemede bulundular.

Alan çalışması sırasında Vali Arslantaş ve Genel Müdür Kahraman'a,  Tabiat Varlıklarını Korum Genel Müdürlüğü Yatırım Projeler Daire Bşk. Dr. Beyhan Oktar, TOKİ Uygulama Dairesi Başkanı Servet Altay, Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Yeşilova Kaymakam Vekili Mustafa Caner Culukar, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, MAKÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İskender Gülle, Doğa Koruma ve Millî Parklar 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Alaçatlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Burdur Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş ve

Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyınu Başkank Nuri Yıldırım eşlik etti.

Geride bıraktığımız hafta Salda Gölü'nü gelecek kuşaklara en iyi şekilde miras bırakmak için neler yapılması gerekiyor değerlendirmek, görüş alışverişinde bulunmak üzere toplumun tüm kesimlerinden temsilcilerin geniş katılımıyla gerçekleşen "Salda Gölü'nü Koruma ve Kullanım İlkeleri Konulu" toplantıya başkanlık eden Vali Arslantaş bugünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'ndan gelen heyetle birlikte  geçen haftaki toplantıda alınan karar doğrultusunda alan çalışması yapmak üzere Salda Gölü ve çevresinde yerinde incelemede bulundular.

Alan çalışmasına Kayak Merkezi yolundan başlayan heyet, Salda Gölü'nü kuşbakışı olarak gören u yoldan Göl ve çevresini incelediler.

Devamında ise Gölün çevresini gezen heyet toplantıda dile getirilen konularda, alan  incelemesi yaparak, karşılıklı değerlendirmede  bulundular.

Vali Arslantaş, yaptıkları alan çalışmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede; her bir görüş ve önerinin, dile getirilecek fikrin önemli ve değerli olacağı düşüncesiyle geniş katılımla  bizzat tarafından yapılan Salda Gölü toplantısında, konuşulan konuları değerlendirmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan gelen heyetle birlikte Salda Gölü çevresinde Alan çalışması yaptıklarını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte yakın koordinasyon içerisinde, büyük bir çevre hassasiyetiyle yürütlen çalışmalarda önceliklerinin  Salda Gölü ve Çevresinin koruma  kullanım dengesi içerisinde, doğal halini koruyarak bu eşsiz mirası gelecek kuşaklara en iyi şekilde taşımak olduğunu vurguladı.

Toplantıda dile getirilen bütün görüş önerilerin çözümlenerek rapor haline getirildiğini belirten Vali Arslantaş, bu rapor doğrultusunda bugün yaptıkları alan çalışmasının yanı sıra raporun ilk fırsatta bizzat Çevre ve Şehircilik Bakanımıza sunulacağını ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.