SALDA GÖLÜ ÖNEMLİ BİR TURİZM MERKEZİ

TURİZM 02.08.2018 - 10:00, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3460+ kez okundu.
 

SALDA GÖLÜ ÖNEMLİ BİR TURİZM MERKEZİ

Salda’ya kendiliğinden çok esaslı yatırımların çekileceğini, bir takım tesislerinde bölgede yerini alacağını, bu pastadan payını almaya çalışılacağını düşünüyorum.
Burdur Valisi Hasan Şıldak, Yeşilova Ziraat Odası toplantı salonunda yaptığı istişare toplantısı son bölümünde yaptığı konuşmada; “Salda Gölüyle ilgili geçici tedbirlerle bir yere varmak mümkün değil. Hem buraya gelen insanların daha sağlıklı hizmet alabileceği şekilde yeme içme mekanları, soyunma kabinleri gibi vb. ihtiyaçlarını giderecek mekanlar, hem de korunmaya yönelik tedbirlerin daha da planlı bir şekilde yürütülmesi gerekiyor. Yoğun bir şekilde bunlara çalışıyoruz. Belirttiğim gibi Bakanlıklarımızla da temas halindeyiz. Planlama çalışması en büyük adımdır. Bu konuda devamında da zaten ben Salda’ya kendiliğinden çok esaslı yatırımların çekileceğini, bir takım tesislerinde bölgede yerini alacağını, bu pastadan payını almaya çalışılacağını düşünüyorum. Bir yerde talep varsa arzda oluşacaktır. Oteldir, konaklama tesisleridir, yeme, içme mekanlarıdır, restoranlardır. Buna yönelik bizimde alt yapılarını tamamlamamız gerekiyor. Yolu ifade edebilirim, beyaz adalara giden yolla ilgili kısa dönem içerisinde girişimimiz var. Bunu sonuçlandıracağız.   Yine Yeşilova İlçemiz, sadece Salda Gölü ile sınırlı değil. Hemen Salda Gölünün üst kısmında yer alan 1900 rakıma sahip bir kayak merkezimiz var. Şuana kadar amatörce hizmet veriyor. Burayı da projeler geliştirip kış turizmine bağlantılı bir şekilde Salda Gölünün değerlendirilmesi söz konusu olabilir. Bütün bunlar el birliği ile olacak. Her fikre görüşe açığız. Bu konuda kurum kuruluşlarımız, sivil toplum örgütleri, belediyeler hep istişare halinde olmaları lazım. En iyiyi ortaya koymak lazım. İlimizdeki kaynakları kullanma anlamında Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan intikal eden bir ödenekle Salda Kayak Merkezinin Yolunu da en iyi şartlara kavuşturmuş olacağız.   Özetle Yeşilova’nın gelecekteki çizgisinin turizmle kesişeceği görünüyor. Bunu iyi planlayarak, şartlarını oluşturup, alt yapısını sağlam bir şekilde belirleyip, sağlıklı şartlarda gerçekleştirmek durumundayız.”     Aslında başarı için, her şeyin başında huzur geliyor. Öncelikle kendi aramızda, burada bulunan bütün kitle, bütün kesimler, her şeyden önce hoşgörülü, uyumlu ve birbirine güvenen bir ortamda çalışacak. Koordinasyonumuz iyi sağlanacak. Karşılıklı işbirliğinden kaçınmayacağız. Yönetim anlayışımız olarak, kurum ve kuruluşlar kendi işini yapar gibi diğerinin işine koşacak, hatta daha bir ona önem verecek, öncelik verecek. Bu anlayış içinde sorunlarımızın kalıcı bir şekilde çözülerek hizmet üretilmesi noktasında, ileriye yönelik projeksiyonlar yapılarak, sadece bugünü kapsayan değil, uzun vadeli çözüm önerileriyle birlikte değerlendirilmesi ve kalıcı çözümler üretilmesi suretiyle en sağlıklı, en verimli çözümleri birlikte istişare ederek kararlaştırmaya uygulamaya geçirmeye çalışacağız.    
Salda’ya kendiliğinden çok esaslı yatırımların çekileceğini, bir takım tesislerinde bölgede yerini alacağını, bu pastadan payını almaya çalışılacağını düşünüyorum.

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Yeşilova Ziraat Odası toplantı salonunda yaptığı istişare toplantısı son bölümünde yaptığı konuşmada; “Salda Gölüyle ilgili geçici tedbirlerle bir yere varmak mümkün değil. Hem buraya gelen insanların daha sağlıklı hizmet alabileceği şekilde yeme içme mekanları, soyunma kabinleri gibi vb. ihtiyaçlarını giderecek mekanlar, hem de korunmaya yönelik tedbirlerin daha da planlı bir şekilde yürütülmesi gerekiyor. Yoğun bir şekilde bunlara çalışıyoruz. Belirttiğim gibi Bakanlıklarımızla da temas halindeyiz. Planlama çalışması en büyük adımdır. Bu konuda devamında da zaten ben Salda’ya kendiliğinden çok esaslı yatırımların çekileceğini, bir takım tesislerinde bölgede yerini alacağını, bu pastadan payını almaya çalışılacağını düşünüyorum. Bir yerde talep varsa arzda oluşacaktır. Oteldir, konaklama tesisleridir, yeme, içme mekanlarıdır, restoranlardır. Buna yönelik bizimde alt yapılarını tamamlamamız gerekiyor. Yolu ifade edebilirim, beyaz adalara giden yolla ilgili kısa dönem içerisinde girişimimiz var. Bunu sonuçlandıracağız.

 

Yine Yeşilova İlçemiz, sadece Salda Gölü ile sınırlı değil. Hemen Salda Gölünün üst kısmında yer alan 1900 rakıma sahip bir kayak merkezimiz var. Şuana kadar amatörce hizmet veriyor. Burayı da projeler geliştirip kış turizmine bağlantılı bir şekilde Salda Gölünün değerlendirilmesi söz konusu olabilir. Bütün bunlar el birliği ile olacak. Her fikre görüşe açığız. Bu konuda kurum kuruluşlarımız, sivil toplum örgütleri, belediyeler hep istişare halinde olmaları lazım. En iyiyi ortaya koymak lazım. İlimizdeki kaynakları kullanma anlamında Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan intikal eden bir ödenekle Salda Kayak Merkezinin Yolunu da en iyi şartlara kavuşturmuş olacağız.

 

Özetle Yeşilova’nın gelecekteki çizgisinin turizmle kesişeceği görünüyor. Bunu iyi planlayarak, şartlarını oluşturup, alt yapısını sağlam bir şekilde belirleyip, sağlıklı şartlarda gerçekleştirmek durumundayız.”  

 

Aslında başarı için, her şeyin başında huzur geliyor. Öncelikle kendi aramızda, burada bulunan bütün kitle, bütün kesimler, her şeyden önce hoşgörülü, uyumlu ve birbirine güvenen bir ortamda çalışacak. Koordinasyonumuz iyi sağlanacak. Karşılıklı işbirliğinden kaçınmayacağız. Yönetim anlayışımız olarak, kurum ve kuruluşlar kendi işini yapar gibi diğerinin işine koşacak, hatta daha bir ona önem verecek, öncelik verecek. Bu anlayış içinde sorunlarımızın kalıcı bir şekilde çözülerek hizmet üretilmesi noktasında, ileriye yönelik projeksiyonlar yapılarak, sadece bugünü kapsayan değil, uzun vadeli çözüm önerileriyle birlikte değerlendirilmesi ve kalıcı çözümler üretilmesi suretiyle en sağlıklı, en verimli çözümleri birlikte istişare ederek kararlaştırmaya uygulamaya geçirmeye çalışacağız.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.