SALDA GÖLÜ SUYU ANALİZ RAPORLARI SONUÇLARI

BİLİM 05.06.2021 - 11:27, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3689+ kez okundu.
 

SALDA GÖLÜ SUYU ANALİZ RAPORLARI SONUÇLARI

Salda Gölü içinde 4 farklı noktadan numune alınmış mikrobiyolojik Escherichia coli ve Fekal Streptococ açısından ilimiz Halk Sağlığı Laboratuvarında analizleri yapılmıştır
Burdur valiliği tarafından yapılan açıklamada: Salda gölü suyundan alınan numunelerin analiz raporlarında gölün suyunda görülen değişimlerin insan sağlığı açısından riskli olmadığı ve göl suyunda gerek çekilmeden gerekse bu incelemeler sonucunda göl suyu kıyılarındaki renk değişimlerinin doğal olduğu belirlenmiştir. Burdur  İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Birimi ve Yeşilova Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerince Salda Gölü içinde 4 farklı noktadan numune alınmış mikrobiyolojik Escherichia coli ve Fekal Streptococ açısından ilimiz Halk Sağlığı Laboratuvarında analizleri yapılmıştır. Aynı zamanda ileri tetkik için Ankara Ulusal Halk Sağlığı Referans Laboratuvarına numune gönderilmiştir. İlimizde yapılan tetkiklerde tüm noktalarda mikrobiyolojik açıdan uygun olduğu tespit edilmiştir.(Referans değer:1800/660  tespit edilen değer: 0/4) Ankara Ulusal Halk Sağlığı Referans Laboratuarında yapılan analizlerde Siyanobakter sayısı “sıfır” ve bu bakterinin son ürünü olup suda yeşil (sarımtrak) renk değişikliğinden sorumlu "Klorofil- a"  "tespit edilmedi" olarak raporlanmıştır. Kimyasal açıdan yapılan Siyanotoksin sonucu da eşik değer altı olarak raporlanmıştır.
Salda Gölü içinde 4 farklı noktadan numune alınmış mikrobiyolojik Escherichia coli ve Fekal Streptococ açısından ilimiz Halk Sağlığı Laboratuvarında analizleri yapılmıştır

Burdur valiliği tarafından yapılan açıklamada: Salda gölü suyundan alınan numunelerin analiz raporlarında gölün suyunda görülen değişimlerin insan sağlığı açısından riskli olmadığı ve göl suyunda gerek çekilmeden gerekse bu incelemeler sonucunda göl suyu kıyılarındaki renk değişimlerinin doğal olduğu belirlenmiştir.

Burdur  İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Birimi ve Yeşilova Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerince Salda Gölü içinde 4 farklı noktadan numune alınmış mikrobiyolojik Escherichia coli ve Fekal Streptococ açısından ilimiz Halk Sağlığı Laboratuvarında analizleri yapılmıştır. Aynı zamanda ileri tetkik için Ankara Ulusal Halk Sağlığı Referans Laboratuvarına numune gönderilmiştir.

İlimizde yapılan tetkiklerde tüm noktalarda mikrobiyolojik açıdan uygun olduğu tespit edilmiştir.(Referans değer:1800/660  tespit edilen değer: 0/4)

Ankara Ulusal Halk Sağlığı Referans Laboratuarında yapılan analizlerde Siyanobakter sayısı “sıfır” ve bu bakterinin son ürünü olup suda yeşil (sarımtrak) renk değişikliğinden sorumlu "Klorofil- a"  "tespit edilmedi" olarak raporlanmıştır.

Kimyasal açıdan yapılan Siyanotoksin sonucu da eşik değer altı olarak raporlanmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.