SALDA GÖLÜ TATLI SU DALIŞ REKORLARI İÇİN EN UYGUN GÖL OLARAK BELİRLENDİ

SPOR 26.10.2018 - 17:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2911+ kez okundu.
 

SALDA GÖLÜ TATLI SU DALIŞ REKORLARI İÇİN EN UYGUN GÖL OLARAK BELİRLENDİ

Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, hava şartları nedeniyle planlanan günden bir gün sonra, 26 Ekim Cuma günü (bugün), Salda Gölü’nde 65 metreye inerek yeni bir dünya rekoruna imza attı
Tatlı su (göl) serbest dalışında 55 metre olan dünya rekorunu kırmak isteyen milli sporcu Şahika Ercümen, Türkiye'nin Maldivler'i olarak bilinen Salda Gölü'nde kendisini hazır bekleyen dalış teknesiyle açıldı. Gölün ortasında suya girip bir süre ısınma çalışması yapan Şahika, kendisini için oluşturulan özel platformun bulunduğu alanda dalışa geçti. 65 metre derinliğe erişen milli sporcu, 1 dakika 58 saniye sonra yüzeye çıktı. Türk bayrağı açarak sevinç gösterisi yapan Şahika Ercümen, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir anda dalış sırasında havanın soğuk olması nedeniyle nefesimi tutamayacağımı zannettim, çünkü su çok soğuktu ama bu rekoru kırdım. Çok mutluyum. Amacım Salda Gölü gibi suyu berrak ve temiz her türlü su sporlarına uygun bir göl’ün  korunmasına dikkat çekmekti. Daha önce de benim açıkladığım gibi Bu rekoru Cumhuriyet’in 95 yılına ithafen gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.           ŞAHİKA ERCÜMEN REKORU PLANLADIĞI GİBİ GENÇEKLEŞTİRDİ     Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, Salda Gölü'nde 1 dakika 58 saniyede 65 metreye dalarak, tatlı su (göl) serbest dalış dünya rekoru kırmasına ilişkin, "Rekorumuz ülkemize hayırlı uğurlu olsun." dedi. Ercümen, Salda Gölü'nde kırdığı rekorun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yeni bir dünya rekoru armağan ettiğini söyledi. Şahika Ercümen, geçen yıl Salda Gölü'ne  Burdur belediye’sinin davetiyle keşif dalışı yapmak ve denemek için geldiğini aktaran Ercümen, bir yıl sonra bu kadar soğuk bir suyla karşılaşacağım için  çok şaşırdım ve beklemediğim bir durum ile karşılaştım. Bugün hava şartlarının suyun soğukluğu dışında lehlerine olduğunu aktaran Ercümen, "Dalışımız iki dakikaya yakın sürdü. Benim normalde yaptığım dalışlardan çok hızlıydı. Bunun en büyük sebebi suyun soğukluğuydu. Bugün su yedi dereceydi, uzun süre hazırlandığım için kendime güveniyordum. Bu rekoru cumhuriyetimizin 95 yıl için yaptığımı burada sizlere tekrarlamak istiyorum. Rekorumuz ülkemize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.
Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, hava şartları nedeniyle planlanan günden bir gün sonra, 26 Ekim Cuma günü (bugün), Salda Gölü’nde 65 metreye inerek yeni bir dünya rekoruna imza attı

Tatlı su (göl) serbest dalışında 55 metre olan dünya rekorunu kırmak isteyen milli sporcu Şahika Ercümen, Türkiye'nin Maldivler'i olarak bilinen Salda Gölü'nde kendisini hazır bekleyen dalış teknesiyle açıldı. Gölün ortasında suya girip bir süre ısınma çalışması yapan Şahika, kendisini için oluşturulan özel platformun bulunduğu alanda dalışa geçti. 65 metre derinliğe erişen milli sporcu, 1 dakika 58 saniye sonra yüzeye çıktı.

Türk bayrağı açarak sevinç gösterisi yapan Şahika Ercümen, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir anda dalış sırasında havanın soğuk olması nedeniyle nefesimi tutamayacağımı zannettim, çünkü su çok soğuktu ama bu rekoru kırdım. Çok mutluyum. Amacım Salda Gölü gibi suyu berrak ve temiz her türlü su sporlarına uygun bir göl’ün  korunmasına dikkat çekmekti. Daha önce de benim açıkladığım gibi Bu rekoru Cumhuriyet’in 95 yılına ithafen gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

          ŞAHİKA ERCÜMEN REKORU PLANLADIĞI GİBİ GENÇEKLEŞTİRDİ

    Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, Salda Gölü'nde 1 dakika 58 saniyede 65 metreye dalarak, tatlı su (göl) serbest dalış dünya rekoru kırmasına ilişkin, "Rekorumuz ülkemize hayırlı uğurlu olsun." dedi. Ercümen, Salda Gölü'nde kırdığı rekorun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yeni bir dünya rekoru armağan ettiğini söyledi.

Şahika Ercümen, geçen yıl Salda Gölü'ne  Burdur belediye’sinin davetiyle keşif dalışı yapmak ve denemek için geldiğini aktaran Ercümen, bir yıl sonra bu kadar soğuk bir suyla karşılaşacağım için  çok şaşırdım ve beklemediğim bir durum ile karşılaştım. Bugün hava şartlarının suyun soğukluğu dışında lehlerine olduğunu aktaran Ercümen, "Dalışımız iki dakikaya yakın sürdü. Benim normalde yaptığım dalışlardan çok hızlıydı. Bunun en büyük sebebi suyun soğukluğuydu. Bugün su yedi dereceydi, uzun süre hazırlandığım için kendime güveniyordum. Bu rekoru cumhuriyetimizin 95 yıl için yaptığımı burada sizlere tekrarlamak istiyorum. Rekorumuz ülkemize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.