SALDA GÖLÜ YENİ GÖRÜNÜŞÜ İLE YAZ TURİZM SEZONUNA HAZIR

TURİZM 28.05.2019 - 16:03, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4053+ kez okundu.
 

SALDA GÖLÜ YENİ GÖRÜNÜŞÜ İLE YAZ TURİZM SEZONUNA HAZIR

Burdur Valiliği, Göl ve çevresinin bir yandan temiz ve bakımlı halde tutulması, bir yandan da gelen ziyaretçilerin düzenli hizmet alabilmelerini sağlamak için yoğun çaba gösteriyor
Salda Gölü ve çevresi son yıllarda adını sıkça duyuran turizm alanları arasında yer alıyor. Yeniden düzenlenen Salda Gölü Göl sahasının Cumhurbaşkanlığınca Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilmesi nedeniyle bu alana ilgiyi daha da artırmış bulunuyor. Temiz ve berrak suyu, farklı renk tonlarındaki göl yüzeyi, beyaz kumsalı ile eşsiz güzellikleri bir arada barındıran Salda Gölü 2019 yaz sezonunda geçmiş yıllara göre çok daha fazla sayıda yerli ve yabancı misafiri ağırlamaya hazırlanıyor.                     SALDA YENİ DÜZENLENEN YÜZÜ İLE ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR.  Burdur Valiliği, Göl ve çevresinin bir yandan temiz ve bakımlı halde tutulması için, bir yandan da gelen ziyaretçilerin düzenli bir hizmet alabilmelerini sağlamak için yoğun çaba gösteriyor. Ayrıca Valilik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan çalışmaların koordinasyonunu sağlıyor.   Salda Gölü ve çevresinin, Burdur İli’nin sahip olduğu en önemli doğal miraslardan biri olduğunu belirten Vali Hasan Şıldak, Göl çevresinde oluşturulacak Millet Bahçesi ve diğer günü birlik hizmet alanlarının projelendirme ve ihale hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.   Ramazan Bayramı tatili ile birlikte Salda’da turizm hareketliliğinin bu yıl daha da yoğunlaşacağını bekliyoruz. Son altı aylık dönemde, Göl çevresinin çevre kirliliği ve düzensizlikten arındırılması konusunda ciddi adımlar attık. İlgili bütün kurum ve kuruluşlarımız tarafından bir dizi çalışma yürüttük. Araçların göl kıyısına geçişini engelledik. Kaymakamlığımız eliyle çevre temizliği ve çöp toplama amacıyla ekipler oluşturduk. Otopark hizmetini düzenli hale getirdik. Beyaz Adalar Bölgesinde, yoğun ziyaretçi beklentisine yönelik olarak tuvalet sayısını artırdık. Bu alanda tamamen doğal ahşap malzemeden kafe ve büfe şeklinde ziyaretçilere hizmet verecek üniteler oluşturduk. Yine duş ve kabin alanları kurduk. Ayrıca, köyden gelen vatandaşlarımızın ürünlerini satabilecekleri düzenli bir alan sağladık. Salda çevresinde güvenlik ve trafik tedbirlerini planladık. Göl çevresindeki yollarda trafik işaretleri ve yön levhaları ile ilgili düzenlemeleri tamamladık. İnanıyoruz ki İl Özel İdaremiz imkânlarıyla aldığımız bu önlemler etkili sonuçlar doğuracak ve Salda her geçen gün turizmden daha fazla pay alacaktır. Planlanan bütün çalışmalar tamamlandığında bu alan örnek bir doğal alan halini alacaktır. En önemli nokta ise, atılan adımlar ve alınan önlemlerle göl ve çevresi temiz kalacak, gelecek kuşaklara doğallığı korunarak miras bırakılacaktır" dedi.  
Burdur Valiliği, Göl ve çevresinin bir yandan temiz ve bakımlı halde tutulması, bir yandan da gelen ziyaretçilerin düzenli hizmet alabilmelerini sağlamak için yoğun çaba gösteriyor

Salda Gölü ve çevresi son yıllarda adını sıkça duyuran turizm alanları arasında yer alıyor. Yeniden düzenlenen Salda Gölü Göl sahasının Cumhurbaşkanlığınca Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilmesi nedeniyle bu alana ilgiyi daha da artırmış bulunuyor. Temiz ve berrak suyu, farklı renk tonlarındaki göl yüzeyi, beyaz kumsalı ile eşsiz güzellikleri bir arada barındıran Salda Gölü 2019 yaz sezonunda geçmiş yıllara göre çok daha fazla sayıda yerli ve yabancı misafiri ağırlamaya hazırlanıyor. 

                   SALDA YENİ DÜZENLENEN YÜZÜ İLE ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR. 

Burdur Valiliği, Göl ve çevresinin bir yandan temiz ve bakımlı halde tutulması için, bir yandan da gelen ziyaretçilerin düzenli bir hizmet alabilmelerini sağlamak için yoğun çaba gösteriyor. Ayrıca Valilik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan çalışmaların koordinasyonunu sağlıyor.  

Salda Gölü ve çevresinin, Burdur İli’nin sahip olduğu en önemli doğal miraslardan biri olduğunu belirten Vali Hasan Şıldak, Göl çevresinde oluşturulacak Millet Bahçesi ve diğer günü birlik hizmet alanlarının projelendirme ve ihale hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.  

Ramazan Bayramı tatili ile birlikte Salda’da turizm hareketliliğinin bu yıl daha da yoğunlaşacağını bekliyoruz. Son altı aylık dönemde, Göl çevresinin çevre kirliliği ve düzensizlikten arındırılması konusunda ciddi adımlar attık. İlgili bütün kurum ve kuruluşlarımız tarafından bir dizi çalışma yürüttük. Araçların göl kıyısına geçişini engelledik. Kaymakamlığımız eliyle çevre temizliği ve çöp toplama amacıyla ekipler oluşturduk. Otopark hizmetini düzenli hale getirdik. Beyaz Adalar Bölgesinde, yoğun ziyaretçi beklentisine yönelik olarak tuvalet sayısını artırdık. Bu alanda tamamen doğal ahşap malzemeden kafe ve büfe şeklinde ziyaretçilere hizmet verecek üniteler oluşturduk. Yine duş ve kabin alanları kurduk. Ayrıca, köyden gelen vatandaşlarımızın ürünlerini satabilecekleri düzenli bir alan sağladık. Salda çevresinde güvenlik ve trafik tedbirlerini planladık. Göl çevresindeki yollarda trafik işaretleri ve yön levhaları ile ilgili düzenlemeleri tamamladık. İnanıyoruz ki İl Özel İdaremiz imkânlarıyla aldığımız bu önlemler etkili sonuçlar doğuracak ve Salda her geçen gün turizmden daha fazla pay alacaktır. Planlanan bütün çalışmalar tamamlandığında bu alan örnek bir doğal alan halini alacaktır. En önemli nokta ise, atılan adımlar ve alınan önlemlerle göl ve çevresi temiz kalacak, gelecek kuşaklara doğallığı korunarak miras bırakılacaktır" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.