SANAT ADINA BU SESSİZ ÇIĞLIĞA KULAK VERİN

SANAT 15.09.2019 - 12:02, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3646+ kez okundu.
 

SANAT ADINA BU SESSİZ ÇIĞLIĞA KULAK VERİN

Burdur Sanat tiyatrosu öğrencileri iki aylık çalışmalarının“Kursuna Bak” prömiyer yaptı. Öğrenciler sahneledikleri oyunları ile ailelerinden alkış aldı.
Burdur’un tek tiyatrosu olan Burdur Sanat Çocuk Tiyatro İlk kez 2013 yılı Kasım ayında  perdelerini açtı. Ancak nüfus yoğunluğu açısından tiyatro konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan illerde yeterli ilgiyi ve seyirci desteğini bulamamaktadır.  Burdur Sanat Tiyatrosu amatör ve çok genç bir tiyatro topluluğudur.Bağımsız bir kuruluş olan Burdur Sanat Tiyatrosu günden güne büyümekte ve oyunlarını birçok zorluğa rağmen başarıyla sergilemektedir.     Yaz Okulu Öğrencileri genel yayın yönetmeni İlker Görkem tarafından 2. Aylık bir çalışma ile Sahne, doğaçlama, diksiyon ve dans dallarında yaklaşık iki aylık bir çalışmadan sonra ilk “Kursuna Bak” prömiyer yaptı.2019 yaz sezonun da  açılan kurslara, 7-14 yaş arası oyuncu adayları katıldılar. Oyuncu adaylarının aileleri tarafından izlenen oyunlarda öğrenciler uyguladıkları sahne performansı dolaysı ile ailelerinden oyunun sonuna kadar alkışlarla ödüllendirdiler. Tiyatronun Genel Yayın Yönetmeni İlker Görkem, neden tiyatro sorusuna cevap aradığımız sözlü röportajımız da birçok konuya değindik. İstanbul da Kadıköy semtinde ilk olarak tiyatro sahnesine çıkan 1902 Afife Jale 3 Nisan 1919 tarihinde, Hüseyin Suat'ın Yamalar adlı oyununda, Emel rolü ile ilk kez sahneye çıktı. Bizim amacımız şehrimizde önemli bir eğitim aracı düşünürken güldüren tiyatro kültürünün yaşaması, gelişmesi için mücadele veriyor, çaba gösteriyor… Tiyatro sevdalıları, sergiledikleri oyunlar ile izleyicilerine bir çok mesajlar veren, güldüren, düşündüren, ağlatan tiyatro sanatçıları da son yıllarda tiyatro sanatının ölmemesi ve devam etmesi canla başla çalışıyorlar. Tıpkı kendilerinden önce Muhsin Ertuğrul. Afife Jale.orta oyununun unutulmaz ustaları İsmail Dümbüllü ve yeni kuşak tiyatro sanatçıları Haldun Dormen. Tuncel Kurtiz. Levent Kırca.Çolpan İlhan.Genco Erkal. Zeki Alasya gibi isimlerini sayamadığımız birçok usta tiyatrolarına büyük emekler vermiştir. Bölgemizdeki illerde Burdur, Isparta olmak üzere birçok yerde bugün yılda birkaç gezici tiyatronun haricinde tiyatro sahnesi bulunmamaktadır.      
Burdur Sanat tiyatrosu öğrencileri iki aylık çalışmalarının“Kursuna Bak” prömiyer yaptı. Öğrenciler sahneledikleri oyunları ile ailelerinden alkış aldı.

Burdur’un tek tiyatrosu olan Burdur Sanat Çocuk Tiyatro İlk kez 2013 yılı Kasım ayında  perdelerini açtı. Ancak nüfus yoğunluğu açısından tiyatro konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan illerde yeterli ilgiyi ve seyirci desteğini bulamamaktadır.  Burdur Sanat Tiyatrosu amatör ve çok genç bir tiyatro topluluğudur.Bağımsız bir kuruluş olan Burdur Sanat Tiyatrosu günden güne büyümekte ve oyunlarını birçok zorluğa rağmen başarıyla sergilemektedir.

    Yaz Okulu Öğrencileri genel yayın yönetmeni İlker Görkem tarafından 2. Aylık bir çalışma ile Sahne, doğaçlama, diksiyon ve dans dallarında yaklaşık iki aylık bir çalışmadan sonra ilk “Kursuna Bak” prömiyer yaptı.2019 yaz sezonun da  açılan kurslara, 7-14 yaş arası oyuncu adayları katıldılar. Oyuncu adaylarının aileleri tarafından izlenen oyunlarda öğrenciler uyguladıkları sahne performansı dolaysı ile ailelerinden oyunun sonuna kadar alkışlarla ödüllendirdiler.

Tiyatronun Genel Yayın Yönetmeni İlker Görkem, neden tiyatro sorusuna cevap aradığımız sözlü röportajımız da birçok konuya değindik. İstanbul da Kadıköy semtinde ilk olarak tiyatro sahnesine çıkan 1902 Afife Jale 3 Nisan 1919 tarihinde, Hüseyin Suat'ın Yamalar adlı oyununda, Emel rolü ile ilk kez sahneye çıktı. Bizim amacımız şehrimizde önemli bir eğitim aracı düşünürken güldüren tiyatro kültürünün yaşaması, gelişmesi için mücadele veriyor, çaba gösteriyor… Tiyatro sevdalıları, sergiledikleri oyunlar ile izleyicilerine bir çok mesajlar veren, güldüren, düşündüren, ağlatan tiyatro sanatçıları da son yıllarda tiyatro sanatının ölmemesi ve devam etmesi canla başla çalışıyorlar. Tıpkı kendilerinden önce Muhsin Ertuğrul. Afife Jale.orta oyununun unutulmaz ustaları İsmail Dümbüllü ve yeni kuşak tiyatro sanatçıları Haldun Dormen. Tuncel Kurtiz. Levent Kırca.Çolpan İlhan.Genco Erkal. Zeki Alasya gibi isimlerini sayamadığımız birçok usta tiyatrolarına büyük emekler vermiştir. Bölgemizdeki illerde Burdur, Isparta olmak üzere birçok yerde bugün yılda birkaç gezici tiyatronun haricinde tiyatro sahnesi bulunmamaktadır.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.