SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ SAYGI YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

GÜNDEM 06.01.2019 - 12:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3423+ kez okundu.
 

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ SAYGI YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Burdur’da; "Asımın Nesli, Asrın Yürüyüşünde" sloganıyla gerçekleştirilen Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri kortej yürüyüşü ile gerçekleştirildi.
Burdur da Sarıkamış Şehitleri anısına düzenlenen saygı yürüyüşü Vali Hasan Şıldak, Protokol üyeleri Subay, Astsubay Uzman Çavuşlar ve Askerlerden oluşan Askeri Birlikler, Muharip Gazi ve Şehit aileleri ile öğrenciler katıldı. Allahuekber Dağları'nda yetersiz tahkimat ve 104 yıl önce çetin kış şartları nedeniyle şehit olan 90 bin askerin anısına Burdur da yapılan saygı yürüyüşü Köprübaşı mevkisinde kortej yürüyüşü ile başladı Sarıkamış Şehitleri anısına yapılan "Asımın Nesli, Asrın Yürüyüşünde" saygı yürüyüşüne katılanlar ellerinde “Türk Bayrakları” askerler ise iki büyük boy Türk Bayrağı taşıyarak yürüyüşte “ Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez. Her Türk Asker Doğar” sloganları eşliğin de Şehir mezarlığı içindeki şehitlik anıtı önüne kadar yürüdüler. Törene katılanlar Vali Hasan Şıldak şehit mezarlarına karanfil bıraktılar. Sarıkamış şehitleri anısına düzenlenen tören Saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Diyanet işleri görevlileri tarafından okunan Kur-an ve edilen duanın ardından ise Sarıkamış şehitlerinin son kahvaltılarında kendilerine verilen çorba törene katılanlara ikram edildi. Yapılan irmik helvası da dağıtılarak tören sone erdi.
Burdur’da; "Asımın Nesli, Asrın Yürüyüşünde" sloganıyla gerçekleştirilen Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri kortej yürüyüşü ile gerçekleştirildi.

Burdur da Sarıkamış Şehitleri anısına düzenlenen saygı yürüyüşü Vali Hasan Şıldak, Protokol üyeleri Subay, Astsubay Uzman Çavuşlar ve Askerlerden oluşan Askeri Birlikler, Muharip Gazi ve Şehit aileleri ile öğrenciler katıldı. Allahuekber Dağları'nda yetersiz tahkimat ve 104 yıl önce çetin kış şartları nedeniyle şehit olan 90 bin askerin anısına Burdur da yapılan saygı yürüyüşü Köprübaşı mevkisinde kortej yürüyüşü ile başladı

Sarıkamış Şehitleri anısına yapılan "Asımın Nesli, Asrın Yürüyüşünde" saygı yürüyüşüne katılanlar ellerinde “Türk Bayrakları” askerler ise iki büyük boy Türk Bayrağı taşıyarak yürüyüşte “ Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez. Her Türk Asker Doğar” sloganları eşliğin de Şehir mezarlığı içindeki şehitlik anıtı önüne kadar yürüdüler. Törene katılanlar Vali Hasan Şıldak şehit mezarlarına karanfil bıraktılar.

Sarıkamış şehitleri anısına düzenlenen tören Saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Diyanet işleri görevlileri tarafından okunan Kur-an ve edilen duanın ardından ise Sarıkamış şehitlerinin son kahvaltılarında kendilerine verilen çorba törene katılanlara ikram edildi. Yapılan irmik helvası da dağıtılarak tören sone erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.