SUÇ ÖRGÜTLERİ ŞEHİRLERİN YAKINLARINA KADAR İNDİLER

ASAYİŞ 17.10.2019 - 10:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2796+ kez okundu.
 

SUÇ ÖRGÜTLERİ ŞEHİRLERİN YAKINLARINA KADAR İNDİLER

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından İlimiz merkez ve ilçelerinde kaçakçılıkla mücadele, kaçakçılık yapan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar kararlılıkla devam etmektedir.
Burdur da gerek kırsal kesimlerde gerekse ilçe ve il merkezlerinde güvenlik kuvvetlerinin zor şartlardaki çalışmalarına karşılık Burdur da gerek uyuşturucu ve kaçak üretim yapan ve pazarlayan kişilere suçüstü yapılmasına karşılık bu konudaki yasaların caydırıcılığının yetersiz olması nedeniyle adli makamlar ise yasaların suç odakları karşısında yasal yetersizlik nedeniyle kolluk kuvvetleri adli makamlarda evrakları tamamlamadan suçluların adliyelerden ayrıldıkları bilinmektedir.   Burdur Merkez, Çendik Köyünde kaçak içki imali yapıldığına dair duyum alınmıştır. Alınan duyum üzerine jandarma ekipleri tarafından 11 Ekim 2019 günü Çendik Köyünde R.Ö isimli şahsın evinde yapılan arama neticesinde; (215) lt şarap, (3) lt viski, (28) lt rakı olmak üzere toplam (246) lt kaçak içki, (7) kg anason ve 80 adet (1) lt’lik boş pet şişe ele geçirilmiştir. Burdur Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konulmuş, yakalanan R.Ö. isimli şüpheli şahıs ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır                  TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI YASALAR YETERSİZ ÖNLENEMİYOR Güvenlik güçlerimiz tarafından Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunmasına yönelik yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir. Bu kapsamda Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmada, Çavdır İlçesi Bölmepınar Köyü, Asarlık Mevkiinde izinsiz kazı yapılacağı duyumu alınmıştır. Alınan duyum neticesinde 12 Ekim 2019 günü Çavdır İlçesi, Bölmepınar Köyü, Asarlık Mevkiinde icra edilen operasyonda; H.A., E.A., A.A., D.Ç., Ö.Ç., İ.A., N.A. ve H.Z.Y. isimli şahıslar; (3) adet kazma (1) adet hilti, (1) adet jeneratör ve (28) adet muhtelif kazı malzemesi ile kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalanmıştır. Gölhisar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen kazı malzemelerine el konulmuş olup, şüpheli şahısların ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır. Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunmasına yönelik yürütülen çalışmalar kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Burdur Merkez Karakent Köyünde kaçak içki imalatı yapıldığına dair alınan duyum üzerine 15 Ekim 2019 günü Karakent Köyünde C.E. isimli şahısın evinde arama yapılmıştır. Yapılan aramada; (500) litre şarap, (28) litre rakı, (200) litre fermantasyona bırakılmış sıvı, (10) litre etil alkol, (5) litre metil alkol olmak üzere toplam (743) litre kaçak içki, (1) adet kaynatma kazanı (imbik), (5) kg anason, (11) adet madeni sikke, 82) adet madeni obje ele geçirilmiştir.  
Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından İlimiz merkez ve ilçelerinde kaçakçılıkla mücadele, kaçakçılık yapan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar kararlılıkla devam etmektedir.

Burdur da gerek kırsal kesimlerde gerekse ilçe ve il merkezlerinde güvenlik kuvvetlerinin zor şartlardaki çalışmalarına karşılık Burdur da gerek uyuşturucu ve kaçak üretim yapan ve pazarlayan kişilere suçüstü yapılmasına karşılık bu konudaki yasaların caydırıcılığının yetersiz olması nedeniyle adli makamlar ise yasaların suç odakları karşısında yasal yetersizlik nedeniyle kolluk kuvvetleri adli makamlarda evrakları tamamlamadan suçluların adliyelerden ayrıldıkları bilinmektedir.  

Burdur Merkez, Çendik Köyünde kaçak içki imali yapıldığına dair duyum alınmıştır. Alınan duyum üzerine jandarma ekipleri tarafından 11 Ekim 2019 günü Çendik Köyünde R.Ö isimli şahsın evinde yapılan arama neticesinde; (215) lt şarap, (3) lt viski, (28) lt rakı olmak üzere toplam (246) lt kaçak içki, (7) kg anason ve 80 adet (1) lt’lik boş pet şişe ele geçirilmiştir. Burdur Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konulmuş, yakalanan R.Ö. isimli şüpheli şahıs ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır

                 TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI YASALAR YETERSİZ ÖNLENEMİYOR

Güvenlik güçlerimiz tarafından Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunmasına yönelik yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir. Bu kapsamda Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmada, Çavdır İlçesi Bölmepınar Köyü, Asarlık Mevkiinde izinsiz kazı yapılacağı duyumu alınmıştır. Alınan duyum neticesinde 12 Ekim 2019 günü Çavdır İlçesi, Bölmepınar Köyü, Asarlık Mevkiinde icra edilen operasyonda; H.A., E.A., A.A., D.Ç., Ö.Ç., İ.A., N.A. ve H.Z.Y. isimli şahıslar; (3) adet kazma (1) adet hilti, (1) adet jeneratör ve (28) adet muhtelif kazı malzemesi ile kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalanmıştır. Gölhisar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen kazı malzemelerine el konulmuş olup, şüpheli şahısların ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.

Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunmasına yönelik yürütülen çalışmalar kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Burdur Merkez Karakent Köyünde kaçak içki imalatı yapıldığına dair alınan duyum üzerine 15 Ekim 2019 günü Karakent Köyünde C.E. isimli şahısın evinde arama yapılmıştır. Yapılan aramada; (500) litre şarap, (28) litre rakı, (200) litre fermantasyona bırakılmış sıvı, (10) litre etil alkol, (5) litre metil alkol olmak üzere toplam (743) litre kaçak içki, (1) adet kaynatma kazanı (imbik), (5) kg anason, (11) adet madeni sikke, 82) adet madeni obje ele geçirilmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.