TARİH TALANCILARI ARAÇLARI İLE YAKALANDILAR

KÜLTÜR 11.08.2017 - 17:37, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4029+ kez okundu.
 

TARİH TALANCILARI ARAÇLARI İLE YAKALANDILAR

Burdur da kültür ve tabiat varlıklarına yönelik yapılan kaçak kazıların önlenmesi için yapılan saha araştırmalarında kazı yapanlar suçüstü yakalandılar.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri aldıkları ihbar üzerine 09 Ağustos 2017 günü Gölhisar İlçesi İbecik Köyü Maldaşı mevkiinde izinsiz kazı yapılacağı duyumu alınması üzerine, olay yerine hareket eden İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından O.G., İ.A. ve A.E. isimli şahıslar izinsiz kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalanmışlardır.   Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine şüphelilerin olayda kullandıkları iş makinesi kepçe ve çekici araca el konulmuş, yakalanan şüpheli şahıslarda gözaltına alınarak yapılan işlemlerin ardından Adliye’ye sevk edilmişlerdir.   Kültür ve tabiat varlıkları açısından zengin bir bölgede yer alan ilimiz önemli bir potansiyele sahiptir. Bu değerlerin korunmasına yönelik çalışmalara güvenlik güçlerimiz tarafından aralıksız devam edilmekte olup, vatandaşlarımızın da bu konuda hassasiyet göstererek şüpheli gördükleri durumları zaman kaybetmeden güvenlik güçlerimize bildirmeleri kaçak kazı yapanların yakalanması ve bu değerlerimizin korunması açısından önem arz etmektedir.  
Burdur da kültür ve tabiat varlıklarına yönelik yapılan kaçak kazıların önlenmesi için yapılan saha araştırmalarında kazı yapanlar suçüstü yakalandılar.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri aldıkları ihbar üzerine 09 Ağustos 2017 günü Gölhisar İlçesi İbecik Köyü Maldaşı mevkiinde izinsiz kazı yapılacağı duyumu alınması üzerine, olay yerine hareket eden İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından O.G., İ.A. ve A.E. isimli şahıslar izinsiz kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalanmışlardır.

 

Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine şüphelilerin olayda kullandıkları iş makinesi kepçe ve çekici araca el konulmuş, yakalanan şüpheli şahıslarda gözaltına alınarak yapılan işlemlerin ardından Adliye’ye sevk edilmişlerdir.

 

Kültür ve tabiat varlıkları açısından zengin bir bölgede yer alan ilimiz önemli bir potansiyele sahiptir. Bu değerlerin korunmasına yönelik çalışmalara güvenlik güçlerimiz tarafından aralıksız devam edilmekte olup, vatandaşlarımızın da bu konuda hassasiyet göstererek şüpheli gördükleri durumları zaman kaybetmeden güvenlik güçlerimize bildirmeleri kaçak kazı yapanların yakalanması ve bu değerlerimizin korunması açısından önem arz etmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.