TARİHİ ESER KAÇAKÇILARI YAKALANDI

KÜLTÜR 07.03.2019 - 12:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3461+ kez okundu.
 

TARİHİ ESER KAÇAKÇILARI YAKALANDI

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına yönelik yürütülen çalışmalarda,tarihi eser talancıları yakalandı
 Burdur valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına yönelik yürütülen çalışmalarda, Antalya İlinde ikamet eden M.Y. ve N.H. isimli şahısların elinde bulundurdukları Selçuklu dönemine ait sikkeleri Bucak İlçesine getirerek satacağı yönünde duyum alınmıştır.  Jandarma ekipleri tarafından, Burdur-Antalya Karayolu Boğazköy yol ayrımında durdurulan M.Y. ve N.H. isimli şahısların bulunduğu araçta yapılan aramada; Selçuklu dönemine ait (782) adet sikke ele geçirilmiştir.  Bucak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş, yakalanan şüpheli M.Y. ve N.H. hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefetten işlem yapılmıştır.  İlimizde güvenlik güçlerimiz tarafından, suçun önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir.  
Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına yönelik yürütülen çalışmalarda,tarihi eser talancıları yakalandı

 Burdur valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına yönelik yürütülen çalışmalarda, Antalya İlinde ikamet eden M.Y. ve N.H. isimli şahısların elinde bulundurdukları Selçuklu dönemine ait sikkeleri Bucak İlçesine getirerek satacağı yönünde duyum alınmıştır.

 Jandarma ekipleri tarafından, Burdur-Antalya Karayolu Boğazköy yol ayrımında durdurulan M.Y. ve N.H. isimli şahısların bulunduğu araçta yapılan aramada; Selçuklu dönemine ait (782) adet sikke ele geçirilmiştir. 

Bucak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş, yakalanan şüpheli M.Y. ve N.H. hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefetten işlem yapılmıştır. 

İlimizde güvenlik güçlerimiz tarafından, suçun önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.