TARİHİ KENTE MODERN KAFETERYA

TURİZM 07.08.2019 - 08:24, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3747+ kez okundu.
 

TARİHİ KENTE MODERN KAFETERYA

Sagalasoss Antik kentine temel ihtiyaçları karşılamak amacıyla kafeterya yapıldı. Ağlasun Kaymakamlığımızca işletilen kafeterya ziyaretçilere eşsiz bir manzara eşliğinde dinlenme fırsatı veriyor.
Burdur’un en önemli tarihi değerlerinden olan Sagalasoss antik kentine gelen talepler ve temel ihtiyaçlar göz önüne alınarak modern bir kafeterya hizmete açıldı. Ağlasun kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan işletme de iç ve dış turizm göz önüne alındığında 2019 yılında ziyaretçi sayısında büyük artış yaşandığı gerçeğinden yola çıkılarak tarihi antik kentin dokusuna zarar vermeden ihtiyaçları karşılayacak üniteler tamamlanmaktadır.  Sagalassos Antik Kentinin karşılama ve uğurlama bölümünde yer alan tesislerin buradan lçe coğrafyasının yeşille bezenen güzelliklerini dinlenerek seyretmek mümkün olacaktır. Geçmişin mirası olan ve günümüze kadar büyük bölümü muhafaza edilen Sagallasoss kentini ön plana çıkarmak amacıyla valiliğimiz tarafından dikkatle takip edilerek çok yönlü olarak başlatılan çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığımızca sağlanan ödenekle yolu sıcak asfaltla kaplanan Türkiye’nin en iyi korunmuş antik alanlarından biri olan Sagalasoss için bir yandan da Kültür Turizm il müdürlüğü ile koordineli olarak valiliğimiz tarafından kapsamlı bir tanıtım kampanyası sürdürülüyor.  Tarihi kente gelen ziyaretçilerin dinlenebilecekleri temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir alan sağlamak maksadıyla  valiliğimiz tarafından yapılan çalışmalar ve temaslar sonucunda tarihi antik kent girişindeki karşılama Merkezinin bir bölümünde ve üst terasta kafeterya oluşturularak misafirlerimizin hizmete sunuldu.  .
Sagalasoss Antik kentine temel ihtiyaçları karşılamak amacıyla kafeterya yapıldı. Ağlasun Kaymakamlığımızca işletilen kafeterya ziyaretçilere eşsiz bir manzara eşliğinde dinlenme fırsatı veriyor.

Burdur’un en önemli tarihi değerlerinden olan Sagalasoss antik kentine gelen talepler ve temel ihtiyaçlar göz önüne alınarak modern bir kafeterya hizmete açıldı. Ağlasun kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan işletme de iç ve dış turizm göz önüne alındığında 2019 yılında ziyaretçi sayısında büyük artış yaşandığı gerçeğinden yola çıkılarak tarihi antik kentin dokusuna zarar vermeden ihtiyaçları karşılayacak üniteler tamamlanmaktadır.

 Sagalassos Antik Kentinin karşılama ve uğurlama bölümünde yer alan tesislerin buradan lçe coğrafyasının yeşille bezenen güzelliklerini dinlenerek seyretmek mümkün olacaktır. Geçmişin mirası olan ve günümüze kadar büyük bölümü muhafaza edilen Sagallasoss kentini ön plana çıkarmak amacıyla valiliğimiz tarafından dikkatle takip edilerek çok yönlü olarak başlatılan çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığımızca sağlanan ödenekle yolu sıcak asfaltla kaplanan Türkiye’nin en iyi korunmuş antik alanlarından biri olan Sagalasoss için bir yandan da Kültür Turizm il müdürlüğü ile koordineli olarak valiliğimiz tarafından kapsamlı bir tanıtım kampanyası sürdürülüyor. 


Tarihi kente gelen ziyaretçilerin dinlenebilecekleri temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir alan sağlamak maksadıyla  valiliğimiz tarafından yapılan çalışmalar ve temaslar sonucunda tarihi antik kent girişindeki karşılama Merkezinin bir bölümünde ve üst terasta kafeterya oluşturularak misafirlerimizin hizmete sunuldu. 

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.