TARİHİ KONAKLAR YENİDEN RESTORASYONA ALINACAK

KÜLTÜR 12.07.2019 - 22:00, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4041+ kez okundu.
 

TARİHİ KONAKLAR YENİDEN RESTORASYONA ALINACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Özel İdaresi ödenekleri ile yürütülen çalışmalardan, ihale süreçlerinin ardından sözleşmeleri imzalanarak yer teslimleri yapılacak.
Coğrafi konumu, doğal güzellikleri, kültürel değerleri, antik kentleri ve Türk-İslam kültürünü yansıtan yapılarıyla, öne mli bir kültür ve turizm şehri olan İlimizde, bütün bu değerlerin gün yüzüne çıkartılması, fiziki eksikliklerinin giderilmesi, yıllar itibariyle yapılması gereken bakım ve onarım çalışmalarının planlanarak iyileştirilmesi amacıyla çalışmalar yürütülmeye devam ediyor. Bu kapsamda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Burdur Doğa Tarihi Müzesi, Burdur Müzesi, Sagalassos Antik Kenti, Bakibey Konağı, Çelikbaşlar Evi ile ilgili fiziksel eksikliklerin giderilmesine yönelik bir dizi bakım onarım çalışmaları yapılmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Özel İdaresi ödenekleri ile yürütülen çalışmalardan, ihale süreçlerinin ardından sözleşmeleri imzalanarak yer teslimleri yapılan“Burdur Doğa Tarihi Müzesi Fiziksel Eksikliklerin Giderilmesi İşi tamamlanmış, Sagalassos Antik Kenti Seyir Terası Alanı, Burdur Müzesi Basit Bakım Onarım İşi, Bakibey Konağı ve Çelikbaşlar Evi Bakım Onarım işleri” ile ilgili çalışmalar hızla devam etmektedir. Vali Hasan Şıldak, yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede; Burdur’un, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri ile sürdürülebilir turizm çerçevesinden bakıldığında birçok bölgeden daha üstün bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Tarihi ve kültürel değerlerimizi en iyi şekilde koruyarak, gelecek nesillere aktarmak, bu değerlerimizin İlimiz turizmine en iyi şekilde katkı sunmasını sağlamak için çalışmalar yürütülmeye devam ettiğini belirten Vali Şıldak; “Burdur’un Turizmin Başkenti Antalya’nın hemen yanı başında olması, yavaş yavaş “deniz, kum ve güneş” turizminin yanında, başta eko-turizm olmak üzere, yayla turizmi ve kültürel turlar ile sürdürülebilir turizm çeşitliliğinin günden güne yaygınlaştığını”  ifade etti.  
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Özel İdaresi ödenekleri ile yürütülen çalışmalardan, ihale süreçlerinin ardından sözleşmeleri imzalanarak yer teslimleri yapılacak.

Coğrafi konumu, doğal güzellikleri, kültürel değerleri, antik kentleri ve Türk-İslam kültürünü yansıtan yapılarıyla, öne mli bir kültür ve turizm şehri olan İlimizde, bütün bu değerlerin gün yüzüne çıkartılması, fiziki eksikliklerinin giderilmesi, yıllar itibariyle yapılması gereken bakım ve onarım çalışmalarının planlanarak iyileştirilmesi amacıyla çalışmalar yürütülmeye devam ediyor.

Bu kapsamda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Burdur Doğa Tarihi Müzesi, Burdur Müzesi, Sagalassos Antik Kenti, Bakibey Konağı, Çelikbaşlar Evi ile ilgili fiziksel eksikliklerin giderilmesine yönelik bir dizi bakım onarım çalışmaları yapılmaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Özel İdaresi ödenekleri ile yürütülen çalışmalardan, ihale süreçlerinin ardından sözleşmeleri imzalanarak yer teslimleri yapılan“Burdur Doğa Tarihi Müzesi Fiziksel Eksikliklerin Giderilmesi İşi tamamlanmış, Sagalassos Antik Kenti Seyir Terası Alanı, Burdur Müzesi Basit Bakım Onarım İşi, Bakibey Konağı ve Çelikbaşlar Evi Bakım Onarım işleri” ile ilgili çalışmalar hızla devam etmektedir.

Vali Hasan Şıldak, yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede; Burdur’un, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri ile sürdürülebilir turizm çerçevesinden bakıldığında birçok bölgeden daha üstün bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Tarihi ve kültürel değerlerimizi en iyi şekilde koruyarak, gelecek nesillere aktarmak, bu değerlerimizin İlimiz turizmine en iyi şekilde katkı sunmasını sağlamak için çalışmalar yürütülmeye devam ettiğini belirten Vali Şıldak; “Burdur’un Turizmin Başkenti Antalya’nın hemen yanı başında olması, yavaş yavaş “deniz, kum ve güneş” turizminin yanında, başta eko-turizm olmak üzere, yayla turizmi ve kültürel turlar ile sürdürülebilir turizm çeşitliliğinin günden güne yaygınlaştığını”  ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.